Superkrefter jeg gjerne skulle hatt =D

Heisann! Det er lørdag og dagens plan er å dra innom Vigelandsparken fordi de har et Pokémon Go-arrangement der med litt konkurranser og liknende finheter, dessuten syns jeg å gå fra Majorstuen t-bane til Vigelandsparken er en veldig fin spasertur. Etter det igjen skal jeg på kino og Kubo and the two strings har fått skikkelig gode anmeldelser så jeg håper det lover veldig godt, Laikas animasjonsfilmer pleier uansett alltid å være veldig verdt å se. Også er det Stjernekamp i dag og slikt så ja, i dag blir sikkert en fin dag. 

Ellers har jeg for tiden en “lytte masse til Miss Saigon på Spotify”-periode siden det er en veldig flott musikal med sanger som denne:

Dessuten har jeg funnet ut at de skal vise 25års-jubileumsforestillingen av Miss Saigon på kino og som linken kan vise så vises denne jubileumsforestillingen også i Norge blant annet på Gimle Kino torsdag 20. oktober (dvs. jeg har kanskje noe jeg MÅ se på kino denne torsdagen). 

Ellers har det egentlig ikke skjedd så mye spennende, jeg drar på jobbkurs, søker jobber, leser masse, spiller Nintendo, har dilla på Gilmore Girls på Netflix og ja, livet er helt ålreit. 

Men nå tenkte jeg, i mangel av brilliante ideer til ting å blogge om, å ha en liste over topp 5 superkrefter jeg virkelig inderlig gjerne skulle hatt og kort om hvorfor. Denne listen vil inneholde noen mer kjente superevner, men også noen temmelig originale og kan kanskje være grei underholdning uansett. Da setter jeg i gang:

Topp 5 superkrefter jeg skulle hatt (i tilfeldig rekkefølge)

1) Evnen til å si et sted og så plutselig være der

Denne evnen skulle vært slik at jeg kunne si “Nasjonaltheateret, ved fontenen” og så straks være der og så ha det slik med alle steder jeg ville dra slik at jeg ikke hadde trengt å måtte ta reiseveien med i planleggingen når jeg skulle et sted. Det er ofte ganske upraktisk å måtte tenke på at t-baneturen fra Oslo sentrum til Stovner tar 30 minutter og hvis jeg hadde denne “si et sted og så magisk være der”-evnen så hadde jeg dessuten spart så mye penger fordi jeg da ikke hadde trengt å kjøpe månedskort fordi jeg ikke hadde hatt behov for det og som en forlengelse av det ville det også gjort at jeg for eksempel kunne oppfylt drømmen om å se en musikal på Broadway ganske mye lettere fordi jeg da bare hadde trengt å betale for teaterbilletten og ikke hadde trengt å tenke på å måtte ha råd til flytur og hotell og alle de andre utgiftene jeg ikke har råd til. Jeg kunne dratt hvor jeg ville i verden uten fly, uten båt, uten kollektivtrafikk og jeg hadde selvsagt kunnet velge å bruke det likevel, men det hadde kunnet være et valg, ikke et must og det hadde vært fantastisk. Attpåtil hadde det vært tilfredsstillende for den delen av meg som er ganske lat selv om det hadde betydd en viss fare for at jeg ble enda latere.

2) Evnen til å alltid få sitteplass innerst ved vinduet riktig vei på t-banen og annen kollektivtrafikk

Det virker ikke som om det faller folk flest inn at de beste superevnene ikke nødvendigvis er de man ser i Superman og X-Men og slikt. Det er jo praktisk det og selvsagt, men det er de små og hverdagslige superkreftene som ville vært mer praktisk til hverdags og en av de beste ville vært om man hadde en magisk evne til at når man kom på en t-bane eller en buss eller en trikk så var det alltid ledig ved vinduet innerst og riktig vei, noe som er den definitivt beste plassen. Dette ville for eksempel betydd at man aldri risikerte å måtte stå trangt (noe jeg avskyr fordi det er lukter og masse mennesker og jeg blir redd for tyverier og gal av det) og det ville også alltid gjort at man alltid ville hatt det temmelig komfortabelt og med gode muligheter til å lese fordi det uansett er uendelig mye lettere å lese når man sitter enn når man står og å lese er det alle t-baneturer er skapt for slik jeg ser det. Uansett, denne evnen hadde gjort livet skikkelig praktisk hver gang man tar kollektivtrafikk.

3) Evnen til å fly

Med det sagt så er det noen av de mer klassiske superkreftene som alltid hadde falt i smak og en av dem er å fly. Jeg har en sånn tanke om at hvis man først kan fly så vil man ikke oppdage denne evnen før man hopper fra noe som er så høyt oppe at man MÅ kunne fly for å overleve. Følgelig kan det godt tenkes at det er mange som kan fly, men så oppdager man det ikke fordi å hoppe fra balkongen uansett føles som en skikkelig dårlig ide og sannsynligheten for at man kan fly uansett er veldig mye mindre enn sannsynligheten for at man dør. I alle fall høres det veldig fint ut å være som Peter Pan, å kunne fly over verden, se ned på lappeteppeåkre og ja, jeg tror alle har bittelitt lyst til å kunne fly egentlig for det høres innmari fortryllende ut.

4) Evnen til å stoppe tiden

Da jeg hadde dilla på Charmed var det Pipers evne til å stoppe tiden som fristet mest og det er fortsatt en evne jeg gjerne skulle hatt. Det hadde rett og slett vært veldig behagelig, litt som å sette livet på pause og så bare være i et øyeblikk og jeg kan lett se for meg mange tilfeller da det ville vært ganske praktisk i tillegg. Akkurat nå har jeg ingen gode eksempler riktignok, men det finnes nok massevis av dem hvis man leter litt.

5) Evnen til å ha minst en dag i måneden da man var like heldig som Fetter Anton 

Jeg har alltid likt historiene om Fetter Anton aller best når jeg leser Donald Pocket-er og kan kjenne meg igjen i ham litt. Ikke fordi jeg er like heldig, men fordi mye av greia med Fetter Anton er at han forventer at ting skal ordne seg og så gjør det det og slik er jeg litt også, jeg forventer at problemene mine vil løse seg om jeg bare holder ut og fortsetter å stå på og så gjør det det. De store problemene (som å få jobb eller å bli forfatter) løser seg riktignok ikke, men de mindre problemene løser seg alltid ganske greit i stor nok grad til at jeg mesteparten av tiden syns livet er ganske så tilfredsstillende. Hva angår flaks ellers så høres det gøy ut å være som Fetter Anton, men det ville nok blitt frustrerende i lengden og det er der superkraften min kommer inn. Man skulle hatt én dag hver måned der ingenting gikk galt, der alt man ønsket seg ble oppfylt og der man vant alle konkurranser man deltok i. Ideelt sett skulle man også visst nøyaktig hvilken dag det gjaldt på forhånd og brukt akkurat den dagen til å delta hvis man kunne vinne noe man virkelig intenst ønsket seg som spillkonsoller eller turer til New York eller teaterbilletter og så videre. Og så kunne man brukt den dagen til å søke på jobb i bokhandel og siden det var Fetter Anton-dagen så fikk man jobben med en gang i tillegg. Siden det også kun var snakk om én dag i måneden så ville livet være den samme miksen av flaks og uflaks til vanlig slik at livet fortsatte å være spennende og motsetningsfylt, men hvis ting virket ganske håpløst en måned så kunne man også vite at “ååå, Fetter Anton-dagen min er på fredag, uansett så har jeg denne dagen da alt kommer til å være fantastisk og ingenting vil være teit på noen som helst måte” og trøste seg med det. 

*

Hvis denne listen hadde vært lenger så skulle jeg også hatt evnen til å skrive opp talenter jeg gjerne skulle hatt rett før jeg la meg og så våkne opp med det talentet slik at jeg for eksempel kunne våknet i morgen med en fantastisk sangstemme eller et betydelig musikalsk talent eller noe sånt. Det hadde også vært skikkelig fint om jeg kunne forvandle meg selv til en meg selv i en annen alder slik at jeg kunne dratt på en fornøyelsespark, gått på toalettet og brukt den evnen og så plutselig vært Karoline syv år som kan kjøre attraksjoner Karoline 31 år er for gammel til, men fortsatt har lyst til å kjøre (og så ville jeg brukt den evnen når jeg ble for gammel for Skrivebua og jeg ville brukt den slik at jeg kunne hatt Ungdomskortet på teatre og liknende). Og herre jemini, jeg kunne brukt den evnen til å forvandle meg selv til en femåring og så bli Norges yngste forfatter eller noe sånt siden ting imponerer mer når man er veldig ung når man gjør det og snart er jeg for gammel til å være ung noe som helst selv om jeg føler meg veldig ung og ja, jeg kan se det helt for meg. Også skulle jeg hatt evnen til å finne de perfekte ordene å si eller skrive for å få andre til å skifte mening om ting slik at jeg kunne få folk som er langt unna meg politisk til å bli enig med meg (ååå så mange som plutselig ville stemt Rødt i stedet for Høyre eller Frp da, godte seg). 

Og jeg innser at denne listen ble litt selvsentrert, men det er også en liste over superkrefter jeg gjerne skulle hatt og da er det naturlig at det kanskje blir slik. Uansett så håper jeg dette var underholdende nok. Neste innlegg kommer om noen dager så da bables vi 🙂

5 kommentarer
  1. Morsom liste! Er enig i at plassene innerst ved vinduet riktig vei er de beste plassene. Jeg har opplevd flere ganger å få angstanfall om jeg må stå på toget når det er veldig tett med folk, pluss at jeg kan bli bilsjuk om jeg sitter feil vei, så den evnen der skulle jeg også gjerne hatt.

  2. Fint at listen var morsom og synd at du har fått angstanfall av å måtte stå på tog og at du kan bli bilsyk. Selv slipper jeg heldigvis billig unna slike ting, men riktig vei ved vinduet er definitivt det beste uansett 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg