50 spørsmål og svar :)

Heisann! Det er tirsdag, livet er fint og jeg har veldig lite planer for denne uka, men det er kanskje helt i orden. Ellers har jeg nå bestilt “Björnstad” som er den nyeste boka til Fredrik Backman og jeg kommer til å få en svensk signert utgave i posten i løpet av uka antakelig (yay!) og jeg har for øvrig hva bøker angår begynt planleggingen av Nanowrimo og som en forlengelse av det; hva jeg skal bestille av bøker hvis (dvs. når) jeg har vunnet Nanowrimo. 

Og så har jeg altså dilla på “She loves me”-musikalen for tiden og å, denne sangen er super:

Det er sangen “She loves me”, det er Flynn Rider som synger (dvs. Zachari Levi) og den er så fengende og har skikkelig smart tekst. 

Men da tenkte jeg å svare på en utfordringsgreie jeg kom over her: https://overtenking.wordpress.com/2016/09/02/femti-sporsmal-femti-svar/ og så satser jeg på at det er av interesse. Neste innlegg kommer ellers om noen dager så da bables vi 🙂

50 spørsmål og svar

1. Hva var det siste du skriblet ned på et papir?
Handleliste for denne uka hva angår frokoster og middager og liknende 🙂

2. Hva har du alltid i vesken?
Mobil, lommebok, nøkler, bok og notatbok. For tiden har jeg også tusjer og fargeleggingsbok med meg ganske ofte selv om jeg ikke fargelegger så mye som jeg gjorde før.

3. Hva bestiller du på kafé?
Jeg pleide å bestille varm sjokolade og kanelbolle hver gang jeg dro på yndlingskaféen min, men så fikk de en ny sjokoladeblanding eller noe som gjorde at den varme sjokoladen ikke falt like mye i smak lenger og så begynte jeg med appelsinjuice i stedet. Etter den tid har jeg fått en ny kaféfavoritt i form av Baker Hansen på Helsfyr og det kan for så vidt godt hende de har en kjempegod varm sjokolade, men nå har jeg blitt så vant med appelsinjuicen at jeg bare har fortsatt med den. Hvis jeg drar på andre kaféer går det ellers mest i kakao hvis jeg kjøper noe å drikke og jeg er også veldig glad i å kjøpe svenske sjokoladeboller (som alene er grunnen til at jeg liker kaféer som Espresso House og Wayne?s Coffee mer enn jeg sikkert egentlig burde).

4. Hvilke nettsider besøker du daglig?
Facebook, Twitter, mailkontoen min (begynner litt å lure på om hotmail ikke liker meg for tiden riktignok siden det har vært litt for ofte i det siste at jeg ikke har fått logget inn pga. ymse merkfundigheter, men satser på at det bedrer seg), blogg.no, instagram og Youtube. Dessuten en del annet også fordi jeg er alt for mye på nettet.

5. Hvem ringer du til når du er sint/lei deg?
Moren min. Hvis jeg av en eller annen grunn ikke kan prate med moren min så er onkel A eller broren min de beste alternativene når jeg bare må få utløp for litt frustrasjon.

6. Hvilken farge er det på tannbørsten din?
Rød (alternativt den fargen som likner mest på rødt hvis rødt ikke er tilgjengelig).

7. Kan du bytte olje på bilen?
Niks. Jeg kan ikke tenke meg noe som har med biler å gjøre som jeg med letthet kunne fått til, rent utover å være passasjer.

8. Hva har du hatt av kjæledyr?
En hund (Snickers <3) og så har vi hatt gullfisker men de klarte vi aldri å få til å leve mer enn maksimum en uke selv om vi gjorde alt riktig. Også har vi hatt en tamagotchi og en furby, men jeg vet ikke helt om det gjelder 😉

9. Har du noen piercinger?
Nei. Jeg har aldri vært villig til å gjøre noe for utseendet der jeg risikerer å ha det ubehagelig eller vondt selv om det går fort over og kan bli veldig fint etterpå. Jeg har for eksempel heller ingen tatoveringer, jeg har aldri nappet øyenbrynene mine selv om jeg av og til syns de er litt tykkere enn ønskelig og jeg har aldri gått med høye hæler. Og kanskje jeg burde være litt mer åpen for risikoen for ubehag, men på samme tid så er det jo fint at jeg tross alt liker meg selv godt slik som jeg er.

10. Norge på sitt beste?
Stavern og Liastua. Tror egentlig ikke jeg har opplevd Norge på sitt beste enda når sant skal sies i og med at jeg i hovedsak har opplevd Oslo og omegn og i noen tilfeller Stavanger.

11. Hva gjør deg lei deg?
Når situasjoner føles for overveldende og vanskelige, det er en del situasjoner jeg takler mye dårligere enn jeg burde.

12. Hva gjør deg glad?
Aller mest litteratur og musikaler, men også familien min, fine mennesker ellers og ja, det er heldigvis veldig mange ting i livet som gleder meg =D

13. Hva er drømmejobben din?
Å jobbe i bokhandel og å skrive bøker på fritiden. Jeg drømmer også om å skrive eller oversette musikaler. For øyeblikket hadde jeg dog vært fornøyd bare med å få en butikkjobb f.eks. på lekebutikk, på Fretex eller på Europris, men ååå, om jeg bare kunne få en jobb i bokhandel nå, jeg har kanskje ikke så mye litterær utdannelse, men herlighet så mye interesse for bøker jeg kan bidra med.

14. Abonnerer du på et ukeblad?
Nei. Det finnes blader jeg på sikt vurderer å abonnere på, men det er på ingen måte førsteprioritet.

15. Hva var det siste du kjøpte?
Cherrytomater (jeg har dilla på cherrytomater)

16. Liker du kinesisk mat?
Ja. Jeg er mer glad i f.eks. meksikansk mat som taco og indisk mat, men jeg får bare mer og mer sansen for Crispy Duck.

17. Når var du i kirken sist?
I desember i fjor da jeg var på to julekonserter i løpet av to uker, deriblant en i Grorud Kirke med Lasse Vermeli og Charlotte Brænna som gjør at jeg virkelig håper de har julekonsert i år også siden det var himla fint <3

18. Hva er det mest spesielle noen har gjort for deg?
Vet ikke helt. Det er sikkert mye jeg kunne valgt å nevne.

19. Har du noensinne vært i en ambulanse?
Nei.

20. Kan du rulle med tungen?
Nei.

21. Hvor lang tid bruker du om morgenen?
Det kommer litt an på, men jeg er oftest ganske kjapp.

22. Banner du ofte?
Nei, sjelden. Hvis noe irriterer meg grenseløst eller hvis jeg er veldig sur av en eller annen grunn er det likevel banneord som popper opp i hodet mitt ganske fort, men da pleier jeg ofte å skrive dem ned i stedet for å si dem og så hjelper det.

23. Hva er det lengste du har campet i et telt?
En natt under telttur med klassen da jeg var tolv, tretten. Har generelt sett drevet lite med ting som camping og slikt.

24. Hvor mange søsken har du?
En lillebror

25. Hva slags utdannelse har du?
Jeg har gått et år på bibliotekarstudiet der jeg måtte slutte fordi jeg strøk på en eksamen for mye. Jeg har ellers tatt forfatterstudium på Danvik Folkehøgskole og jeg gikk tegning, form og farge på videregående.

26. Hvor mange steder har du bodd?
Oslo og Drammen.

27. Hvilken kroppsdel er du mest fornøyd med?
Jeg har egentlig ikke noen kroppsdel jeg liker mer enn andre, men kanskje øynene mine og håret mitt (jeg liker å late som om jeg kan se litt fransk ut siden jeg har mørkebrunt hår og brune øyne). Generelt sett er det jeg liker best med kroppen min det at den funker så godt at jeg mye av tiden nesten ikke tenker over at jeg har en kropp, det betyr at jeg er ganske så frisk og det er det viktigste i lengden.

28. Hvilken kroppsdel er du minst fornøyd med?
Jeg har aldri likt nesa mi noe særlig. Jeg har også noen ganger ønsket at jeg var naturlig tynn, men har innsett at jeg ikke er et sånt menneske som ikke er naturlig noe særlig, rent utover å være naturlig flink til å være veldig genuin og karolinsk. Jeg syns også at det er irriterende at alt jeg spiser tilsynelatende legger seg rundt magen, men samtidig så liker jeg også at jeg har former og igjen er det viktigste at jeg har mye energi og er frisk og opplagt mesteparten av tiden, det andre spiller ikke så mye rolle.

29. Er det viktig å feire bursdager?
Personlig elsker jeg bursdager. Jeg elsker å gi gaver, jeg elsker å få gaver og jeg liker oppmerksomhet og at det finnes en dag som er litt annerledes enn andre dager. Og det er kanskje ikke nødvendigvis viktig å feire ting, men jeg syns det er verdt det.

30. Har du tatt vare på klesplagg fra da du var liten?
Ikke jeg, men moren min har tatt vare på noe så vidt meg bekjent.

31. Nevn én ting som er irriterende med å blogge?
Det mest irriterende med å blogge er at jeg ofte blir for opptatt av kommentarer og så tar jeg det personlig når det er få eller ingen kommentarer på bloggen min, noe som ofte er tilfelle, fordi jeg da straks tenker at ingen bryr seg om det jeg gjør. Og så har jeg ikke så mange venner og jeg er ganske redd for å være uvesentlig og jeg vil så gjerne være betydningsfull og ja, jeg skulle litt ønske at jeg klarte å bry meg mindre om å bli sett, samtidig som ønsket om å legges merke til antakelig er noe ganske så universelt.

32. Hvor mange glass vann drikker du hver dag?
Jeg drikker ikke så mye vann, men jeg drikker masse te da 😉

33. Når legger du deg om kvelden?
Vanligvis rundt midnatt og heldigvis sovner jeg vanligvis ganske fort.

34. Favorittfag på skolen?
Kunsthistorie var det jeg likte aller best både på ungdomskolen og videregående. Har også alltid vært ganske glad i norsk og engelsk.

35. Potetgull eller smågodt?
Potetgull. Jeg liker smågodt også, men det føles som om tennene mine liker potetgull bedre enn smågodt.

36. Siste filmen du så?
Kubo og det magiske instrumentet <3

37. Det mest romantiske du har gjort?
Jeg har aldri hatt kjæreste og følgelig ikke hatt anledning til å gjøre noe særlig romantisk, men da jeg var skikkelig forelska i en fyr like etter at jeg var ferdig på Danvik Folkehøgskole var den forelskelsen faktisk motivasjonen bak min første Nanowrimo. Jeg hadde en utspekulert plan om å skrive en bok den måneden og å la den inneholde en karakter som var inspirert av han jeg likte og så la ham jeg likte få lese historien etterpå og håpe at han tok hintet og jeg endte opp med å skrive den Nanowrimo-boka jeg har blitt aller mest fornøyd med og han fikk lese den, men det virket ikke som om han tok hintet og like etter gikk forelskelsen uansett over så ja.

38. Den perfekte vertinnegaven er?
En pose med Twist etter min mening. Det er alltids et eller annet man liker der og vips har man noe å kose seg med i tillegg.

39. Hvor gammel er pappaen din?
Snart 62 år SHAPE  * MERGEFORMAT

40. Har du vært i avisen?
Har vært med i en avis-redaksjon i forbindelse med noe jobbkursgreier og ellers tror jeg det har blitt postet bilde en og annen gang i forbindelse med bursdager da jeg var liten. Fikk også tegning publisert på Per og Kari-sidene i Norsk Ukeblad da jeg var 12, noe som resulterte i mitt foreløpig eneste kjærlighetsbrev fra en som så tegningen og sendte meg et langt brev med hjerter mellom hver setning omtrent. Det irriterer meg at jeg ikke fortsatt har det brevet lenger.

41. Et sitat du liker?

“Jeg fikk en sånn forferdeligvakkerskummelskremmendejævligvidunderligsinnsykhittilukjenteuforiskspennendegysendesublimkvalmendesensasjonellteksepsjonell følelse som er vanskelig å beskrive når man ikke kommer på det rette ordet.”

– sitat fra boka «En brøkdel av helheten» <3

Er også veldig glad i mitt eget selvoppdiktede sitat:

«Om du maler med ord unngår du malingflekker på klærne» 😉

42. Hvilken farge liker du best på neglene?
Bruker ikke neglelakk, men burde kanskje begynne med det bare fordi det virker som om jeg i det siste har glemt at jeg egentlig har sluttet med å bite negler (har hatt tilbakefall hva angår neglebiting de siste månedene og må virkelig skjerpe meg)

43. Hvem er forbildet ditt?
Det siste året er det nok Lin-Manuel Miranda som jeg ser mest opp til, han har fått til så mye flott at om jeg bare oppnår halvparten så er jeg i himmelen. Ser også veldig opp til J.K. Rowling og Julie Andrews, er utrolig glad i Robin Williams (det er det seriøst tristeste jeg noen gang har blitt av et kjendisdødsfall) og ser opp til folk jeg kjenner som har fått til ting jeg ønsker å få til selv og folk i familien min. Anser også onkel A som et skikkelig forbilde fordi han er et av de beste menneskene som finnes og er awesome på så mange måter J

44. Er du forfengelig?
Veldig lite. Med det sagt så har jeg litt problemer med å gå forbi speil uten å se meg i dem, men det skyldes andre ting enn forfengelighet.

45. Finnes det noe du virkelig har lyst til å gjøre, men ikke har hatt mulighet, tid eller råd til?
Å, massevis! Jeg har intenst lyst til å oppleve musikal på Broadway i New York, jeg har lyst til å dra til Stockholm siden de setter opp Phantom of the Opera der, jeg vil oppleve mer av Norge (som Bergen for eksempel), jeg vil dra til London igjen for å se musikaler og ja, det er så mange ting jeg drømmer om at jeg tror listen aldri vil ta slutt.

46. Har du vært gift eller forlovet?
Nei.

47. Hva kjøper du helst: klær, vesker eller sko?
Klær. Aller helst kjøper jeg dog bøker eller teaterbilletter da, men jeg har blitt mer glad i å kjøpe klær med årene. Sko kjøper jeg ytterst sjelden siden jeg hater å bruke penger på det (følgelig bruker jeg sko i hjel) og vesker kjøper når de jeg har er for slitte.

48. Føler du deg ung eller gammel for alderen?
Ung. Mentalt føler jeg meg mye oftere som en femåring eller en tjueåring enn en 31-åring.

49. Hvilke uvaner har du?
Jeg peller på kviser og andre ting som ikke bør pelles på, jeg har som sagt glemt litt at jeg egentlig har sluttet å bite negler i det siste, jeg snakker for fort, jeg prokrastinerer for mye, jeg sjekker internett og andre ting på mobilen for ofte, jeg er for rask til å ta det personlig hver gang noen kommenterer noe jeg gjør selv når det bare er ment som konstruktiv kritikk og jeg er sær og kresen i matveien og for uvillig til å prøve nye ting. I følge broren min er det nok også en uvane at jeg leser samtidig når jeg trener spinning fordi det visstnok er meningen at man skal bli sliten av å trene og når jeg setter spinningsykkelen på det nest laveste nivået og leser samtidig så er det visstnok ikke den mest effektive treningen (jeg vet, jeg er like sjokkert som deg, kjære leser, spinning og lesing samtidig må da være den mest brilliante og effektive treningen i verden, da trener man jo hjernen i tillegg ;)).

50.Hva skal du gjøre når du er ferdig med å svare på alle spørsmålene?
Spise cherrytomater og se en episode eller to med Buffy på Netflix 🙂

6 kommentarer
  1. Fin liste og mange interessante svar! Fikk lyst til å svare på disse spørsmålene selv også ^_^
   Når det gjelder svaret på spørsmål 31, så burde du ikke tenke for mye på det. Jeg skrollet litt nedover her i bloggen din, og ser at du har langt flere kommentarer enn jeg har 🙂 Eller for å si det på en annen måte; det er alltid noen som har det “verre” 😉 Skjønner godt at det kan være litt kjedelig å ikke få kommentar på et blogginnlegg du har gjort deg skikkelig flid med, men trøsten er at det blir lest uansett 🙂 Kanskje innlegget ikke blir kommentert fordi de som leser det, rett og slett blir målløse av beundring ^_^ Jeg er skikkelig dårlig på å kommentere hos andre bloggere, men jeg er god på å lese det de skriver 🙂

  2. Forresten, å lese bok mens man sitter på spinningsykkel er genialt. Det er jo en bra måte å få litt ekstra trim på samtidig som man koser seg med en god bok! Og spesielt hvis det er det slags sykkelapparat som har ryggstøtte. Da tror jeg at jeg lett kunne blitt sittende og spinne i vei i et par timer ;D

  3. Fint at listen var fin og interessant og nei da, prøver å ikke tenke for mye på kommentarer og sånt, det kunne som du sier vært verre og jeg vet at innleggene mine blir lest 🙂 Og ja, spinning og lesing samtidig er genialt, kult at jeg ikke er den eneste som ser brilliantheten i det 😉

  4. Fin liste! Denne låner jeg 🙂
   Er enig i at du kan se litt fransk ut. Sjøl har jeg liksom alltid sett omtrent så norsk ut som det i det hele tatt går an, men trøster meg sjøl med at det tross alt framstår som litt eksotisk utenlands 😉
   Jeg skjønner at du ikke vil utsette deg for noe ubehagelig kun for forfengelighetens skyld, og jeg er til dels enig med deg. Nå har jeg ganske høy smerteterskel, da, men jeg syns smerten er noe av kicket ved for eksempel tatoveringer og piercinger (selv om jeg nesten ikke syns sistnevnte er noe vondt i det hele tatt). Men jeg går heller ikke med høye hæler (kun ved helt spesielle anledninger, og da er de heller ikke særlig høye), så jeg ser absolutt poenget ditt.
   Interessante svar! Liker denne typen innlegg. Gøy å lære nye og helt hverdagslige ting om andre.

  5. Fint at listen falt i smak, det er bare å låne i vei. Og kult at du forstår poenget mitt, det skal sies at jeg riktignok er veldig pysete også da når det gjelder ting som kan gi smerte eller ubehag så det ligger litt der også. Hvis det er noen trøst pleide jeg som barn å ønske meg langt lyst englehår skikkelig, men etter hvert kom jeg frem til det er mer meg uansett med mørkt hår. Bra at det var interessante svar og ja, liker slike innlegg som dette selv, det er alltid litt underholdende uansett 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg