The big bad wolf and me :)

Heisann! Det er nesten oktober, været er fint, men mye kaldere enn i forrige uke (hei jakke- og strømpebukse-sesong) og jeg leste om dette i stad og jeg har besluttet å gjøre en pseudo-versjon av det der jeg tegner en tegning (gjerne flere for så vidt, men hvert fall en) hver dag i oktober, men tar meg den frihet å tegne med hva jeg vil (i stedet for å måtte bruke blekk) og å også velge fritt om jeg vil poste resultatet på nettet eller ikke. Tenkte å dele noen av tegningene ymse steder på nettet og Instagram underveis regner jeg med. Og ellers vet jeg nå navnene og utseendet på nesten alle karakterene jeg skal skrive om under Nanowrimo og ideen min begynner bare å bli mer og mer ambisiøs og merkfundig. Å, hurra for prosjekter og planlegging 😉 

Og ellers fint nok så har Idina Menzel gitt ut en ny cd som jeg i dag har lyttet i vei til på Spotify og der dette er den fineste sangen:

Den heter “Perfect Story” og jeg syns den er veldig fin 🙂 

Jeg har ellers fått litt planer i helgen likevel, ikke mange riktignok, men noen. Som for eksempel spasertur, loppemarked og restaurantbesøk i morgen og sammenkomst med Crispy Duck hos faren min på søndag. Utover det er hovedplanen å lese masse <3

Men da tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget til en anmeldelse av denne boka:

Det er boka “The Big Bad Wolf and Me” av Delphine Perret, det er egentlig en bok for barn som ligger et sted mellom bildebok og grafisk roman og likevel likte jeg den veldig godt så yay. Her er to bilder til fra boka:

Bildene er litt uklare, men man kan finne noen litt mer klare eksempler i en anmeldelse av denne boka som jeg fant her: http://thaolam.com/the-big-bad-wolf-and-me/. Uansett er det en sjarmerende historie så nå kommer min anmeldelse som en avslutning av dette innlegget og så kommer neste blogginnlegg mest sannsynlig på søndag. Vi bables og god fornøyelse 🙂

The big bad wolf and me av Delphine Perret

Dette er en av de mest sjarmerende bøkene jeg har lest i år. Her har vi en grafisk roman på seksti sider som nesten er mer for billedbok å regne og det føles nesten litt som juks å regne det som en av bøkene jeg har lest denne måneden siden denne boka var så lettlest at jeg leste den ut i løpet av ti minutter, men samtidig likte jeg denne boka veldig godt så derfor.

Uansett. Det handler her om en liten gutt som treffer på noe han tror er en hund på vei hjem fra skolen og så viser det seg at det er den store stygge ulven fra eventyrene som nå er deppa og nedstemt fordi ingen er redd for ham lenger. Og så tar gutten ulven med hjem, tar seg av ham og lærer ham å bli skummel igjen og så mye mer enn det er det egentlig ikke som skjer. Og likevel. Dette er på ingen måte en bok man virkelig trenger å lese, men jeg syns den var så himla fint fortalt med enkle og sjarmerende tegninger som i all sin enkelhet er ganske så uttrykksfulle. Og dette er en veldig smart bok og på samme måte som billedbøker som «Jeg vil ha tilbake hatten min» av Jon Klassen (en bok som for øvrig er elsk og helt brilliant) og «Boka uten bilder» av B.J. Novak føler jeg virkelig at dette er en bok som kan gi vel så mye glede til voksne. Ikke mins fordi denne boka har en slags mørk og litt humoristisk undertone som gjør at den tidvis på sett og vis føles mer voksen enn den føles barnlig.

Og jeg har egentlig ikke så mye fornuftig å si, men hvis du vil lese en fornøyelig bok som går fort å lese, men som føles smart og eventyrlig og gjør at du smiler og koser deg underveis så er denne boka verdt det. Jeg er så glad jeg sånn plutselig kom over «The big bad wolf and me» på biblioteket fordi det er en magi i slike perler av noen bøker som kanskje er for korte og enkle til å være det mest minneverdige i verden, men som mens du leser dem virkelig minner deg på at det er slike øyeblikk du ønsker deg som leser. Øyeblikkene da en bok kan være så liten og likevel så mye større enn seg selv rett og slett fordi det er så sjarmerende og artig og en god twist på karakteren «den store stygge ulven».

Terningkast 4!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg