Smakebit på søndag og Trolls =D

Dagens mest alvorlige problem er at det er såpass strålende solskinn at det kommer lys i veien for dataskjermen og at jeg akkurat nå har ting å gjøre på nettet i en times tid til før jeg har andre planer (også har jeg ikke gardiner og da jeg prøvde å åpne døren og henge teppe over døren kom verdens største flue inn og jeg takler virkelig ikke fluer, summingen irriterer meg såpass mye at jeg har en slitt astrologibok ment spesifikt til å kaste på eller slå til fluer hvis jeg ikke får dem ut, denne astrologiboka er på denne måten blitt delt i to bokstavelig talt). Med andre ord har jeg ganske små problemer i dag og jeg tror faktisk i dag blir direkte super med nettspill, spasertur til Liastua og å lese i vei og her kommer vi over til dagens første tema: smakebit på søndag!

Boka jeg leser for øyeblikket er “Fifteen dogs” og er skrevet av André Alexis:

Dette er en sånn bok jeg aldri hadde hørt om, men tilfeldigvis kom over på biblioteket og bare måtte låne fordi den hørtes veldig fascinerende ut. Konseptet er at gudene Apollo og Hermes går på bar (selvsagt, det er jo helt logisk) og så starter de et veddemål om hvordan dyr ville taklet menneskelig intelligens og gir menneskelig intelligens til femten hunder på kennelen til en dyreklinikk i nærheten. Så følger vi disse hundene og finner ut hvordan det går. 

Og jeg har ikke lest så mye av denne boka enda, men visste alt på side 2 at dette var en bok jeg ville like, ikke bare fordi konseptet er veldig interessant, men også fordi jeg liker skrivestilen og noe av det jeg liker aller best er det med å komme over bøker som er totalt ukjente som virker virkelig besnærende og kule. Dette kan lett bli en av årets fine litterære overraskelser. 

Her er en smakebit:

“In perfect though divinely accented English – that is, in an English that every patron at the tavern heard in his or her own accent – Apollo said
– Who’ll pay for our drinks?
– I will, said a poor student. Please, let me.
Apollo put a hand on the young man’s shoulder.
– My brother and I are grateful, he said. We’ve had five Sleemans each, so you’ll not know hunger or want for ten years.
The student knelt to kiss Apollo’s hand and, when the gods had gone, discovered hundreds of dollars in his pockets. In fact, for as long as he had the pants he was wearing that evening, he had more money in his pockets than he could spend, and it was ten years to the instant before their corduroy rotted to irreconceivable shreds.

Særlig den første setningen fra dette utdraget falt jeg for skikkelig, jeg syns det var så godt formulert. 

Flere smakebiter er å finne hos Flukten fra Virkeligheten.

*

Ellers så har jeg nå ordnet ting som Nanowrimo kalender 2016 som skrivebordsbakgrunn, jeg begynner å kjenne karakterene mine ganske godt, jeg har planlagt historien godt og jeg begynner å føle meg klar for november. Det som i hovedsak gjenstår er å lage en spilleliste på Spotify, men i verste fall så har jeg tidligere spillelister som jeg jo også kan bruke så yay. Jeg gleder meg og jeg håper jeg klarer 50 000 ord i år også siden det i år er ti år siden mitt første forsøk og i år om jeg vinner vil bli min tiende seier. 

Men da tenkte jeg å poste noen Youtube-klipp fra filmen Trolls i form av dette:

Det er “Sound of Silence” fremført av Anna Kendrick i den kanskje fineste scenen i Trolls fordi det er så stemningsfullt og creepy-søtt.

Og dette klippet:

Denne sangen heter “Get up again” og har en helt super scene og ååå, denne sangen blir man så glad av. Dessuten er den litt som en Disney-prinsessesang, men bare litt ekstra hyper og poppa. Yay!

Og til slutt har vi “True Colors” fremført som duett mellom Anna Kendrick og Justin Timberlake, her fremført in real life:

Og ååå, jeg kunne egentlig postet hele soundracket og haugevis meg klipp for jeg koste meg så mye. Her kommer i alle fall en anmeldelse og så bables vi senere:

Trolls

Mange husker kanskje trolls-figurene som var populære på nittitallet med stort hår som sto rett opp og fine farger. Nå er det laget en film basert på deres univers som samtidig i stor grad står på egne ben og den filmen har jeg sett og den er super. Det er Dreamworks som står bak, det er masse musikk og sjarm og det er temmelig overfladisk, men samtidig særdeles karolinsk.

Anyway. Det handler om den skikkelig optimistiske Poppy som i samarbeid med den mer realistiske, praktiske og sarkastiske Branch må redde trollene fra de onde Bergens (brilliant nok kalt bergenserne på norsk, noe som jeg syns er så morsomt og som jeg tror og håper bergensere flest tar med et smil siden det jo bare er ment som underholdning) som på sin side tror det eneste som vil gjøre dem lykkelig er å spise trollene til middag. Og så er det underholdning og moro og mye musikk i en smart skrevet film som kanskje ikke vil vinne noen store filmpriser eller gå inn i filmhistorien som noe veldig minneverdig, men som for den rette seeren er særdeles tilfredsstillende. Det fine er at jeg sånn sett så definitivt er den rette seeren.

Dette er en film som appellerer til den delen av meg som elsker glade farger, sprudlende musikk og en animasjonsstil som er sukkersøt, glad og litt som om de som står bak er rusa på en miks av sukkerspinn og bringebær. Historien er interessant nok selv om den er ganske forutsigbar og jeg liker folka som har stemmene (Anna Kendrick for eksempel er med og hun er en av mine favorittskuespillere) og mens jeg så filmen på engelsk er dette en film jeg har tenkt å se på norsk flere ganger også når jeg på sikt har denne filmen på dvd pga. at det er ganske kule folk som har stemmene der og. Hvis man har spilt Kirby?s Epic Yarn og Yoshi?s Story så er animasjonsstilen her litt i samme nabolag og ååå, hvis man syns dansefilmer og Pitch Perfect er supert selv om man strengt talt vet at det ikke egentlig er så gode filmer objektivt sett så vil dette funke. Kort oppsummert så var dette altså særdeles karolinsk.

Og noen ganger er det alt man trenger. Alt av filmer og bøker trenger ikke være sårt og vakkert og dypt meningsfullt, noen ganger trenger man bare musikk, popcorn og et fargefyrverkeri på kino-skjermen. Denne filmen koste jeg meg med hele veien, den var tilfredsstillende deluxe og mens ingen trenger denne filmen sånn egentlig, så er jeg glad den finnes.

Terningkast 5!

10 kommentarer
  1. Läst lite i den men en annan hundbok kom emellan (Arthur. Gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem). Tänkt läsa ut denna framöver 🙂 Tack för smakbiten!

  2. Det hørtes ut som en fin bok. Det var hvertfall en fin smakebit. Tenk om vi hadde slike bukser – jeg tror ikke vi hadde hatt godt av det 🙂
   Ha en riktig fin søndag!

  3. Vær så god angående smakebiten og det virker som en finfin bok så langt ja og jeg vil ha slike bukser selv uansett om jeg ikke hadde hatt godt av det, astridterese (ha ellers en riktig fin søndag selv) 🙂

  4. Takk for smakebiten! Hørtes ut som et utrolig spennende konsept, i væffal, vi får håpe den lever opp til forventningene et sånt konsept bygger opp 🙂
   Jeg må innrømme at jeg syns Trolls-filmen mest av alt virker masete, men jeg kan se for meg at den kan funke om man er i det rette humøret. Dessuten syns jeg jo ærlig talt at det reint estetisk har en viss appell, med sine sprudlende farger og leikne animasjonsstil.

  5. Vær så god angående smakebiten, så fint at konseptet virket spennende (har tenkt å anmelde denne boka etter hvert). Og Trolls-filmen var faktisk ikke sååå masete som trailere og klipp får den til å virke, det finnes mange animasjonsfilmer som er mye mer slitsomme. Men du har rett i at den funker ypperlig hvis man er i det rette humøret og jeg likte estetikken selv 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg