Noen ganger bestiller jeg bøker på Amazon fordi jeg vinner Nanowrimo =D

JEGHARVUNNETNANOWRIMOOGHAROVERFEMTITUSENORDOGDETKOMMERJEGTILBAKETILETTERLITTANNENBABBEL!!!

Heisann! Livet er fint fordi det dukker opp mange interessante muligheter for tiden og fordi jeg aldri rekker å kjede meg fordi det alltid er nok å drive med. Dessuten føles det litt som om alt ordner seg for tiden, når det dukker opp ting å bekymre seg for så løser det seg og det er så deilig. Ellers er jeg happy fordi Moana-soundtracket som jeg nå kan lytte til (siden filmen har premiere 3. februar i Norge kommer jeg riktignok til å risikere å spoile alt for mye for meg selv fordi jeg ikke klarer å la være å lytte til musikken og å lese alt jeg kommer over av anmeldelser og slikt fordi jeg gleder meg alt for mye, men det får gå) i vilden sky der jeg syns dette er sååå episk:

Det er reprise-versjonen av sangen “How far I’ll go” og der sangen er fin uansett så er reprise-versjonen så episk at jeg får gåsehud og det nærmest sitrer i hele meg bare av å lytte til den (tenk hvor fantastisk den vil være å se i filmen da). Og Auli’i Cravalho som har stemmen til Moana og synger her er kun nesten 16 år, men hun synger skikkelig bra (det eneste aberet er at jeg syns stemmen hennes tidvis er bittelitt unyansert og monoton fordi den føles ganske rett frem til tider, men det tror jeg bare handler om sangteknikk og at hun fortsatt er ganske ung og jeg tror ikke jeg vil merke noe til det når jeg faktisk ser filmen uansett så det er bare pirk) og ja, fine musikken <3

Men poenget med dette innlegget er at jeg har bestilt bøker i dag og her kommer en liste over bøkene jeg har bestilt (hvis man trykker på navnet på hver bok kommer man inn på Goodreads-siden til boka):

Poisoned apples: Poems for you, my pretty av Christine Heppermann 

Jeg kjøper ganske sjelden diktsamlinger og enda mer sjelden utenlandske diktsamlinger, men jeg liker å lese det likevel og denne høres veldig fascinerende ut. Her er det dikt inspirert av eventyr og myter som samtidig har klart feministiske undertoner og er samfunnsaktuelle i tillegg. Dessuten har denne boka illustrasjoner i form av svart-hvitt fotografier som passer veldig godt inn, jeg elsker forsiden og de utdragene jeg har lest har jeg likt veldig godt. Og jeg liker bare hele ideen om å kombinere poesi, eventyr og feminisme så yay.

My most excellent year: A novel of love, Mary Poppins, and Fenway Park av Steve Kluger

Dette er en bok om T.C. som prøver å få Alejandra til å forelske seg i ham, Alejandra som på sin side prøver å vri seg unna plikter hun har som datter av en diplomat og Augie som er homofil og forelsket, noe alle andre er klar over utenom ham selv. Og så følger vi dem i alternerende synsvinkler og via brev, mailer og dagboknotater og slikt og så handler det om vennskap, familie, baseball og Mary Poppins. Og det som fikk meg til å bli interessert i denne boka, sånn utenom at jeg ofte liker bøker som fortelles på litt originale måter, er at den i følge det jeg har lest har flerkulturelle karakterer og homofili som tematikk, men samtidig så er det bare deler av historien og ikke hovedfokus, det viktigste temaet i boka er heller vennskap og familieforhold. Dessuten handler det litt om musikaler og det er også et pluss. 

Scrappy little nobody av Anna Kendrick 

Anna Kendrick er en av mine favorittskuespillere og en sånn person jeg pleier å tenke at jeg kunne blitt veldig god venn med om jeg kjente henne in real life. Derfor ble jeg interessert i denne boka hennes som er en samling personlige essays om oppveksten og filmer hun har spilt i og ymse annet. Og så leste jeg et utdrag og likte det så godt at jeg endte opp med å drømme at jeg var Anna Kendrick natten etter og da var det ganske opplagt at denne boka nok kunne være verdt å lese. 

A boy called christmas av Matt Haig 

Matt Haig er en forfatter jeg har veldig sansen for og her har han skrevet en bok om Julenissen og hvordan han ble til Julenissen. Og det finnes kanskje andre julefortellinger med liknende tematikk, men denne virker som en av de mest sjarmerende, godt hjulpet av at dette er en bok med herlige illustrasjoner og en sånn bok som vil appellere til den barnlige delen av meg som elsker julestemning. Dette virker bare som en genuint herlig bok som vil være skikkelig fornøyelig så jeg gleder meg. 

The Cavendish Home for boys and girls av Claire Legrand 

Tidligere i år leste jeg Some kind of happiness av Claire Legrand og elsket den, seriøst, det er en av de aller fineste bøkene jeg har lest i år og derfor ville jeg lese mer av henne. Og så oppdaget jeg Cavendish-boka som beskrives som en skikkelig creepy bok ment for barn og unge og det høres ut som noe som vil appellere til den delen av meg som er kjempeglad i bøkene til Frances Hardinge og liknende forfattere som er skikkelig gode på å skrive skumle og utrivelige bøker som kan skremme vettet av barn og ungdom mens de nyter hvert sekund. Ellers likte jeg coveret, synopsiset lød interessant og ja, jeg tror dette blir fascinerende nok.

Where am I now av Mara Wilson

Også dette er en samling personlige essays, i denne omgang ført i pennen av Mara Wilson som var skuespiller i en rekke filmer jeg fortsatt liker ganske godt og som jeg følger på Twitter og har sansen for generelt sett. Jeg leste ellers et utdrag fra denne boka som ga meg veldig lyst til å lese mer, Dessuten syns jeg det er interessant å lese om folk som var barnestjerner da de var yngre og det fine er at Mara Wilson er blant dem som har klart seg godt i ettertid og virker jordnær og relaterbar på en måte som gjør at jeg tror jeg nok vil like å lese boka hennes en hel del.

Still life with tornado av A.S. King 

I en del år var det slik at jeg kjøpte bøker uansett hvis A.S. King hadde skrevet dem. Så kom boka hennes Glory O’Brien’s history of the future som jeg rett og slett ikke likte og deretter I crawl through it som ikke interesserte meg (men som jeg dog fikk lest som biblioteksbok denne måneden) og jeg var ikke like overbevist lenger. A.S. King er likevel fortsatt en forfatter jeg har sansen for og som på sitt beste byr på ungdomsbøker som virkelig føles originale og som gjerne tar opp viktige temaer på en helt unik måte der realisme blandes med fantastiske elementer på en måte som gir sterkt inntrykk. Og dette er hennes nye bok og den høres veldig interessant ut rett og slett og virker som en bok som jeg vil like vel så godt som bøkene hun ga ut i de årene da jeg leste alt av henne uansett.

*

Og grunnen til at jeg har bestilt bøker er at de er en premie fordi jeg altså vant Nanowrimo i går. Jeg har for øyeblikket 51 100 ord, jeg er kun rundt 2000 ord (dvs. rundt seks, syv sider) unna “The End” og jeg har over 170 sider i tillegg. For andre gang greide jeg å vinne allerede 17. november, for tiende gang har jeg fått til Nanowrimo og ååå, jeg er så fornøyd =D I tillegg har jeg planer om å begynne på et julekalenderprosjekt så snart jeg er ferdig med Nanowrimo-historien min der jeg har mål om å skrive 1000 ord hver dag og det blir kos 😉 

Men da tenkte jeg å finne på andre ting og så kommer neste innlegg til uka og da vil det sannsynligvis handle mest om teater siden jeg skal se Påfuglen på Det Norske Teatret i morgen og det blir så trivelig <3 Vi bables og her er en sang som demonstrerer hva jeg føler når jeg når 50 000 ord på nanowrimo:

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg