Karoline poster og kommenterer veldig fine julereklamer for 2016

Heisann! Siden sist har jeg begynt på julekalenderhistorie, endt opp med å bli misfornøyd med beskrivelsene, begynt på nytt, skrevet syv sider og så fikk jeg i stad en helt ny ide i stedet som jeg vurderer å prøve å skrive på engelsk mest for å utfordre meg selv og for variasjons skyld. Og egentlig føles det som om hjernen min ikke virker helt etter Nanowrimo, men jeg satser på at det bedrer seg 😉

Men nok om det. I dette innlegget er planen enkelt og greit nok å poste ymse julereklamer fra i år som jeg finner på Youtube og skrive kommentarer til hver av dem, dette fordi jeg begynner å komme i skikkelig julemodus nå (det er jo snart desember) og fordi jeg føler for det rett og slett. Da setter jeg i gang.

Tanker om ymse julereklamer 2016

Fakta: jeg er veldig glad i julereklamer. Jeg er i utgangspunktet et skikkelig julemenneske og det er jo for så vidt et godt utgangspunkt, men å, jeg syns julete reklamer er skikkelig koselig og gir meg god stemning. Dessuten vil jeg mye heller tenke på jul enn Black Friday så derfor, yay, dette er Black Friday-fri sone 😉 Og mens norske julereklamer kan være trivelig nok er jeg internasjonal nok av meg til å foretrekke de engelske reklamene man finner på Youtube og det er de jeg vil ha fokus på her. Så da setter jeg i gang og så håper jeg dette faller i smak:

– Alzheimer Research UK

Mens reklamer strengt tatt handler om å selge ting så er dette en julereklame som handler om noe annet og mer viktig, nemlig å støtte folk som forsker på alzheimer i håp om å finne en kur. Og jeg syns denne reklamen er helt nydelig, den er så enkel og fint animert og det er så effektivt hvordan de tar for seg spørsmålet “tenk om Julenissen glemte julen?”. Dessuten syns jeg alzheimer er så skummelt, mormoren min var dement de siste årene og oldemoren min hadde alzheimer så lenge jeg kjente henne og så mye av livet vårt handler om minnene våre, å miste minner er også å miste seg selv og da er det fint å tenke på at research kan gi resultater. Så ja, denne julereklamen er nok den viktigste på denne listen.

– Coca Cola

Den reklamen hvert år som likevel alltid gir meg aller mest er Colas julereklame. Det er liksom ikke ordentlig jul før man ser Cola-reklame med Cola-trailer på tv minst en gang og jeg liker musikken og stemningen så godt. Med det sagt er min yndlingsreklame for Cola denne isbjørnreklamen fordi den er så himla søt, men ja, jeg liker Cola-reklamer generelt sett, noe som sikkert har litt med at det er yndlingsbrusen min =D

– Marks & Spencer (M&S)

Denne reklamen gjør Julenissens kone til den store helten og det er noe jeg lett kan ha sansen for. Og jeg liker hvordan dette i bunn og grunn handler om en helt vanlig familie som har krangler og uenigheter, men som er inderlig glad i hverandre og jeg syns også denne reklamen føles original nettopp fordi den forteller en annerledes historie enn mange andre julete reklamer på en måte som etter min mening funker veldig bra. Dessuten er det så lett å kjenne seg igjen i både lillebroren og storesøsteren og slik er det sikkert for mange som ser denne reklamen og har søsken selv. 

– Heathrow

Og medaljen for den søteste og mest “ååå, tårer i øynene, dette er så skjønt og rørende”-reklamen for i år går nok til denne. Det er en så himla sjarmerende fortalt historie, jeg elsker sangen som spilles og twisten på slutten funker optimalt. Og ååå, jeg vil ha en teddybjørn helt som de i denne filmen, de har så mye personlighet og jeg elsker det. Og jeg liker ellers hvordan dette er en virkelig julete reklame helt uten egentlig å handle så mye om jul i seg selv, det viser at man kan fortelle om julen uten å ty til klisjéer.

– Sainsbury

Denne reklamen er som en liten novellefilm i seg selv om ønsket om å være med familien i perioden før jul samtidig som man har jobb og ymse forpliktelser som skaper stress og så finner mannen det handler om en original løsning og det er så fint. Og så liker jeg sangen (og at den synges av James Corden) og animasjonsstilen og ja, denne reklamen er smart og sjarmerende og jeg aner egentlig ikke helt hva Sainsbury er siden det ikke sier meg så mye, men med en del julereklamen bryr jeg meg mer om selve reklamen enn hva det egentlig er reklame for og dette er et sånt tilfelle. Uansett liker jeg denne reklamen, med en sang som minner meg litt om elskepåfine Max og Langbein-julekortfilmen som jeg for øvrig også elsker (seriøst, den kortfilmen med Max og Langbein burde egentlig alle se forresten for den er så nydelig). Lenge leve digresjoner, Sainsburys julereklame er i alle fall fin og har et fint budskap. 

– Waitrose

Waitrose er ellers noe jeg aldri hadde hørt om før, men ååå, denne reklamen er episk!!! Supersøte fuglen som har et skikkelig eventyr som er fantastisk filmet og fotografert med nydelig musikk i tillegg. Det er liksom så jeg nesten skulle ønske de kunne gjøre om denne reklamen til en helaftens kinofilm fordi jeg så ville dratt og sett den fordi jeg liker sånne episke eventyrlige historier i kombinasjon med skikkelig søte ting (som altså denne fuglen) <3

Og det er de reklamene jeg ville kommentere i dag, hvis det plutselig dukker opp masse andre julete reklamer der jeg er sånn “omg, I love this” så vil dette innlegget få en oppfølger senere. Uansett så håper jeg dette var grei underholdning og så bables vi om noen dager 🙂

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg