Smakebit på søndag og Nøtteknekkeren 2016 :)

Heisann! Det er søndag morgen, desember er i full sving og jeg fikk handlet nesten alt av julegaver på fredag så nå er jeg fornøyd. I tillegg elsker jeg Månedstrollene-prosjektet mitt (poster den på bloggen min rett før jul), jeg elsker at jeg har bakt pepperkaker denne helgen som jeg skal pynte etterpå og jeg fryder meg over bøker jeg bestilte etter at jeg vant Nanowrimo som har kommet:

Jeg venter ellers fortsatt på en bok til som jeg håper kommer i løpet av neste uke og jeg bestilte også The Hamilton mixtape (som er awesome) for ikke så lenge siden som og vil komme i posten snart. Og jeg kommer sannsynligvis til å anmelde alle disse bøkene etter hvert som jeg leser dem hvis ikke jeg er tom for ord. 

For å være med på smakebit på søndag kan jeg ellers tipse om at jeg leser denne boka for øyeblikket:

Og denne boka er veldig kul altså. Den heter altså “Poisoned Apples” og dette er en diktsamling der diktene er inspirert av eventyr og utfordringene moderne tenåringsjenter møter når det kommer til et for skjønnhetsfokuserende samfunn og resultatet er en smart, moderne og feministisk diktsamling som samtidig har et snev av eventyret i seg på en måte som jeg liker veldig godt. Og mens det kanskje kunne vært enda mer eventyraktig stemning enn det er så er det noe med selve ideen bak denne boka som jeg liker så godt at jeg tilgir alt som kanskje kunne vært gjort annerledes. Her er i alle fall en smakebit:

Jeg syns også dette er et dikt som viser humoren som også finnes mellom linjene her ganske godt:

Some say the Before poem
had character.
This poem is much more attractive.
With the Healing Brush Tool
I took out most of the lines.
I left in a few
so it wouldn’t look unnatural.

I tillegg har boka fotografier i svart-hvitt (som jeg ikke greide å få til noen fine bilder av siden mobilkameraet mitt ikke er så bra) og et kult cover så yay!

Flere smakebiter finnes hos Flukten fra Virkeligheten.

*

Ellers var jeg altså og så Nøtteknekkeren i Operaen (som settes opp i en ny versjon i år) og det var sååå fint. Nå tenkte jeg å dele syv tanker om forestillingen og så satser jeg på at de er av interesse.

Syv tanker om Nøtteknekkeren 2016

 

En ny og bedre versjon

I år var det en ny versjon av Nøtteknekkeren som ble fremført og jeg syns den hadde bedre flyt. Jeg har sett den klassiske versjonen som er satt opp utallige ganger både i filmet versjon på kino og i den gamle Operaen da jeg var liten og det var jo absolutt fint da og, men historien henger bedre sammen nå, det er en klarere rød tråd føler jeg og det merker man særlig i andre akt der det før var litt “ja, nå kommer en dans og nå kommer denne dansen og hei, nå danser blomstene”, men så føltes det mer tilfeldig og da mistet jeg litt av interessen selv om det selvsagt var vakkerhet deluxe. Dessuten har Nøtteknekkeren 2016 filmede effekter på begynnelsen og litt forskjellige effekter som gjør at det føles så magisk at man nesten ikke klarer å forstå at det faktisk er live, det skjer her og nå og det elsket jeg.

Rottekongen og rottene 

(Bildet er link til bildet på nettet, et bilde jeg har lånt fra Operaen som illustrasjon.) 

Anyway, her ser man Rottekongen og jeg vet at man skal heie på Klara og Nøtteknekker-prinsen hennes, men ååå, det er litt med hvordan man heller ikke er ment til å heie på Rothbart (jeg skriver det sikkert feil, sorry) i Svanesjøen og gjør det litt likevel. For skurker ser så utrolig kule ut, Rottekongens look er helt fantastisk og han har også mer å spille på siden han kan være litt morsom der Klara og Nøtteknekker-prinsen er mer snille og heltemodige og mer kjedelige. Og det beste i denne oppsetningen, det desidert mest sjarmerende var de små rottene, spilt av barn som hadde de mest perfekte rottekostymene en kan tenke seg. De var så søte og sjarmerende og morsomme og det virket som om de hadde det så gøy underveis og ååå, man burde se Nøtteknekkeren 2016 bare for rottene og Rottekongens skyld <3

Scenografielsk

De siste årene har jeg blitt mer og mer opptatt av alt rundt forestillinger jeg ser og scenografien her er noe av det fineste jeg har sett. Det er så gjennomført og smart og fint å se på og man kan finne nye artige detaljer overalt og det tar likevel ikke bort fra det viktigste som jo er dansen og historien, men det supplementerer det på en så himla flott måte og ja, jeg elsket scenografien.

Kostymene

Det var kjolen til voksne Klara, det var de nevnte rottene og Rottekongen, det var pepperkakemenn og blomster og snøkrystaller og det var dessuten mye mer i en forestilling der kostymene var helt nydelige =D Her er det ikke så mye å legge til, jeg bare jaa, me like 😉

Ballett er vakkert og imponerende

Man sitter litt og måper nesten fordi det er så flott. Med Nøtteknekker-prinsen for eksempel når han har en solo der han er sånn “ja, jeg tror jeg bare tar tjue piruetter her, pyttsann Pythagoras” og med de russiske figurene fra den svære Matruska-dukken og hele tiden i det hele tatt med ballett og så får de det til å se så lett ut, samtidig som man liksom vet at det er jo ikke lett i det hele tatt, det krever enormt mye trening og øvelse og jo lettere det ser ut, jo vanskeligere er det egentlig, men det virker lett. Tenk å kunne danse med en slik letthet, gli over scenen, hoppe og sprette uten at man hører landingene. Det er så vakkert og så imponerende og jeg følte meg så heldig som kunne sitte der i den flotte, flotte operaen og se alt sammen rett foran øynene på meg.

Musikken

Tschaikovsky var et geni <3 Musikken her er fantastisk (spilt frem av et live-orkester med harpe (harpe <3) og strykere og annet flott) og dessuten kunne man tenke på den fine sekvensen i Disney’s Fantasia underveis:

Fantasia er for øvrig også flott, jeg har elsket både Fantasia og Fantasia 2000 veldig lenge for ja, det er fenomenalt <3

*

Så ja, jeg hadde det altså fint i operaen og livet inneholder noen ting å glede seg over så yay. Nå skal jeg dog finne på litt andre ting enn blogging og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse!

11 kommentarer
  1. Vær så god angående smakebiten og fint at boka vekket interessen din, Astridterese (ha en riktig fin tredje søndag i advent selv). Lyrikk er verdt å lese en gang i blant og det er gjerne svært inspirerende i tillegg 🙂

  2. Så bra du fikk handlet inn nesten alt av julegaver! Må begynne snart jeg også. 🙂
   Jeg har aldri sett Nøtteknekkeren! Aldri! Aner ikke hvorfor. Men vet bare at jeg vil! Hehe

  3. Takk for smakebiten! Kult og fascinerende konsept virka det som, selv om dikta du posta ikke var helt min greie.
   Jeg så Nøtteknekkeren i fjor, det var vel siste gang den blei oppført i den versjonen. Morsomt at de fornyer den, jeg burde jo egentlig se denne òg bare for å kunne sammenligne. Bra at det var bedre flyt, for jeg hadde ikke hatt sjans til å skjønne hva som egentlig skjedde da jeg så den hvis det ikke hadde vært for at Vibeke kjøpte et program.

  4. Vær så god angående smakebiten og det er et kult konsept for den diktsamlingen ja, jeg syns det var en ganske fascinerende bok. Og Nøtteknekkeren var flott <3 Hvis du får mulighet til å se den nye versjonen ville jeg absolutt dratt for å se den altså.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg