A boy called Christmas og andre finheter :)

Heisann! Det er torsdag, livet er ålreit selv om dette året fortsetter å være deprimerende hva angår kjendisdødsfall og jeg har tenkt å skrive om en innmari fin julebok jeg leste for noen dager siden. Før vi kommer så langt har jeg dog noen andre ting å bable om. Som at jeg skal på kino i dag og se animasjonsfilmen “Syng” (anmeldelse kommer i løpet av neste uke). Som at jeg for øyeblikket har pepperkaker, sjokoladeboller, hveteboller, konfekt og en annen type sjokoladeboller i skapet mitt (hurra!). Eller som at jeg fikk shoppet SÅ MASSE fint på tirsdag for penger og gavekort jeg fikk til jul. Jeg har nå Pokémon Moon å spille til Nintendo 3DS (dessverre har styrespaken til Nintendo 3DS-en min blitt veldig slitt oppdaget jeg nylig og det er den man bruker mest når det gjelder det nye Pokémon-spillet så nå må jeg finne ut om det kan repareres, om det er noe man kan leve med selv om det er ganske irriterende eller om jeg må bruke rundt 1000 kr på å anskaffe en ny Nintendo 3DS siden jeg trenger å ha muligheten til å spille), nye notatbøker, nye tusjer og dette:

Det er et nytt skjørt, en ny genser og bøkene er henholdsvis “Knights of borrowed dark” av Dave Rudden (fordi den visstnok skal være en veldig god begynnelse på en ny Fantasy-serie for ungdom), “Harriet, den uovervinnelige” av Ursula Vernon (fordi den så supersjarmerende og karolinsk ut selv om den er ment for barn og fordi Ursula Vernon er en jeg har vært litt fan av i mange år pga. de fine tegningene hennes) og “Søster” av Gro Dahle (fordi jeg elsker diktene til Gro Dahle, de er veldig min stil og fordi det er en diktsamling om søsterskap og jeg alltid har vært litt fascinert av søsterskap siden det er noe jeg bare kjenner fra bøker og filmer og slikt siden jeg har en bror selv (vil påpeke at det er kjempekos å ha en bror også altså, men det er en viss fascinasjon med det man ikke har og), men ingen søstre). Og så er det soundtracket til filmen Moana/Vaiana fordi jeg må skaffe meg de cd-ene jeg liker best i tilfelle de en gang forsvinner fra Spotify og tanken på å ikke kunne lytte til dem i det hele tatt er kjip.

Men ååå så fint det er å skaffe seg nye ting. Bøker, klær, notatbøker, det ER flott =D

Og da tenkte jeg å poste tre bilder og deretter min anmeldelse av fine-fine-veldig fine “A boy called Christmas”. 

Forside. Man kan ikke se det her, men månen glitrer litt <3

En flott illustrasjon fra denne boka 🙂

En annen flott illustrasjon 😉

Og da kommer min anmeldelse av denne boka og så kommer mitt neste blogginnlegg antakelig på søndag og da er planen å oppsummere desember OG å skrive litt om høydepunkter i 2016 hva angår bøker, filmer, musikk, teater og musikaler. Vi bables da og godt nyttår!

A boy called Christmas av Matt Haig

You are about to read the true story of Father Christmas.
It is a story that proves that nothing is impossible.
If you are one of those people who believe that some things are impossible, you should put this book down right away. It is most certainly not for you.
Because this book is FULL of impossible things.

Are you still reading?

Good.

Then let us begin . . .

A Boy Called Christmas is a tale of adventure, snow, kidnapping, elves, more snow, and an eleven-year-old boy called Nikolas, who isn’t afraid to believe in magic.

*

Fakta 1: Jeg er veldig glad i skrivestilen til Matt Haig. Jeg syns «Reasons to stay alive» og «The Humans» var nydelige bøker, jeg har lest flere andre bøker av Matt Haig og kost meg med dem alle sammen og det er en forfatter det alltid er koselig å lese nye bøker av.

Fakta 2: Jeg er veldig glad i julen. Julen i seg selv, ja, men også julefilmer, julesanger, julekalendere og det meste som starter med ordet jul i det hele tatt.

Følgelig var kombinasjonen julebok OG Matt Haig en kombinasjon jeg fant interessant og det er en super miks. Denne boka er nemlig helt skjønn.

Det handler om Nikolas og forteller historien om hvordan han blir Julenissen. Sånn sett er dette med andre ord en veldig julete historie, men mer enn det er dette bare veldig fint rett og slett fordi det er så nydelig skrevet. Det er perfekt fortalt, lekende og elegant og med et språk som føles friskt og gammelklokt på samme tid. Og det er noe litt magisk med de bøkene man vet man ville elsket, virkelig elsket om man var liten. Sånn det er nå «bare» liker jeg den veldig, veldig godt, men likevel, jeg ble veldig glad i denne boka.

Og det handler ikke bare om språket, men også at det er rørende, spennende, morsomt og sjarmerende. Det er dessuten supre karakterer og ikke minst, det er fantastisk illustrert av Chris Mould.

Med andre ord er dette en særdeles karolinsk bok siden jeg elsker illustrasjoner og også elsker bøker som appellerer til barnet i meg, men jeg tror også dette er en bok som kan funke for de fleste. For nei, den er ikke perfekt (jeg syns den fungerer bedre i begynnelsen enn på slutten av ymse grunner og jeg syns det fortsatt er noe som mangler for å gjøre den til virkelig perfeksjon), men der det finnes mange, mange bøker, filmer og sanger om julen så er dette en av de bøkene som virkelig gir julestemning så til de grader. Dette er en sånn bok jeg ser for meg å gjøre til en juletradisjon og det i seg selv er grunn nok til å lese spør du meg.

Terningkast 5!

Og her er to ekstra eksepsjonelle sitater:

An impossibility is just a possibility you don?t understand yet

*

To lose someone you love is the very worst thing in the world. It creates an invisible hole that you feel you are falling down and will never end. People you love make the world real and solid and when they suddenly go away forever, nothing feels solid any more.

*

<3

 

4 kommentarer
  1. Jeg trur du har glemt å lime inn anmeldelsen her…? Men fine illustrasjoner, da, de var nesten litt Tim Burton’ske!
   Og gratulerer med flotte innkjøp, jeg har sjøl fått kjøpt et nytt stereoanlegg for penger jeg fikk til jul, så det er jo veldig stas.

  2. Jeg har tydeligvis glemt å lime inn anmeldelsen ja (er på en annen data nå, men kan få redigert det i løpet av morgendagen), oops, men fint at illustrasjonene falt i smak da, de er veldig kule ja 🙂
   Og takk, ja, det er kos med fine innkjøp =D Gratulerer selv med nytt stereoanlegg, det er kult!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg