Dyrene i Hakkebakkeskogen-filmen og slikt :)

Heisann! Det er tirsdag og ukas hovedplaner utenom jobbsøking, å lese masse og å spille alt for mye Pokémon Moon (det er virkelig helt fantastisk) er lanseringsfest av fin ny bok i dag (som jeg har bestilt på nettet og forhåpentligvis får i posten i dag) og at jeg antakelig har tenkt meg på Teknisk Museum til helgen bare fordi jeg har veldig lyst til å få med meg Game On-utstillingen hvert fall en gang til før den er over. Utover det handler de neste ni dagene om å pusse tenner ekstra ofte mens jeg gruer meg og bekymrer meg i hjel for tannlegetime torsdag 19. januar fordi tenk om dette er gangen da jeg har dødsmye hull og alt er feil selv om jeg ikke pleier å ha hull og jeg tror jeg ville merket det hvis det virkelig var mye problemer, jeg er særdeles flink til å bekymre meg for sånt selv om det sikkert kommer til å gå bra. 

Nok om det. Ellers er jeg helt betatt av den nye posteren for den nye versjonen av Skjønnheten og Udyret, jeg har begynt å glede meg enda mer til å se La-La-Land siden den vant masse priser under Golden Globes og jeg håper alle som ikke har sett Zootopia blir inspirert til å se den fort siden den vant beste animasjonsfilm som nok et bevis på at den er awesome 🙂 Også var talen til Meryl Streep fenomenal 🙂

Og så var jeg på kino på lørdag så nå tenkte jeg å poste traileren og deretter min anmeldelse av Hakkebakkeskogen-filmen. God fornøyelse og så bables vi om noen dager 🙂

 

Dyrene i Hakkebakkeskogen

Når jeg er på kino og ser familiefilmer har jeg i det siste begynt å følge litt med på hvordan filmer funker for sin målgruppe. Det er jo alltids supert om filmer funker fett for meg, men det er også fascinerende å observere hvor godt familiefilmer holder på interessen til barna de egentlig er laget for. Og for de aller minste virket det ikke som om Dyrene i Hakkebakkeskogen funket helt da jeg så den for det var en del barn som virket ganske urolige, samtidig som det virker som om den funket veldig godt for nostalgiske voksne. Det i seg selv trenger ikke å si så mye om filmen i seg selv, men det er likevel interessant å ta med i betraktning. For min del var dette like fullt en helt ålreit filmopplevelse.

Historien burde være kjent for de fleste, men veldig kort oppsummert handler det her om dyrene i Hakkebakkeskogen og deres opplevelser formidlet med masse fin musikk og sprudlende animasjon. Og animasjonen er virkelig imponerende. Mens Qvisten Animasjonsstudio har laget flere gode animasjonsfilmer syns jeg dette er den som ser aller best ut. Og greit nok så har Qvisten åpenbart ikke de samme ressursene som de store studiene i USA og sånt, men dette ser flott ut og det er en scene særlig mens Klatremus sunger godnattasangen og dyrene går for å legge seg som er veldig enkel, men virkelig helt nydelig og faktisk temmelig rørende.

Denne filmen har ellers sympatiske karakterer, masse sjarm, super musikk (som har blitt jazzet opp ypperlig av Katzenjammer) og er dessuten fremragende stemmelagt av et mylder av gode norske skuespillere. Og mens en del av meg lenge har følt at historien om Hakkebakkeskogen egentlig på mange måter er vegetarianer-propaganda med sitt budskap om hvor doven og lat man blir av å spise kjøttmat i stedet for grønnsaker så er det et budskap man fint kan leve med selv om man selv er kjøtteter. Ingen har uansett vondt av å spise en del frukt og grønt 😉

Dyrene i Hakkebakkeskogen har dog sine svakheter som animasjonsfilm og det største problemet er egentlig det at den er for tro for materialet sitt. Og jeg ser riktignok ikke helt hva som skulle vært gjort annerledes, men dette kunne vært en litt mer leken animasjonsfilm som tok mer sjanser og i stedet er det veldig rett frem. Jeg syns også at det er en litt for scenisk film, det føles liksom som den scenen og så den i stedet for å ha mer flytende overganger og jeg syns også det er litt for kort med kun en time og et kvarters spilletid. Og animasjonsfilmer pleier aldri å være blant de lengste filmene, sikkert en del fordi animasjon er en svært krevende prosess som tar mye tid, men norske familiefilmer føler jeg nesten alltid er ti minutter kortere enn de burde være.

Dette er likevel bare småting og dette er en innmari sjarmerende film. Det er fin musikk, en fin moral og en fin historie og der noen animasjonsfilmer kan tendensere mot å bli litt for masete så føles denne filmen alt annet enn slitsom. Tvert imot er den behagelig hele veien og det er fint.

Kort oppsummert er dette med andre ord en animasjonsfilm som man kanskje ikke trenger å se, men som man sannsynligvis vil kose seg med om man ser den til tross for visse svakheter som nok vil gjøre at dette ikke er en film jeg virkelig vil huske godt når året er omme.

Terningkast 4!

7 kommentarer
  1. Dyrene i Hakkebakkeskogen var kooooos! Hehe. Jeg koste meg underveis med popcorn og brus.
   Og jeg gleder meg veldig til å se La-La-Land altså. Lover bra siden den fikk så mange priser. *spent*
   Ha en fin dag!

  2. Takk for kommentaren og ja, Hakkebakkeskogen var kos og jeg koste meg med popcorn og brus mens jeg så den selv 🙂 Og ja, La-La-Land lover godt, gleder meg veldig selv. Ha en fin dag du og!

  3. Zootpia så vi sammen på kino hele familien, herlig film!! Tusen takk for supert tips om utstillingen på Teknisk Museum forresten, den har jeg ikke fått med meg.
   Jeg føler med deg mens du pusser i ni dager. Skjønner godt hvordan tanken på hullene er. Jeg har begynt å gå en gang i året, så jeg slipper å grue meg sånn og tar eventuelle problemer så fort som mulig.
   Nå angrer jeg ikke like mye på at vi ikke har fått sett Hakkebakkeskogen på kino, kanskje er det like greit å vente til den kommer på DVD.
   Ønsker deg lykke til både hos tannlegen og med jobbsøking.

  4. Takk for lykke til-ønskninger og jeg drar til tannlegen en gang i året selv sånn for sikkerhets skyld (selv om jeg gruer meg unødvendig i like stor grad hver gang). Zootopia er fenomenal og angående Hakkebakkeskogen så er det absolutt en fin film, men man kan sikkert like greit vente til den kommer på dvd også 🙂 Og vær så god angående tips om Teknisk Museum-utstillingen, den er verdt å få med seg =D

  5. Jeg har egentlig akkurat dette inntrykket av filmen selv om jeg ikke har sett den sjøl. Jeg kan se for meg at dette var en film jeg ville insistert på at barna mine, om de hadde fantes, skulle se fordi jeg sjøl syntes den var fin og nostalgisk og koselig, mens de strengt tatt egentlig ville ha sett noe annet og helt annerledes. Det blir litt sånn Jul i Skomakergata-effekt, på en måte.
   Jeg skal også se Game On-utstillinga en siste gang før den blir tatt med (HERREGUD jeg skulle ønske den blei permanent, eller enda bedre: som en del av et helt nytt museum som bare var ment for spill), og lykke til hos tannlegen! Det pleier jo å gå veldig bra for deg.

  6. Ser poenget ditt angående Jul i Skomakergata-effekten, er nok en sånn film i stor grad ja 🙂 Og Game On-utstillingen er fantastisk, skulle selv ønske at den ble permanent (og likte spillmuseum-ideen din) og takk, det vil nok gå fint. Jeg skal prøve å ikke tenke for mye på tannlegetimen om en uke, for om under 200 timer er alt over tross alt 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg