Der jeg blant annet anmelder Søster av Gro Dahle

Heisann! Det har ikke skjedd noe spennende siden sist, men livet er ålreit fordi det inneholder fine bøker og Pokémon Moon og slikt. Ellers har jeg i det siste sett veldig mye Fuller House sesong 2 (det er så teit, men det bedret seg utover sesongen) og jeg har også kost meg med å titte på fine ting som dette på Youtube:

Det er Broadway Riff-Off med James Corden og Neil Patrick Harris og det er veldig flott 🙂 Ellers gleder jeg meg til i morgen da jeg kan våkne til nyheter om Nintendo Switch (det er pressekonferanse om denne kommende konsollen i natt), jeg gleder meg over at jeg i helgen ikke bare kan kose meg med ymse planer om Teknisk Museum, men også å sjekke ut tv-serien basert på Lemony Snicket-bøkene og jeg har nå brukt noen dager til å bekymre meg i hjel over tannlegetimen min om en uke, men tenkte å prøve å ikke tenke så mye på det fordi det antakelig er bedre for psyken og humøret enn å gå rundt og bekymre seg supermye. 

Men da tenkte jeg å poste min anmeldelse av denne boka:

Bildet er funnet her: https://www.goodreads.com/book/show/32612753-s-ster og boka er altså Gro Dahles nyeste diktsamling. Jeg likte denne boka veldig godt og håper anmeldelsen min faller i smak. Neste innlegg kommer forøvrig på søndag så da bables vi 🙂

Søster av Gro Dahle

Jeg er veldig glad i diktene til Gro Dahle og jeg er i tillegg litt fascinert av bøker om søstre og dette er en diktsamling om søsterskap av Gro Dahle og da var det jo klart at jeg skulle lese den. Og ååå, denne boka er virkelig veldig fin.

Dette er en bok som er delt opp i flere deler som hver tar for seg aspekter av søsterskap om alt fra å savne en søster til alt det fine, men også alt det såre som hører med en søster i livet. Det er en bok for alle som har en søster, som er en søster, som har lyst på en søster eller som har hatt en søster og i grunnen alle andre også som liker fin poesi. For det er noe med hvor rett-frem Gro Dahle skriver, denne lettheten i dikt som likevel har flere lag og som man kan lese igjen og igjen for hver gang å oppdage noe nytt.

Velkommen,

sier jeg til søsteren min

og hjelper henne

av med høsten,

henger dagen på knaggen,

former de fuktige hendene hennes i fingre,

de klamme hendene hennes i armer,

klemmer henne

til hun holder seg selv

oppreist på to bein.

Jeg liker hvordan dette er en diktsamling som like mye handler om de store som de små ting. Og jeg liker at jeg føler meg så hjemme mellom disse linjene og blir så inspirert underveis. Dessuten har jeg litt lyst til å sitere veldig mye, men jeg skal forbeholde meg til utdraget ovenfor og dette utdraget som jeg elsket særlig mye:

Det finnes bøker som blir søstre,

dikt som holder meg i hånden,

hvisker mellom arkene,

roper fra badet,

løper i trappa.

Og det mangler kanskje noe ekstra som ville gjort at jeg virkelig inderlig elsket denne boka, men at jeg liker den veldig godt er det ingen tvil om. Fineste Gro Dahles dikt, presist og nært og lekent.

Jeg har ingen søster selv, men jeg er en søster og en leser og jeg gir denne boka terningkast 5!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg