Smakebit på søndag og Pasek and Paul favoritter :)

Heisann! Det er søndag og før jeg offisielt setter i gang med dette innlegget må jeg bare poste dette:

Det er den nyeste traileren for Legend of Zelda: Breath of the Wild som kommer ut samtidig som Nintendo Switch, allerede 3. mars og DET ER SÅ PENT!!! Og jeg aner ikke hvordan i all verden jeg i det hele tatt vil ha råd til Nintendo Switch (foreløpig ligger den norske prisen på 5000(!) kr, men jeg håper denne prisen endrer seg til en litt lavere sum siden jeg TRENGER Nintendo Switch og ikke har økonomien til å gjøre såpass ekstravagante innkjøp med det første. Men ååå, jeg vil ha <3

*

Nok om det. Ellers er livet fint på grunn av en herlig mail jeg fikk på fredag om at en tekst jeg sendte litteraturmagasinet Stemmer (forøvrig det samme magasinet som postet en annen tekst av meg for noen år siden) vil trykkes i deres første nummer for 2017 som kommer ut i april. Dessuten betyr det et års abonnement på Stemmer (noe som igjen gjør at jeg kan sende inn tekster til de konkurransene de har der man helst må være abonnent for å delta, så yay) og uansett betyr det for andre gang i livet mitt at jeg får tekst på trykk i et litterært magasin (noe som også føles litt flott i og med at jeg har skrevet bekymrende lite så langt i år, men til gjengjeld altså lyktes skikkelig med en av tingene jeg faktisk har skrevet). Yay!

*

Ellers skal jeg velge Pasek & Paul-favoritter, men før jeg kommer så langt tenkte jeg å være med på smakebit på søndag og boka jeg skal i gang med nå er:

Bildet linker til Goodreads-siden om denne boka som altså heter “My most excellent year” og som er skrevet av Steve Kluger og virker karolinsk av ymse grunner, blant annet det faktum at den er dedikert til Julie Andrews (jeg har en del tillit til bøker som er dedikert til Julie Andrews, det lover godt for en musikaloman Julie Andrews-fan som meg). Her er Goodreads synopsis:

Meet T.C., who is valiantly attempting to get Alejandra to fall in love with him; Alejandra, who is playing hard to get and is busy trying to sashay out from under the responsibilities of being a diplomat’s daughter; and T.C.’s brother Augie, who is gay and in love and everyone knows it but him.

Og sånn jeg har skjønt det så er dette en sånn bok som fortelles via brev og mailer og liknende ting i hovedsak, et grep som for meg har funket fett flere ganger tidligere. Det er ellers en bok som virker veldig sjarmerende og lett å like og jeg gleder meg til å lese den. Her er noen smakebiter:

Even though I didn’t notice it while it was happening, I got reminded in ninth grade of a few things I guess I should have known all along. 

1. A first kiss after five months means more than a first kiss after five minutes. 

2. Always remember what it was like to be six. 

3. Never, ever stop believing in magic, no matter how old you get. Because if you keep looking long enough and don’t give up, sooner or later you’re going to find Mary Poppins. And if you’re reall lucky, maybe even a purple balloon.

*

And if Henry Higgins is not the most reprehensible character ever written for the stage, that’s only because somewhere, somehow, someone is composing a musical biography of Ronald Reagan.

*

Augie: Does everybody else know?
T.C.: About my epitaph?
Augie: About me being gay, you gink-head hoser-face!
T.C. Not everybody. There’s a night watchman at a Dunkin Donuts just outside of Detroit. He doesn’t know yet.

*

Gleder meg til å kose meg med denne boka 🙂 Flere smakebiter finner du hos Flukten fra Virkeligheten.

*

Og nå kommer tematikk to for dette innlegget og det er Pasek & Paul. Kort oppsummert er det her snakk om Benj Pasek og Justin Paul som ble kjent da de studerte musikalteater på University of Michigan og begynte å komponere musikaler sammen, noe som så langt har resultert i musikaler som A Christmas Story, Dogfight, Edges, James and the giant Peach og deres nyeste musikal, som også nok kan kalles deres store gjennombrudd og i alle fall deres største suksess, Dear Evan Hansen. Sistnevnte kommer sannsynligvis til å være en av de musikalene jeg vil obsesse mest over i 2017, jeg vet i alle fall at musikalcden som utgis digitalt 3. februar er noe jeg gleder meg fryktelig til. Pasek & Paul (som de kaller seg) er ellers begge født i 1985, de har også stått bak sangtekstene i filmen La-La-Land (som vant massevis av priser under Golden Globe og nok er en av årets store Oscar-favoritter) og de er utrolig talentfulle og kule og nå tenkte jeg å poste de sangene deres som jeg liker best med korte kommentarer til hvorfor. Da setter jeg i gang.

Fem Pasek & Paul-favoritter

– Red Ryder Carbine Action BB Gun

Denne sangen er hentet fra musikalen A Christmas Story som er basert på filmen ved samme navn. Jeg oppdaget musikalcden til A Christmas Story på Spotify ved en tilfeldighet for noen år siden, men det har allerede blitt en fast tradisjon å lytte til denne musikalcden i tiden frem mot jul fordi det er en veldig nostalgisk og skjønn historie som er julete på den beste måten. Og så har hovedkarakteren et intenst ønske om å få en Red Ryder Carbine Action BB Gun til jul og vil gjøre alt for at det skal skje og denne drømmen synger han om i denne sangen som jeg liker supergodt. Det er noe med melodien som gjør at jeg alltid blir glad av å lytte til denne sangen og her blir den sjarmerende fremført av Pasek & Paul selv (og de er så søte og flinke og dette er veldig fint), noe som er kult. Det er også verdt å lytte til denne sangen på Spotify der barneskuespilleren som synger den der er utrolig talentfull og super. Og ååå, Folketeateret, jeg tror dere kunne skapt en veldig god oppsetning med A Christmas Story, bare et tips 😉

– Middle of a moment

Denne sangen fremføres her av Skylar Austin fra Pitch Perfect-filmene og denne sangen er hentet fra musikalversjonen av James and the giant Peach basert på Roald Dahls bok med samme navn (en bok jeg faktisk ikke tror jeg har lest, men jeg har sett animasjonsfilmen). Kul ting: musikalcden til denne musikalen kan lastes ned helt gratis og lovlig her fra: http://jatgp.com/cast-album/, noe jeg oppdaget for to uker siden. Jeg benyttet muligheten selvsagt, men skal innrømme at denne musikalen ikke falt hundre prosent i smak, den var bra, men jeg ble ikke helt betatt likevel. Det skinner like fullt i gjennom hvor dyktige Pasek & Paul er og aller mest vises det altså i denne sangen som kunne vært hentet rett fra en Disney-film. Det er storslagent, genuint og inspirerende 🙂

– Pretty Funny

Denne sangen er hentet fra den meget undervurderte musikalen Dogfight (undervurdert fordi ååå, hvorfor er det ikke flere som snakker om denne musikalen, hvorfor kan ikke et eller annet teater i Oslo sette den opp pronto, musikken her er fantastisk, ååå), en musikal der musikalcden på Spotify virkelig er verdt å sjekke ut. Mens selve historien i denne musikalen etter min mening ikke er så sterk så er prestasjonene og sangene her fryktelig fine og der det er noe naivt og sjarmerende over musikken i A Christmas Story og James and the giant Peach (godt hjulpet av at dette er musikaler som er godt forankret i nostalgiens farvann), så har musikken her en annen stil. Det er et snev av Country her, men også noe rocka med musikken i musikalen Dogfight, en musikal som særlig briljerer i denne sangen her som er så himla rørende fremført av Lindsay Mendez at bare yay. Denne sangen har en sårhet ved seg, en enkelhet som ikke blir banal, men bare veldig rørende og skjær og en sånn sang som det er veldig lett å få tårer i øynene av.

– First date/Last Night

Denne sangen er også hentet fra Dogfight og her fremføres den av Laura Osnes og Santino Fontana (grunn nummer 1367 til å elske musikaler, så mange skuespillere er skikkelig eye candy sånn i tillegg til å være fulle av talent, jeg kunne forelsket meg i supermange på Broadway i grunnen, jenter så vel som gutter med den samme lettheten, at det skinner så i gjennom hvor mye de elsker det de driver med alene er virkelig tiltrekkende). Anyway, denne sangen er fin fordi den har så gode harmonier og er så søt og romantisk og ja, me like!

– Waving through a window

Denne sangen! Jeg har hatt dilla på denne sangen fra Dear Evan Hansen en god stund allerede, men den er så fantastisk. Jeg elsker hvordan Ben Platt virker så perfekt for denne sangen, den tilhører ham liksom føles det som, det er litt som da jeg i fjor så massevis av klipp der Cynthia Erivo sang “I’m here”, noen kombinasjoner er fullstendig perfeksjon. I alle fall, Dear Evan Hansen er i følge alt jeg har lest en klar favoritt for Tony Awards 2017, det er en musikal jeg har skikkelig lyst til å se en gang (det er da lov å drømme) og denne sangen er utrolig fin.

 

Det var litt Pasek & Paul-obsessing. Føl dere fri til å søke på Pasek & Paul på Youtube for å finne masse andre eksempler på hvor talentfulle og awesome de er og hurra for musikalnerding =D

*

Da skal jeg finne på andre ting og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables!

9 kommentarer

Siste innlegg