Tanker om hvilke animasjonsfilmer jeg håper blir nominert til beste animasjonsfilm Oscar 2017 :)

Heisann! Det er mandag og livet er aller mest fint fordi jeg skal på Vaiana Masterclass på torsdag, noe som blir awesome siden de kommer til å vise filmen på originalspråket (attpåtil åtte dager før den egentlige premieren) og i tillegg kommer til å ha filmskaperne der som først kommer til å snakke om prosessen med å lage filmen og to av filmskaperne er John Musker og Ron Clements som også er filmskaperne bak blant annet Disneys Den lille havfruen og Aladdin så ååå, det blir så kult og fascinerende <3 Det eneste aberet er egentlig at det er på Vika Kino så jeg risikerer kanskje å måtte spise noe annet enn popcorn på kino, men det er egentlig et veldig lite problem og yay, jeg gleder meg! 

Ellers er jeg litt skuffet over at jeg ikke vinner på noen konkurranser for tiden, men på den positive siden har jeg begynt på en ny novelle om Månedstrollene der det handler om tre av dem som spiller Yatzy sammen og jeg er skikkelig fornøyd med begynnelsen og tenkte å dele den her nå før jeg fortsetter:

Begynnelse på ny historie om Månedstrollene

Vinteren finnes også her. Her ved det lille røde huset i skogkanten der Desembertrollet bor, her hvor man hører suset i trærne, hvor frosten maler i tretoppene slik at de ser ut som kunstverk, som noe mer enn bare trær. Det er de tidlige solnedgangers tid og man kan leve for akkurat det januarlyset, når det er på sitt vakreste og det er som om snøen som har kommet glitrer og alt er litt ekstra magisk. Vinteren finnes også her. 

Og den finnes der inne i det røde huset der Desembertrollet bor og der hun har en peis med flammer som danser viltert og varmende, der hun har te i massevis om det passer seg sånn og ikke minst, der hun har Yatzy og enda bedre, noen å spille det med. Oktobertrollet og Augusttrollet er nemlig på besøk siden de begge holder til i Oslo og omegn størsteparten av året og tilværelsen og det var en sånn fin og koselig helg med få andre planer og en klar visshet om at å spille Yatzy kanskje kan være den aller fineste planen av dem alle. Tryggheten finnes der, omsorgen og roen og. Og vinteren. Vinteren finnes overalt.

*

Men da tenkte jeg å lage en liste. Greia er nemlig den at jeg egentlig ikke hadde noen storslagen plan for dette blogginnlegget, men så oppdaget jeg at det er i morgen de nominerte til Oscar 2017 vil bli annonsert og det ga meg en ide. I et senere innlegg har jeg tenkt å ta for meg tanker om de fem filmene som ER nominert til beste animasjonsfilm og her tenkte jeg å lage en liste over hvilke fem animasjonsfilmer fra 2016 jeg aller mest håper vil bli nominert. Da setter jeg i gang.

Hvilke fem animasjonsfilmer jeg syns fortjener å være nominert til prisen beste animasjonsfilm Oscar 2017 og kort om hvorfor

I 2016 kom det faktisk veldig mange animasjonsfilmer og svært mange av dem var dessuten veldig gode. Følgelig har Oscar-komiteen et vanskelig valg når de skal velge kun fem filmer og det er med andre ord ganske så stor sannsynlighet for at de fem jeg håper litt ekstra på at blir de nominerte ikke alle blir det. Det er også ganske sikkert at de som faktisk blir nominert alle vil fortjene det veldig. Jeg har likevel noen filmer jeg heier litt ekstra på og de skal jeg nå ta for meg. Før jeg kommer hen dit tenkte jeg dog å nevne noen animasjonsfilmer fra fjoråret som jeg ikke tror vil bli nominert, men som likevel har sin sjarm. Vi har her Storkene (ikke sett enda pga. veldig få visninger på originalspråket, men jeg har hørt at den er overraskende morsom, ganske undervurdert og temmelig sjarmerende), Secret Life of Pets, Trolls og Sing (de to sistnevnte har jeg sett og personlig likte jeg dem skikkelig godt, men jeg tror ikke de når opp når det gjelder Oscar), Sausage Party (denne har jeg ikke sett, men jeg tror faktisk den er ganske smart og underholdende selv om, eller kanskje fordi, den er forbløffende grov til animasjonsfilm å være) og Finding Dory (det kan egentlig veldig godt hende at denne filmen vil bli nominert siden det er en svært fin film og dessuten en Pixar-film og Pixar nomineres bortimot bestandig, men jeg føler at den ble litt for masete og slikt på slutten og det er også en oppfølger og nettopp derfor tror jeg den kanskje ikke vil nomineres til tross for at det er Pixar). 

Da til filmene jeg virkelig håper blir nominert:

– Zootopia

Zootopia er basically garantert en nominasjon, litt fordi den var en kjempesuksess på alle måter og fordi det rett og slett er en virkelig fantastisk animasjonsfilm. Den er smart, fargerik, underholdende og rørende og særdeles engasjerende i tillegg med en god historie som også er tankevekkende og aktuell. Om noe så er den kanskje litt vel opplagt i budskapet sitt, men det er et lite aber ved en film som ikke bare er en eksepsjonelt sannsynlig kandidat til å bli nominert, men også en ganske så sannsynlig vinner.

– Moana/Vaiana

Det er litt usikkert om det faktisk vil være hele to nominerte Disney-filmer og hvis Oscar-komitéen går for kun én av fjorårets to animasjonsfilmer så er det nok Zootopia som velges siden den tross alt er den mest nyskapende av de to filmene. Jeg håper likevel skikkelig at de nominerer Moana for nei, jeg har ikke sett den enda (men det skal jeg altså på torsdag, wohoo), men alt jeg har lest om denne filmen får det til å virke som et klassisk Disney-eventyr av beste sort med en fantastisk hovedperson, omg-brilliant animasjon og et sykt fengende soundtrack signert blant annet Lin-Manuel Miranda (<3) som jeg har hatt dilla på i månedsvis. Dessuten er det ikke noen kjærlighetshistorie, men heller en historie om å dra ut på havet for å oppleve et storslagent eventyr og jeg liker det og jeg syns denne filmen absolutt fortjener å være nominert.

– Kubo and the two Strings

Det er en del av meg som ikke bare håper at denne filmen vil bli nominert, men jeg håper egentlig litt at den vinner også. For ååå som Laika fortjener det etter å ha laget stop-motion animasjonsfilmer som bare blir bedre og bedre og bare mer og mer detaljerte og gjennomarbeidede. Jeg har alltid likt stop-motion som stil, det er noe virkelig fascinerende ved det og det blir bare mer imponerende når man tar innover seg hvor mye arbeid det krever, hvor mye nøyaktighet og tålmodighet. Og denne filmen var den kanskje beste filmen jeg så i fjor og ikke bare på grunn av den nydelige animasjonen, men også fordi det var en rørende, eventyrlig og flott historie inspirert av Japan og med karakterer som man dessuten ble skikkelig glad i. Og antakelig vinner nok Disney og det vil være fullt fortjent, men jeg heier litt ekstra på denne filmen likevel for det er kanskje ikke en helt perfekt film på alle måter, men det er en usedvanlig flott filmopplevelse uansett og Laika er supre 🙂

– My life as a Zucchini 

Denne filmen vet jeg egentlig ganske lite om utover at den var Golden Globe-nominert til beste animasjonsfilm og har fått usedvanlig gode kritikker, men den ser veldig interessant ut og litt sær på en kul måte. Dessuten pleier det alltid å være en og annen mer ukjent europeisk animasjonsfilm og dette er en film som i så måte passer godt til kriteriene. Her er det ellers også stop-motion, men i en ganske annerledes stil enn i Kubo and the two Strings og jeg liker at dette virker som en temmelig original, rørende og moden animasjonsfilm av den sorten som kanskje vil passe bedre for voksne enn for barn.

– The Little Prince

Av de filmene jeg håper blir nominert er dette den jeg anser som minst sannsynlig at blir det for det kan like godt bli “The Red Turtle” (fordi Studio Ghibli er involvert), “Kung Fu Panda 3” (fordi den er en flott avslutning på en svært fin film-triologi) eller en av de filmene jeg nevnte lenger oppe blant filmer som er flotte, men som jeg ikke trodde ville bli nominert. Og jeg tror også denne filmen ville hatt bedre sjanser i et annet år enn i 2016 (som altså var et fremragende år for animasjonsfilmer i det minste) da det var mindre konkurranse. Med det sagt, jeg håper litt at denne filmen, med sin unike miks av stop-motion og dataanimasjon, blir nominert fordi det er en veldig fin film. Den tar utgangspunktet i den nydelige historien om den lille prinsen (en historie jeg alltid har elsket), men skaper sin egen vri på den i en film som er rørende, finurlig og interessant til tross for at den har ymse småting her og der som trekker ned. Jeg syns likevel at denne filmen fortjener å nomineres tross alt siden det er en film som vil mye og som gjør et skikkelig godt forsøk og når den ikke lykkes 100% hele veien så kan absolutt ingen si at den ikke gjorde sitt beste og da med hjertet i hvert fall. 
*

Det var listen min. Jeg vil understreke at jeg blir godt fornøyd uansett og at jeg har tenkt å skrive et innlegg om filmene som faktisk ble nominert etter hvert også, dette er bare noen jeg heier litt ekstra på (og da kanskje særlig Zootopia, Vaiana og Kubo and the two Strings). Vi får se hvordan det går 🙂

*

Men da har jeg andre ting å drive med og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse!

2 kommentarer
  1. Nå har jeg kun sett Kubo av disse. Men den var kjempefin. Så det gjør ingenting om den vinner. Er så fin! Og elsker musikken. Men jeg skal se Moana neste uke. Gleder meg!

  2. Kubo er kjempefin ja og med flott musikk og kult at du skal få sett Moana neste uke. Skal jo altså se den i morgen selv, men hvis jeg liker den så mye som jeg regner med å like den skal du ikke se bort i fra at jeg ser den igjen i neste uke 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg