Oppsummeringsinnlegg for januar :)

Heisann! Det er tirsdag og livet er fint fordi jeg i går skrev en historie om hoppende dinosaurer som jeg ble skikkelig fornøyd med. Ellers finnes det musikalcder som jeg sannsynligvis vil ha muligheten til å lytte til snart, det finnes Nintendo-spill som jeg har tenkt å kjøpe til helgen og tenk, i morgen er det allerede februar og denne første måneden (som vil oppsummeres senere i dette innlegget) har gått skikkelig fort. På den negative siden oppdaget jeg i stad at Litteraturmagasinet Kamilla skal nedlegges, noe som er dumt siden jeg har likt de utgavene av Kamilla som jeg har lest veldig godt (og fordi jeg litt selvopptatt hadde ambisjoner om å få noe på trykk i Kamilla og anså mulighetene som større der enn i enkelte andre litteraturmagasiner, godt hjulpet av at jeg har fått veldig positive tilbakemeldinger fra Kamilla også, og nå kommer det aldri til å skje), men ja ja, det er jo sånt som skjer av og til.

Jeg har for øvrig blitt helt betatt, forført, fått helt dilla på denne sangen nå:

Den heter “Requiem” og er hentet fra Dear Evan Hansen (som altså er musikalen som vil ha digital release på fredag og som jeg anser det som veldig sannsynlig at jeg vil lytte supermasse til fremover om den blir tilgjengelig på Spotify) og ååå, denne sangen. Alle sangene jeg har hørt fra Dear Evan Hansen så langt har jeg elsket, men denne særlig for teksten er helt nydelig og jeg elsker melodien og det er så sårt og vakkert og uendelig fint fremført. Ååå <3

*

Men da tenkte jeg å oppsummere januar bok- og filmmessig sett. Jeg så tre filmer i januar og leste åtte bøker. Hva angikk bøkene så var dette en veldig god måned for jo da, jeg har rukket mer enn åtte bøker på en måned før, men alle bøkene jeg har lest så langt i år har jeg likt alle veldig godt og i flere tilfeller har det vært bøker jeg har likt så godt å holde på med at jeg egentlig har satt pris på det når de har tatt meg seks, syv dager å lese ut. Yay 🙂

Da setter jeg i alle fall i gang.

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for januar

BØKER

– Hamsterprinsessen Harriet den uovervinnelige av Ursula Vernon

Brilliant, sjarmerende og karolinsk bok med herlige illustrasjoner som var en fornøyelse fra ende til annen. Terningkast 5!

– Søster av Gro Dahle

Veldig fin diktsamling om søsterskap som er leken, sår og skjønn. Terningkast 5!

– The Cavendish home for boys and girls av Claire Legrand

Creepy, velskrevet og fascinerende med en super hovedperson i tillegg. Minner dog litt vel mye om Coraline til tider og føles tidvis litt forvirrende, men dette er likevel en ganske så fin bok. Terningkast 5!

– This is how you die (antologi)

Interessant og engasjerende samling historier basert på konseptet “maskin som vet hvordan du dør”. Morbid til tider, men fascinerende også. Terningkast 5!

– Alt som ikke er tjoret fast av Eirin Gundersen

Nydelig skrevet og bare en veldig fin diktsamling om havet og minner og sånt. Terningkast 5!

– My most excellent year av Steve Kluger

Adorabel, sjarmerende og søt ungdomsbok om kjærlighet, baseball, vennskap og Mary Poppins. Terningkast 5!

– The bear and the nightingale av Katherine Arden

Eventyrlig, svært velskrevet, fascinerende og flott gjennomført bok som jeg nok vil anmelde om ikke så lenge. Terningkast 5!

– Podkin One-Ear av Kieran Larwood

Sympatisk, fint skrevet og en sånn bok som nok ville vært en super introduksjon til Fantasy-sjangeren for unge lesere. Ikke spesielt nyskapende kanskje, men absolutt lett å like. Terningkast 5!

FILMER

– Dyrene i Hakkebakkeskogen

Nostalgisk, fint animert og herlig på mange måter selv om den kunne tatt litt mer sjanser. Terningkast 4!

– A new hope (Star Wars Episode 4)

Jeg finner Star Wars-kronologien noe forvirrende, men dette er den første filmen som ble laget da hvert fall og det var en svært underholdende film som fikk en hel masse popkulturelle referanser til å gi mening. Jeg likte musikken og karakterene og har fortsatt planer om å få sett i alle fall de andre filmene fra den opprinnelige triologien snart. Terningkast 5!

– Vaiana

Klassisk Disney med fantastisk animasjon, enormt fengende musikk og nok rørende og herlige øyeblikk til at jeg trenger å se denne filmen igjen så fort som mulig. Terningkast 6!

*

Da har jeg oppsummert januar bok- og filmmessig sett og tenkte å drive med ymse andre ting. Neste innlegg kommer om noen dager så da bables vi 🙂

7 kommentarer
  1. Jeg syns også det er dumt at Kamilla legges med, syns de hadde mange fine utgaver. Men sånn er det bare, trur rett og slett det blei litt for mye for redaksjonen.
   Syns det er så utrolig gøy at du har begynt å se de originale Star Wars-filmene 😀 Håper på en anmeldelse når du har fått sett alle tre. The Empire Strikes Back, altså nummer to (eller episode V, om du vil) er min personlige favoritt, så gled deg til den 🙂

  2. Det er nok veldig mye arbeid med litteraturmagasiner så jeg skjønner det jo litt selv om det er synd. Og regner med å se Empire Strikes Back om ikke så alt for lenge så det blir nok fint 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg