Lego Batman Movie og ymse annet

Heisann! Fin ting: jeg fortalte moren min om hvordan jeg hadde tenkt å kjøpe meg en bærbar dvd-spiller fordi jeg i litt over et års tid har manglet muligheten til å se dvd-er hjemme i leiligheten min og har massevis av dvd-filmer jeg ønsker å få et gjensyn med og hun tilbød seg å betale for det om jeg bestilte det fordi moren min er verdens snilleste til tider. Anyway, nå kommer jeg til å få bærbar dvd-spiller i posten om ikke så lenge og da vil jeg blant annet få fortgang i “se de originale Star Wars-filmene”-prosjektet mitt. I tillegg skal jeg definitivt ha et gjensyn med Løvenes Konge på norsk for å ære Åsleik Engmark (som i helgen ikke forsto at det ikke er meningen at superkule kjendiser jeg har vært fan av bestandig skal dø sånn plutselig av et illebefinnende mens de bare er 51 år gamle) som er årets mest deprimerende kjendisdød så langt. Her er et eksempel på hvorfor Åsleik Engmark var fantastisk og burde vært udødelig:

Denne dansen er antakelig den eneste gangen jeg både har sett finalen av Skal vi danse og stemt under den nevnte finalen for det er faktisk helt fantastisk. Hvil i fred Timon/Mushu/Woody <3

*

Ellers har jeg allerede forhåndsbestilt billett til å se Skjønnheten og Udyret-filmen på premieren 17. mars, jeg har, etter en tid med litt for lite skriving, besluttet å kose meg fremover med å få skrevet så mange noveller som mulig om Månedstrollene (for jeg vet ikke helt hvordan jeg skal komme i gang med redigeringen av f.eks. Gatelykt-prosjektet og kanskje det vil bli lettere hvis jeg allerede har kommet i en god flyt med å skrive på andre ting som bare handler om å ha det gøy der jeg i utgangspunktet ikke har så store ambisjoner), jeg elsker Yoshi og Dear Evan Hansen fortsatt og jeg har det ganske fint for tiden så det er jo bra 🙂

*

Da tenkte jeg å poste min anmeldelse av Lego Batman Movie, en film jeg ble særdeles positivt overrasket av. Neste innlegg kommer om noen dager så da bables vi. 

Lego Batman Movie

Jeg var litt usikker på om jeg skulle se denne filmen. For jeg syns absolutt at Lego Movie var awesome, men jeg hadde i utgangspunktet ikke så store forventninger til Lego Batman Movie. Jeg tenkte at det sikkert ville være underholdende nok, men ikke så mye mer. Likevel endte jeg opp med å dra på Lego Batman Movie likevel fordi «underholdende nok» var det jeg var ute etter og ååå, denne filmen er så mye mer fantastisk enn den høres ut. For man hører Lego Batman og regner ikke nødvendigvis med å se noe helt fantastisk, men fakta er faktisk at dette er en av de mest underholdende filmene jeg har sett. Og mens man på begynnelsen kan bli lurt til å tro at dette er en morsom og underholdende, men kanskje litt for slitsom og hyperaktiv film, så blir den etter hvert oppriktig rørende i tillegg. Alt dette i en film der jeg nøt hvert sekund.

Som med Lego Movie er dette en film der alt tilsynelatende er laget i Lego, men i denne sammenheng fortelles det en historie om Batman og hvordan han etter hvert må lære viktigheten av samarbeid og familie. Og mens det er vanskelig å oppsummere denne filmen på en måte som gjør at den høres skikkelig original ut (sånn utenom Lego-aspektet) så er det heller ikke så farlig. Poenget med denne filmen er ikke egentlig historien, men hvordan den formidles og det på en helt fantastisk måte der man ler, ler og ler litt til, men også tidvis får tårer i øynene av scener som virkelig er oppriktig rørende og vakre.

Dessuten har andre pekt på det, men altså av filmer om Batman så er dette en av de beste. For ja, han er overdrevet og det er ganske parodisk til tider, men det føles likevel som en Batman-film i vel så stor grad som f.eks. Dark Knight-triologien til Nolan og dette er vel den første Batman-filmen som i så stor grad i bunn og grunn handler om hans mangel på en familie, et aspekt som er ganske så fascinerende. Dessuten er denne filmen kongen av popkulturelle referanser og da særlig referanser til Batmans historie. Dette er tydelig en film laget av nerdete og obsessende folk som vet og kan mye om Batman og vil dele dette med verden og det gjør at det funker så bra.

Og så er animasjonen fantastisk, det er sjarmerende og ja, denne filmen er rett og slett eksepsjonelt underholdende og et brilliant valg hvis man vil dra på kino og rett og slett ha det kjempegøy hele tiden. Dessuten er karakterene, og ikke bare Batman, supre og man kan så lese homo-erotiske undertoner inn i forholdet mellom Batman og Joker hvis man føler for det (scenen der de ser hverandre dypt inn i øynene mens de forteller hverandre hvor mye de hater hverandre burde inspirere haugevis med fanfiction-forfattere) og ja, ååå så awesome denne filmen var.

Om noe skal kommenteres på så er nok denne filmen litt smak og behag og jeg tror ikke alle vil bli like overbevist av den som meg. For min del var den likevel fantastisk og mye bedre enn forventet. Og jeg hadde det så gøy at jeg er litt blind for eventuelle svakheter og bare må gi terningkast 6 fordi ååå så underholdende denne filmen var =D

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg