Smakebit på søndag og ymse annet :)

Heisann! Det er søndag, det er Liastua-vær og det er Oscar-utdelingen i kveld som irriterende nok ikke sendes på norsk tv. Og sistnevnte er ikke et veldig stort problem for jeg har ikke noe behov for å se alt, men jeg har lyst til å se alt av musikalske opptredener fordi Sara Bareilles og Lin-Manuel Miranda er blant de som opptrer og jeg håper derfor at mye vil være å finne på Youtube i morgen (da også utdelingen av prisene som interesserer meg mest, dvs. beste animasjonsfilm, beste sang og beste animerte kortfilm). Jeg kommer til å bable litt mer om Oscar-tanker i mitt neste blogginnlegg tenker jeg. 

Ellers har dette vært en helg med få planer, men det er litt behagelig også siden man tross alt kan fargelegge, skrive, lese, se Buffy-episoder og spille Nintendo og vips har man mer enn nok å finne på likevel. Jeg oppdaget ellers at de to filmene som var fjorårets to beste kino-opplevelser fantes på dvd på Platekompaniet og glemte med det at jeg egentlig ikke hadde tenkt å kjøpe noe denne helgen:

Ååå, Kubo-filmen (som jeg håper litt at vinner beste animasjonsfilm selv om jeg regner med at Zootopia gjør det) og Miss Saigon, så fine bidrag til dvd-samlingen 🙂

Ellers irriterer det meg at jeg må kjøpe månedskort i morgen og at prisen igjen har økt og det som er enda mer teit er at prisen for en sone nå er 708 kr, det hadde faktisk vært bedre om prisen var 710 kr fordi det er så mye ryddigere, ting virker så himla tilfeldig med det 8-tallet. De gangene jeg har sånne fine tanker om hva jeg ville gjort hvis jeg var president i Norge eller noe liknende som ga meg mye makt, tenker jeg at å gjøre kollektivtrafikk bortimot gratis ville vært det første jeg gjorde. Da ville det sikkert vært færre som snek også og enda flere som ikke brukte bil. Kanskje det finnes en parallell dimensjon der det er slik og som jeg en dag finner og så er jeg tilfeldigvis millionær i den dimensjonen med garantert råd til å se absolutt alle de kulturelle tingene jeg ønsker å se denne høsten (som Les Miz, Book of Mormon, Kaos i kulissene, Cats OG Cirque du Soleil) 😉

*

Nok om det. Nå skal jeg være med på smakebit på søndag og boka jeg leser for tiden er denne:

Life in a fishbowl er en sånn bok jeg kom tilfeldig over i en bokhandel i januar og ble ganske nysgjerrig overfor etter å ha bladd litt i den. Det handler om Jackie hvis fars løsning på å ha fått uhelbredelig kreft i hjernen er å selge livet sitt på nettet til den som er villig til å betale mest. Og så handler det om de som kommer over dette og vil kjøpe, om Jackie som får livet sitt snudd på hodet av alt dette som foregår og konsekvensene av at Jackies far faktisk ender opp med å selge livet sitt til et tv-selskap som gjør dette om til et reality-konsept. 

Selv syns jeg konseptet er interessant, men jeg anskaffet denne boka mest fordi jeg likte den lette skrivestilen, en skrivestil jeg tror gjør denne boka til en veldig polariserende affære. Jeg leste litt anmeldelser av denne boka på Goodreads og det virket som folk enten likte denne boka skikkelig godt eller mislikte den sterkt og det gjør den litt ekstra fascinerende fordi jeg er spent på å finne ut hva jeg ender opp med å tenke. Så langt liker jeg denne boka. Ikke skikkelig godt, men mer enn nok, samtidig som jeg forstår at det er valg her noen vil finne veldig feil (tumoren fars-karakteren rammes av for eksempel, den personifiseres og det er nok noe ikke alle vil like). Og jeg er litt usikker på om jeg syns denne boka er godt skrevet eller ikke, men den engasjerer meg og det er kanskje nok.

Her er i alle fall en smakebit:

Beklager at bildet er litt uskarpt, mobilkameraet mitt er ikke så bra, håper ting er leselig nok. 

Flere smakebiter finnes hos Flukten fra Virkeligheten.

*

Da har jeg ikke egentlig så mye annet å bable om nå, men vi bables om ikke så lenge. Ha en fin søndag alle sammen 🙂

 

 

9 kommentarer

Siste innlegg