Oppsummeringsinnlegg for februar :)

Heisann! Det er tirsdag, jeg har tenkt å kose meg med en Buffy-episode og litt Nintendo senere i kveld og fra og med i morgen er det offisielt en vårmåned vi er i og det er fint å tenke på. Og nei, jeg regner ikke med at alt plutselig blir supervårlig værmessig sett med en gang kalenderen skriver mars i stedet for februar, men det går mot lysere tider så hurra for det 🙂 Ellers var det Oscar-utdelingen på søndag og jeg fikk jo ikke sett det, men jeg har fått sett klipp og lest mye om det og det virker som om jeg tippet riktig angående veldig mye hva angår hvem som vant. Jeg syns ellers det er fascinerende hvordan man på et så proft show som Oscar klarer å gjøre en såpass stor film som å gi feil konvolutt og utrope feil vinner av beste film, men med det sagt så føles det veldig rett at Moonlight vant beste film mens La La Land fikk beste regi, det var på mange måter det jeg håpet på. 

Og ellers:

In Memoriam er alltid så vakkertrist og det blir liksom litt ekstra fantastisk når det er Sara Bareilles som synger og sangen som synges er nydelige Both Sides Now <3 

Jeg likte ellers opptrednen med sangen fra Vaiana og Justin Timberlakes åpningsnummer og jeg syns det er helt greit at Zootopia vant selv om jeg heiet litt mer på Kubo. Hva angår Zootopia syns jeg ellers det er veldig interessant å se hvordan Disney i år hadde to nominerte filmer i kategorien beste animasjonsfilm og vant med den mest nyskapende filmen som ikke har musikalnumre og slikt. Jeg vil absolutt se flere animerte musikaler fra Disney for jeg elsker sånt, men samtidig vet jeg at mye av grunnen til at jeg elsker dem er nostalgien og jeg tror Disney kan tjene på å lære av suksessen til Zootopia og fundere på hvordan de kan skape en animert eventyrmusikal som føles nyskapende og original og som man elsker mer for storyen og sjarmen enn nostalgi-faktoren. Men jeg vet ikke helt, uansett liker jeg Disney generelt sett <3

*

Men da tenkte jeg å oppsummere februar bok- og filmmessig sett og der jeg ikke så sånn kjempemange nye filmer så leste jeg ganske mange bøker denne måneden. Jeg rakk faktisk å lese flere bøker nå i årets korteste måned enn i januar som er blant de lengste månedene, men til gjengjeld så leste jeg flere litt mer lettleste bøker denne måneden så det er nok litt av forklaringen. Uansett, her er oppsummeringen:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for februar

BØKER

– El Deafo av Cece Bell

Interessant og fint formidlet grafisk roman som også er litt lærerik hva angår høreapparater og slikt. Terningkast 4!

– Bluffton av Matt Phelan

Ikke særlig spennende, men atmosfærisk og ikke minst nydelig tegnet grafisk roman. Terningkast 4!

– Seismiske smell av Sara Sølberg

Krevende, men vakkert og smart om havet og ymse annet. En bok som på ingen måte er lettlest, men som føles veldig givende og som dessuten føles så ambisiøs at man elsker den litt bare for det. Terningkast 5!

– Bera the One-Headed troll av Eric Orchard

Adorabel, søt og flott tegnet grafisk roman som jeg kom over en halvtime før stengetid på Grünerløkka bibliotek og så leste jeg den der og da, litt over 120 sider på en knapp halvtime, med andre ord er dette lettlest, men svært interessant mens man holder på. Terningkast 5!

– The summer that melted everything av Tiffany McDaniel

Atmosfærisk og usedvanlig vakkert skrevet bok som jeg satte veldig, veldig pris på. Terningkast 6!

– The Midnight Gang av David Wallace

Sympatisk og underholdende med artige illustrasjoner. Terningkast 5!

– Castle Hangnail av Ursula Vernon

Kul og engasjerende bok som bare viste at Ursula Vernon virkelig er en jeg må lese mye av fordi det er så smart skrevet og i tillegg har hun supre illustrasjoner. Terningkast 5!

– En bror for mye av Linde Hagerup

Nær og fint skrevet barnebok som man kan kjenne seg igjen i uansett alder og som hadde fine illustrasjoner og mye sjarm. Terningkast 5!

– Life in a fishbowl av Len Vlahos

Engasjerende, sær og original. Denne boka er nok veldig smak og behag, men jeg likte den i alle fall.Terningkast 5!

FILMER

– La La Land

Delvis fortryllende, flott klippet og en jazzy musikalfornøyelse. Terningkast 5!

– Lego Batman Movie

En særdeles positiv overraskelse, brilliant, eksepsjonelt underholdende og veldig awesome Batman-film som jeg nøt hvert sekund av og trenger å se igjen. Terningkast 6!

*

Og med det kan vi vinke farvel til februar og glede oss over en ny måned med nye muligheter. Yay! Neste innlegg kommer om noen dager så da bables vi 🙂

4 kommentarer
  1. Hurra for lysere tider og vårmåneden mars. <3
   Jeg elsker Lego Batman filmen! Så den to ganger. Både på norsk og engelsk. Engelsk var best. Of course. 🙂

  2. Hurra for lysere tider og mars ja og jeg vurderer sterkt å dra på kino og se Lego Batman igjen til helgen siden jeg elsket den selv. Har bare sett den på engelsk og regner med å fortsette slik. Takk for kommentaren! 🙂

  3. Jeg forsøkte å lese ‘Seismiske smell’ via ebokBib, men den falt ikke helt i smak. Tror kanskje det har noe med at jeg leste den som e-bok? Får prøve igjen med en fysisk kopi, for jeg har jo hørt så utrolig mye bra om den! 🙂

  4. Angående “Seismiske smell” tror jeg den funker best å lese som fysisk bok, mye på grunn av stilen den er skrevet i, men med det sagt så vet jeg om andre som ikke har falt helt for den så det kan godt hende den er litt smak og behag også. Selv syns jeg likevel det var en veldig givende leseropplevelse som er verdt et nytt forsøk.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg