3 Story :)

Heisann! Det er mandag og helgens høydepunkt var å dra innom Mathallen i går fordi de hadde cheez doodles-ens dag og man kunne få tak i en fin liten dose cheez doodles gratis (jeg liker både cheez doodles og gratis så det var en god match). Utover det var dette en sånn deilig og behagelig helg der jeg hovedsaklig slappet av så yay for det. Denne uken har jeg i utgangspunktet ikke sånn übermange planer, men jeg har tenkt meg på kino på lørdag for å se Hidden Figures siden den høres ganske interessant ut og jeg vurderer litt å dra på Chat Noir søndag ettermiddag fordi de arrangerer noe de kaller Musikalsøndag og Musikalkompaniet (Trond Teigen, Jannike Kruse og andre musikalfolk som jeg er fan av og som er skikkelig talentfulle) synger sanger fra henholdsvis Chess og Kristina från Duvemåla. Vi får se hva som skjer. 

Ellers bruker jeg mye av tiden til å lytte til musikaldiller, spille Nintendo, fargelegge og dagdrømme om å vinne konkurranser eller på andre måter bli rikere fort siden jeg har veldig lyst på både en mengde teaterbilletter og det ser så fint ut å spille Nintendo Switch og det nye Zelda-spillet. Jeg har også begynt redigeringa av Gatelykt-prosjektet og det går fryktelig sakte fremover riktignok, men jeg har i det minste begynt. Dessuten skriver jeg mye tull og tøys og småting som ikke er del av noen prosjekter (fanfiction inspirert av vidunderlige musikalsanger for eksempel), jeg funderer på om jeg skal prøve meg på Camp Nanowrimo i april og det slo meg på lørdag at det blant sånne “1000 bøker du må lese før du dør”, “500 filmer du må se før du dør”-bøker ikke finnes noen bok á “500 musikalcder du må lytte til før du dør” og kanskje det rett og slett er jeg som må skrive en slik guide siden jeg jo har en smule peiling og det sikkert er et marked for det (den kan dessuten være fryktelig subjektiv og karolinsk og full av digresjoner) 😉 Hvis eller om eller når jeg setter i gang med en slik guide har jeg dog ikke lyst til å ha med “før du dør” i tittelen, men den kan hete “500 musikalcder alle burde lytte til: En karolinsk guide”, sånn så det blir mindre stressende og mer koselig og ikke minner noen på at de en dag skal dø. Vi får igjen se hva som skjer. 

*

Uansett har jeg ikke så mye annet å bable om, men jeg tenkte nå å poste en anmeldelse av denne boka:

Denne grafiske romanen leste jeg første mars og det var sammen med “Nattevakt” en svært fin start på bokmåneden mars. Her er ellers to andre bilder fra denne boka:

Og nå tenkte jeg at jeg skulle poste min anmeldelse av denne boka og så kommer neste blogginnlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse 🙂

3 story: The secret history of the Giant Man av Matt Kindt

Hvordan må det være å være høyere enn alle andre, kanskje høyest i verden? Å leve i en fragmentert verden der man aldri helt passer inn? Det er dette konseptet som er fundamentet bak denne grafiske romanen, en grafisk roman som var ganske så nydelig og underfundig. I denne boka handler det om Craig Pressgang som er høyere enn alle andre og mens boka er fiksjon kan man se at det kan være inspirert av å lese om andre godt over gjennomsnittet høye mennesker gjennom verdenshistorien. Samtidig, dette kunne vært interessant nok om det bare handlet om Craig og hans liv, men det som løfter denne boka til noe enda mer givende og fascinerende er at det egentlig ikke handler om Craig. Tittelen gir oss et hint og egentlig handler det om tre kvinner i livet til Craig og hvordan de lever med høyden hans. Denne boka er delt opp i tre historier som hver på hver sin måte handler om å leve med mannen og myten Craig er og denne tilnærmingen gjør dette til en bok som man kan tenke mye over i ettertid til tross for at den kun er litt under 200 sider lang.

Selv likte jeg denne boka veldig godt, en bok som kaller seg en Science Fiction, men som egentlig ikke passer inn i en klart bestemt kategori sånn jeg ser det. Den har elementer av flere sjangre og blir sånn sett noe litt diffust, noe som gjør det enda mer fascinerende. Uansett er det fortryllende med boka ikke Craig som karakter i seg selv, men hvordan han sees gjennom øynene til andre. Det er noe med denne tilnærmingen som gjør at man er veldig åpen for å lage egne tolkninger og jeg liker hvordan det ikke er noen enkle svar. Denne boka er dessuten utrolig sår og temmelig trist fordi man virkelig skjønner hvordan å være så høy kan distansere en person fra omverdenen og selv syns jeg det er litt fascinerende lesning også fordi jeg alltid heller har vært litt lavere enn folk rundt meg enn det omvendte, samtidig som det å ikke passe inn i verden er en såpass universell følelse at man ikke trenger å være blant verdens høyeste for å kjenne seg igjen.

Og ellers har jeg ikke så mye jeg vil si om hva som skjer, litt fordi dette er en bok man bør oppleve selv, men også fordi det på mange måter er atmosfæren som er viktigere enn akkurat hva som skjer. Og så er det veldig fint tegnet og det finnes grafiske romaner som kanskje er bedre tegnet, men ikke så mange som i så stor grad som denne boka har en tegnestil som på malerisk og organisk vis virkelig understreker bokas stemning og historie så godt. Konklusjonen er med andre ord at denne boka er veldig verdt å lese og en virkelig klok og underfundig historie om en mann som ikke passer inn og hvordan nærværet av ham, så vel som mangelen på ham passer inn i tilværelsen til tre kvinner i livet hans.

Terningkast 5!

 

4 kommentarer
  1. Fin anmeldelse! Jeg likte veldig godt åssen teksten nærmest smelta sammen med illustrasjonen i det første bildet, og de to elementene dermed endte opp med å utfylle hverandre og skape en sterkere mening sammen enn de ville gjort hver for seg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg