Smakebit på søndag og Hidden Figures :)

Heisann! Det er søndag, jeg skal gå tur til Liastua etter hvert og livet er fint fordi neste uke er en sånn uke jeg har gledet meg til en stund siden jeg endelig skal se den nye Skjønnheten og Udyret-filmen på kino på fredag og det er biblioteksplaner og spillkveld på lørdag. Og ååå, jeg er så spent på den nye Skjønnheten og Udyret-filmen siden animasjonsfilmen muligens er en av mine definitive yndlingsfilmer (jeg har fortsatt intenst lyst til å være Belle fordi jeg kjenner meg så igjen i henne og å få det biblioteket hadde vært helt magisk) og jeg nå har lyttet litt til soundtracket og blitt særlig glad i denne sangen:

Det er versjonen av “Beauty and the Beast” som spilles på slutten av filmen og jeg liker denne versjonen særlig godt fordi Audra McDonalds som synger først der synger så himla eksepsjonelt fantastisk at bare wow! Det er veldig dumt at Audra McDonalds får synge alt for lite på soundtracket for milde melkespann så flott hun synger, man skjønner hvorfor hun har vunnet 6(!) Tony Awards liksom <3

*

Ellers skal jeg nå først være med på smakebit på søndag før jeg skal dele en filmanmeldelse. Boka jeg skal i gang med nå er denne:

Denne boka heter altså “Min venn pingvinen” og var noe jeg lånte på biblioteket fordi pingviner er fine dyr, forsiden var sjarmerende og det hørtes ut som en interessant og søt bok man kan kose seg litt med. Ut i fra synopsiset handler det om en mann som i 1975 finner en forlatt pingvin på en strand i Argentina som han beslutter å ta vare på, noe som er begynnelsen på et viktig vennskap. Og så er det basert på en sann historie og ja, det virket trivelig nok så yay for det. 

Her er en smakebit: 

Flere smakebiter finner man hos Flukten fra Virkeligheten.

*

Og ellers er det ikke så mye spennende å melde. Jeg kjøpte meg noen nye tegnesaker i går fordi jeg ikke trenger tegnesaker egentlig, men så er det litt som med bøker, jeg føler at jeg virkelig trenger det likevel og det er jo kjekt. Man kan aldri få nok av hverken bøker eller tegne- og skrivesaker. 

Og her er min anmeldelse av Hidden Figures og så kommer neste innlegg om noen dager:

Hidden Figures

Det er noe litt komfortabelt med filmer viss største svakhet er at de er for sympatiske. Hidden Figures er en slik film på veldig mange måter fordi det er en film som er utrolig lett å like siden den forteller en viktig og interessant historie, er godt laget og gjør veldig mye riktig. Og samtidig så mangler den det lille ekstra som gjør at noen filmer utfordrer deg eller får deg til virkelig å føle nerven i en historie. Jeg likte Hidden Figures, det var en fin filmopplevelse som var både underholdende, engasjerende og lærerik, men den ble litt for lett til å bli virkelig rørende eller minneverdig eller noe jeg trenger å se flere ganger.

Uansett, dette er filmen om tre personer som jobbet i NASA på 60-tallet og som møtte ekstra utfordringer fordi de både var kvinner og afro-amerikanske, noe som selv den dag i dag kan by på mer utfordringer enn nødvendig, men som virkelig skapte motgang i USA på tidlig 60-tall da det fortsatt var mye segregering og slikt. Men disse tre kvinnene jobber likevel for drømmene sine og endte opp som viktige brikker i romkappløpet som etter hvert førte den første mannen til Månen.

Og å vite at det er basert på virkelige skikkelser og å vite historien bak filmen (som igjen er basert på en bok jeg fikk veldig lyst til å lese etter hvert) får dette til å høres ut som en svært interessant og viktig historie, noe det også er. Problemet ligger mer i at filmen blir litt for enkel for ja, det er motgang, men det er likevel ikke nok motgang. Man har lyst til å føle seg sint når man ser diskrimineringen disse kvinnene møter på og i stedet blir man bare oppgitt og frustrert. Og samtidig er det så velment og så sympatisk fortalt at man liker denne filmen veldig godt til tross for dens svakheter.

For å, denne filmen er særdeles sjarmerende. Den er underholdende, den har gode skuespillere og de tre som spiller de bærende rollene er simpelthen brilliante, den skaper karakterer man heier på og vil at skal ha det bra og det er et godt soundtrack og fint fortalt.

Og jeg føler at jeg kanskje har hørtes litt for negativ ut i denne anmeldelsen og det er ikke meningen for jeg likte virkelig denne filmen veldig godt og jeg syns det absolutt er en film som er verdt å se og som jeg er glad for at finnes siden historien er viktig og fin å kjenne til. Det er bare det at denne filmen kunne vært så mye mer enn den er, det er noe med at når ting tilsynelatende løser seg for lett så applauderer man det heller ikke så mye som man vil når hovedpersonene får til storslagne ting.

Med det sagt, jeg syns dette var en veldig fin og sjarmerende filmopplevelse og det er absolutt ingen dårlig film, bare en litt for sympatisk en. Terningkast 4!

13 kommentarer
  1. Så fin smakebit! Jeg skal også se “Skjønnheten og udyret” på fredag, og gleder meg veldig. Spesielt fordi søskenbarnet mitt har vært med og laget noen av animasjonene i filmen 🙂

  2. Takk for kommentarene og vær så god angående smakebiten 🙂 Så kult at søskenbarnet ditt har vært med på å lage noen av animasjonene, Anette og ja, jeg gleder meg veldig til å se filmen. Og jeg liker det jeg har lest så langt, Astrid Terese, så det er sikkert en bok som er verdt å ha med på leselisten sin.

  3. Uten at jeg har sett Hidden Figures, er egentlig dette nøyaktig det inntrykket jeg har av den. Med andre ord kommer jeg nok ikke til å se den på kino, men det er ikke umulig at jeg ser den om den dukker opp på Netflix etter hvert. Dessuten har den Janelle Monae i en av hovedrollene, og hun er skikkelig kul!
   Takk også for smakebiten! Hadde ikke hørt om denne boka før, så fint å bli introdusert for noe nytt.

  4. Takk igjen for kommentarer og vær så god angående smakebiten. Og Kristine, Hidden Figures er absolutt verdt å se om den dukker opp på Netflix for det er en veldig sympatisk film, men det er nok ikke noe man nødvendigvis trenger å se på kino.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg