Beauty and the Beast – live action :)

Heisann! Fin ting: jeg har fått en god ide til eventuell Camp Nanowrimo-historie jeg kanskje skal skrive i april (har en sånn ide om å kjøpe en ny notatbok og skrive den for hånd fordi jeg ofte er mer inspirert mens jeg er på farten enn når jeg sitter hjemme og faktisk kan skrive i vei på dataen min), det er biblioteksplaner OG spillkveld i dag og jeg fikk endelig sett nye Skjønnheten og Udyret-filmen i går (noe jeg veldig snart kommer tilbake til). Ellers prøver jeg å få ideer til årets påskekrim siden det bare er tre uker til påskeferien begynner, jeg har endelig fått Dear Evan Hansen-musikalcden i posten (hurra!), jeg klarte å få over 2000 poeng på Wordfeud for noen dager siden (beste resultatet mitt ever) og jeg leser Knights of the Borrowed Dark av Dave Rudden og den er fenomenal. Yay!

Men her er dette:

Jeg har delt dette før, men hvem bryr seg. Audra McDonalds = Wow!

Og her er traileren:

For jeg har altså sett den nye Skjønnheten og Udyret og anmeldelsen min ble såpass lang at jeg skal bruke resten av dette innlegget på den. Neste innlegg kommer ellers om noen dager så da bables vi:

Beauty and the Beast ? live action

Jeg har alltid elsket animasjonsfilmen Skjønnheten og Udyret, en film som bestandig har vært min store favoritt blant alle Disneys animasjonsfilmer. Her kan jeg begynne å gå inn på mitt forhold til Belle som karakter og hvor mye jeg ønsker meg biblioteket hennes, men akkurat det har jeg bablet om mye før. Uansett gjorde min kjærlighet overfor animasjonsfilmen at jeg var veldig spent på live action-versjonen, en film jeg endte opp med å like veldig godt til tross for ymse svakheter.

For ååå, på mange måter er live action-versjonen helt magisk. Det er nydelig filmet og fotografert, jeg elsker musikken og atmosfæren og historien er nydelig fortalt i en skikkelig episk og storslagen eventyrfilm som var helt min greie. Jeg gikk ut av kinosalen mens jeg sang for meg selv på den måten jeg kun gjør når jeg har kost meg skikkelig på kino eller teater, jeg var helt med hele veien og jeg fikk store planer om å se den igjen så fort som mulig. Samtidig så hjalp det at jeg hadde veldig lyst til å like denne filmen, det er noen ganger man har så lyst til å kose seg med en film at man gjør det bare av den grunn.

Og jeg tror dette er en film som veldig mye er hva man gjør det til og mens det er sånn med det meste er det litt ekstra slik her. Hvis man har lyst til å drømme seg bort og kose seg så er det akkurat det man vil, men om man er litt mer skeptisk i utgangspunktet så vil man antakelig ikke bli helt overbevist. Og greia er at jeg også forstår de som ikke liker denne filmen veldig godt for det er en på mange måter unødvendig film. Mens den er flott laget og imponerende og interessant og alt det der, så er det også en filmatisering av en animasjonsfilm som allerede var bortimot perfekt i utgangspunktet. Og animasjonsfilmen er fortsatt den klart beste filmen, det er det ingen tvil om.

Samtidig likte jeg hvordan live action-versjonen videreførte historien, den utviklet historien videre, ga den mer kjøtt på beina og det var veldig fascinerende å se. Og jeg syns de nye sangene var veldig fine i tillegg. Jeg liker også skuespillerne og mens det er blandede formeninger om Emma Watson som Belle, likte jeg henne godt. Nei, hun er ingen naturlig sanger og jeg kjenner meg ikke igjen i henne i like stor grad som med Belle i tegnefilmen (som for øvrig er den av alle oppdiktede karakterer jeg har sett mest av meg selv i), men hun har noe genuint ved seg som jeg liker og skaper en jordnær og sympatisk Belle som er lett å like. Jeg liker ellers Kevin Cline som Maurice veldig godt, jeg liker Josh Gad som LeFou og jeg syns Luke Evans er brilliant som Gaston (Luke Evans er den skuespilleren i denne filmen som ser ut til å kose seg aller mest med rollen sin i tillegg).

Filmen har likevel noen småting jeg vil kommentere på rent personlig. For det første: dere har med Audra McDonalds (vinner av 6(!) Tony Awards og en av de beste vokalistene som finnes) og så synger hun såpass lite som hun gjør, det er helt idiotisk hvor lite Audra McDonalds får å spille på og trøsten er at når Audra først får muligheten til å synge så gjør hun det så fantastisk at man er helt wow. For det andre: dere reklamerer for et klart homofilt øyeblikk og beslutter at LeFou er homofil og så skaper dette skandale med Russland som vil boikotte filmen og en bloggerdame som skriver om at hun vil boikotte Disneyland for alltid og drive-in-kinoer som ikke vil vise filmen og folk er helt håpløse fordi det er så mange dumme og fordomsfulle mennesker som ikke har skjønt at vi lever i 2017 og at dette virkelig ikke burde være en big deal i det hele tatt, det er jo bare kjærlighet. Og så er dette homofile øyeblikket (beklager at dette er litt spoiler) to sekunder basically på slutten av filmen og at LeFou er bittelitt mer besatt av Gaston enn i animasjonsfilmen der han allerede hadde en åpenbar man crush. Disney altså, dere skulle ikke sagt noe om homofili-greia for det opptar en så liten del av filmen at de som har noe imot det ikke ville lagt merke til det og de som la merke til det er de som allerede var åpne for det og tenkte at LeFou virka en smule gay alt i animasjonsfilmen mens de bare tok det som en naturlig del av alt sammen. Og igjen, hvorfor skriver vi om homofili som om det skulle være unaturlig og rart i 2017, det er to personer som elsker hverandre og så er de tilfeldigvis samme kjønn, det burde ikke være en greie i det hele tatt. Ååå ?

Jeg syns ellers at Udyrets look og dansescenen med sangen «Beauty and the Beast» funka mye bedre i animasjonsfilmen, jeg syns Ewan McGregor funket dårlig som Lumiere og igjen, Audra McDonalds, unnskyld på vegne av denne filmen, du fortjener så mye bedre.

Og likevel, mens jeg så masse å kommentere på var det som om alt dette ble glemt mens jeg satt og så denne filmen for den er så vakker, det er så fint og jeg har egentlig ikke noe imot live action-versjoner av Disney-filmer fordi jeg er veldig glad i nostalgi. Og jeg håper bare at dette inspirerer Disney til å lage live action-versjon av Hunchback of Notre Dame der de tar med noen av sangene fra musikalversjonen og dropper gargoyle-karakterene for der vøtt, der har vi noe som virkelig kunne blitt episk ❤

Konklusjonen er nok at ja, animasjonsfilmen er fortsatt best og at live action-versjonen har noen svakheter, men ååå, jeg elsket den likevel og var helt i himmelen. Terningkast 5! 

7 kommentarer
  1. Ut fra traileren virker kostymene og scenografien HELT FANTASTISK, og jeg har på en måte ganske lyst til å se denne filmen, samtidig som jeg ikke har det. Den virker veldig stemningsfull og nostalgisk, men som du også påpeker, så er den jo tross alt ganske unødvendig når originalen fortsatt holder seg så godt som den gjør. Nå har heller ikke Skjønnheten og udyret vært blant de Disney-filmene jeg har nærest forhold til – jeg trur jeg ikke engang så den før jeg var sånn tolv år. Jeg klarer heller ikke helt å se forbi de litt problematiske sidene ved den – sånn som at Belle forelsker seg i noen som holder henne fanga og på alle måter er en slags overgriper, og det med at budskapet er at utseendet ikke betyr noe, samtidig som det er et viktig poeng at Belle er såpass vakker som hun er. Jeg kan likevel skjønne at du koste deg så mye som du gjorde, og Løvenes konge, som er min yndlingsfilm fra Disney, skal jo også komme i spillefilmversjon, og jeg kommer nok til å se den bare fordi jeg elsker originalen så mye som jeg gjør (det skal dog sies at jeg syns en live action-remake av den er enda mer unødvendig igjen, i og med at de skal dataanimere alle løvene – de lager med andre ord en live action-remake av en animasjonsfilm der alle karakterene er animerte…). Som en liten apropos helt til slutt, vil jeg bare nevne at mens jeg ikke har noen problemer med at Emma Watson spiller hovedrollen, skulle en del av meg likevel ønske at hovedrollen gikk til Emily Blunt – bare fordi jeg helt siden jeg visste hvem hun var, har tenkt at jeg syns hun ligner skikkelig på Belle.

  2. Selv gjør kanskje det at jeg har elsket animasjonsfilmen siden jeg var syv år gjort meg litt blind for de problematiske sidene ved historien, jeg ser poenget når de nevnes, men det er noen ting man er så glad i at man tilgir alt som kan kommenteres på. Ellers så var live action-versjonen veldig fin og kostymene og scenografien er som du sier fantastisk, men det er jo egentlig en totalt unødvendig remake så jeg har jo et litt blandet forhold til filmen selv. Det du sier om Emily Blunt var for øvrig en god ide for hun har looken og har bedre sangstemme i utgangspunktet enn Emma Watson (sistnevnte en som jeg strengt talt tror fikk jobben mest pga. utseendet og at det er lett å tenke at Hermione og Belle er veldig like karakterer når de egentlig er ganske forskjellige til tross for at de begge har brunt hår og brune øyne og elsker bøker). Angående live action-remaker så er jeg mer usikker på Mulan der de skal lage en remake helt uten sangene og musikken er det jeg liker aller best med Mulan, men det blir spennende å se hvordan det går 🙂

  3. Å, jeg gleder meg så mye til å se Beauty and the beast neste uke!
   Jeg har vært så stor fan av animasjonsfilmen i alle år. Fineste filmen. Blir spennende å se den “live”.
   🙂

  4. Her fikk vi desverre bare sett den på norsk, men likevel kosa jeg meg og er enig med nøkkelpunktene i anmeldelsen din. 🙂 Synes Emma Watson er en god cast i denne, hun er mer Belle enn min Hermine (altså slik jeg forestilte meg henne da jeg leste bøkene. Må nok se den igjen på engelsk.

  5. Kult at du fikk sett filmen du og, men synd den bare gikk på norsk (har en sånn greie med at jeg ikke takler dubbing når det er levende mennesker). Syns Emma Watson funket fint som Belle selv, hun er ikke perfekt, men absolutt godkjent. Takk for kommentaren og håper du får muligheten til å se filmen på engelsk også 🙂

  6. Buy Thyroxine Online India Generika Fur Levitra Cialis Generico In Farmacia Roma [url=http://drugs2k.net]buy cialis[/url] Drug Reaction To Cephalexin In Dogs Drug Study Cephalexin No Prescription Strattera

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg