Sausage Party :)

Heisann! Det er torsdag kveld, livet er ålreit og jeg fant nylig ut at det er VM i kunstløp for tiden, noe som er kult. Jeg har ikke såpass peiling at jeg har så mange klare favoritter, men jeg fikk sett en del fra kvinnenes kortprogram i går og likte Ashley Wagner best:

Siden jeg ikke egentlig kan påstå at jeg har skikkelig masse peiling på kunstløp pleier jeg ofte å være mer opptatt av underholdningsverdien enn teknikken og Ashley Wagner er usedvanlig karismatisk rett og slett og god på å fremføre ting på en underholdende måte og er derfor blant de mest engasjerende å se på. Dette var veldig stilig 🙂

Ellers hadde jeg egentlig planer om å anmelde boka Rosalie Lightning før jeg innså at hele boka kan oppsummeres som veldig vakker og flott gjennomført grafisk roman som er uendelig deprimerende. Det er av og til ikke nok ord som trengs for å beskrive en opplevelse til å forsvare en hel anmeldelse. 

Det jeg derimot SKAL anmelde er Sausage Party for jeg fant forleden ut at man kan leie filmer og ha dem i 48 timer med Get filmleie og har derfor sett noen nye animasjonsfilmer de siste dagene og den jeg fikk desidert mest ut av var Sausage Party så nå tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget på å anmelde den. God fornøyelse og så bables vi om noen dager (og i mellomtiden anbefaler jeg å lytte i vei til Come from away-musikalcden jeg bablet om i mitt forrige blogginnlegg):

Sausage Party

Da jeg først hørte om denne filmen hørtes det ikke ut som min greie i det hele tatt, litt fordi jeg aldri har hatt noe særlig interesse for noen av skaperne bak denne filmen, men mer fordi det skulle være en film full av sex og vitser og banning og liknende ting som strengt talt ikke er det jeg ser etter i en film og væffal ikke i en animasjonsfilm. Samtidig må det sies at jeg etter hvert ble litt nysgjerrig, mye fordi det fantes en del ganske positive omtaler av denne filmen og det hørtes litt fascinerende ut for så vidt. Og nå har jeg sett denne filmen og ja, det er faktisk en ganske bra film. Ikke perfekt og ingen ny favoritt, men både skikkelig smart og særdeles underholdende.

Det handler om personifiserte matvarer i en matbutikk som drømmer om å bli kjøpt og med det oppleve friheten der ute før de etter hvert finner ut at friheten innebærer en stor fare for å bli spist. Og så blir det et spennende og engasjerende eventyr fullt av kreative innfall ut av alt sammen med kule karakterer og mye sjarm.

Konseptet er på noen måter en sånn ide Pixar kunne hatt (de har laget film om leker, biler, følelser, insekter og roboter og sånn sett hadde det ikke vært så sjokkerende med en film om mat), samtidig som man aldri i verden bør forvente en Pixar-film om man ser Sausage Party. Mens det er øyeblikk som føles litt inspirert av Disney og Pixar for så vidt, er Sausage Party noe ganske annet, aller mest fordi dette ikke er ment for barn i det hele tatt. Mens både Pixar og Disney har filmer som på ingen måte føles barnslige så er målgruppen alltid familie der dette er en av de få animasjonsfilmene som ikke bør sees av barn i det hele tatt. Og dette handler ikke bare om fokuset på sex og grove vitser og vold og alt mulig slikt som kan gi femåringer varige men, det handler mer om at denne filmen til tross for sin barnslige humor er forbausende moden. For dette er faktisk en innmari smart fortalt historie og en veldig smart film i det hele tatt som gjør narr av en hel masse rart samtidig som den fargeglade animasjonen og musikken viser at dette er en film som er laget av folk som nok også er ganske glad i mer familievennlige animasjonsfilmer også. Selv ble jeg litt minnet om da jeg så musikalen Book of Mormon i London, enda et godt eksempel på noe som har klart balansegangen mellom parodi og hyllest virkelig godt.

Om jeg skal kommentere på noe så er Sausage Party i lengden likevel en litt forglemmelig film og det blir litt for mye av grove vitser i lengden. Dette er ikke en virkelig fantastisk animasjonsfilm som man nødvendigvis er nødt til å se og det er ellers ymse småting å kommentere på rundt omkring.

Med det sagt har det her blitt skapt en svært underholdende, smart og morsom film som gjør alt ut av konseptet sitt og er full av overskudd og jeg liker at det eksperimenteres og at det skapes filmer som viser at filmer ikke nødvendigvis er ment for barn med en gang om det er animert.

Terningkast 5!

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg