Bokea (innsett creepy smiley her)

På noen måter føles det som om mye ikke går helt som jeg vil for tiden for jeg vil ha praksis nå og jeg vil vinne konkurranser (tenk om teaterbillettene til å se Cabaret i februar er det eneste jeg vinner i hele år, da er dette året litt mislykket flaksmessig sett) og jeg må ha ny time med øreskylling på mandag fordi jeg ikke tok olje i ørene dagene i forveien (dvs. enda en helg med øresus som jeg blir sprø av) og jeg venter fortsatt på ting i posten som skulle ha kommet nå og alt dette er bare småting, men jeg irriterer meg over det likevel. Og samtidig, på andre måter igjen er livet veldig fint fordi å så fine bøker jeg leser for tiden og været er fint og det er biblioteksplaner OG spillkveld på lørdag og jeg gleruer meg til i kveld da jeg skal late som om jeg er et sånt menneske som tør å se skrekkfilmer fordi Get Out høres så fryktelig fascinerende ut. Det er egentlig mye i livet som er fint og da har jeg ikke en gang begynt på hvordan jeg nå har planlagt hva jeg skal blogge om i nesten tre uker fremover fordi jeg er rar og glad i planlegging og hvordan det bare er litt over en uke igjen til mai og ESC-sesongen og ja, jeg har mye jeg gleder meg til og over tross alt 🙂

Og så er dette fint:

Det er fra musikalen “In transit” og fremføres av Lindsay Mendez (som er fantastisk på Dogfight-musikalcden btw) og “In Transit” er bare én av alle musikalene som skal få musikalcd i månedene fremover (i et år som allerede har vært brilliant musikalcd-messig sett pga. Dear Evan Hansen og Come from away) så yay!

Ellers har jeg lest denne boka:

Her er en boktrailer:

Og ååå, denne boka var veldig super. Nå tenkte jeg å poste min anmeldelse av den og så kommer neste blogginnlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse 🙂

Bokea av Grady Hendrix

Da jeg fant denne boka på en bokhandel i Gøteborg bare måtte jeg kjøpe den, mye fordi jeg elsker looken til denne boka. «Bokea» ser ut som og kjennes som en IKEA-katalog og IKEA-looken er så gjennomført hele veien, men så er det en skrekkroman og da en med et veldig enkelt, men akk så brilliant konsept.

Det handler om Orsk som er et varehus i Cleveland, Ohio som er en IKEA-kopi deluxe og som prøver å være så IKEA-ish som mulig. Og så har det foregått merkelige ting der om nettene så tre av de ansatte bestemmer seg for å være der en natt i gjennom for å finne ut av hva som foregår. Deretter følger en natt som viser seg å bli skikkelig skrekkfylt og creepy.

Selv hadde jeg i tre måneder praksis på en IKEA-butikk og jeg har av og til vært innom dem og denne følelsen av å gå seg vill og bli forvirret har alltid vært der i like stor grad. Følgelig er en butikk á IKEA en på veldig mange måter genial setting for en skrekkroman. Og denne boka er creepy, den er ubehagelig og sær og samtidig så fengende og underholdende at man bare må lese videre fordi å legge den fra seg føles temmelig umulig det og.

Og likevel, jeg koste meg med denne boka. Mens skrekk ikke egentlig er helt min greie så likte jeg denne boka veldig godt og var hele tiden spent på hva som ville hende nå. Og greit nok, karakterene er ikke de mest minneverdige og grunnen til de mystiske hendelsene er heller ikke så veldig original egentlig og jeg innser til og med at det er veldig mange bøker som teknisk sett er bedre skrevet enn denne boka. Samtidig så gjør det likevel ikke noe for dette er så kult. Jeg elsker som sagt designet på denne boka, jeg elsker hvordan det er så filmatisk og jeg føler at alle som har vært på IKEA eller jobbet i butikk vil kjenne seg igjen en hel del. Og nå sitter jeg igjen med et ønske om å lese mer bøker av Grady Hendrix, dessuten føltes det veldig riktig å lese denne boka på svensk selv om det egentlig er en engelsk bok siden IKEA jo er svensk og den svenske oversettelsen kler settingen og atmosfæren ypperlig.

Så hvis du vil lese en skummel og smart og brilliant designet bok der en fare for å få mareritt om IKEA følger med på kjøpet er dette absolutt verdt å teste ut.

Terningkast 5!

3 kommentarer
  1. Håper du vil skrive en anmeldelse av Get Out, i og med at jeg er ganske nysgjerrig på den filmen sjøl! Er heller ikke noe særlig fan av skrekk, men det er ikke fordi jeg syns det er for skummelt, om noe heller det motsatte, og veldig mange skrekkfilmer føles liksom litt umotiverte der liksom det eneste poenget med dem er å skremme deg. Get Out virker derimot som en film der hovedmotivasjonen nettopp ikke utelukkende er å få folk til å skvette, og det liker jeg!
   Hørtes ut som ei original og artig bok! Har veldig lite erfaring med skrekkromaner sjøl, bortsett fra klassikere som Frankenstein og Dr. Jekyll og Mr. Hyde, men de er nok såpass annerledes i skrivestil og oppbygging og egentlig alt at de nok ikke kan sammenlignes med moderne skrekkromaner. Jo, når jeg tenker meg om var jeg jo veldig fan av Grøsserne på nittitallet, da… men ja, dette er uansett en sjanger jeg liksom glemmer litt at eksisterer i dag.

  2. Det kommer definitivt en anmeldelse av Get Out etter hvert, likte den ganske godt. Er enig i det du skriver om skrekkfilmer, for min del er jo hovedgrunnen til at jeg ikke ser det så ofte at jeg er veldig skvetten, men jeg syns selv at de bør ha noe mer poeng enn bare å skremme folk og det hadde heldigvis Get Out til gangs 🙂
   Og det var en veldig underholdende bok i en sjanger jeg selv har lest lite selv utenom Grøsserne-bøkene og noen få andre bøker. Jeg koste meg i alle fall veldig med Bokea 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg