Get Out og et fint prosjekt :)

Heisann! Det er mandag, en ny uke er i gang der ymse ting som har irritert meg i det siste ikke irriterer meg lenger (dessuten har jeg fått tak i fineste fargeleggingsboka som jeg ventet på så hurra) og det er litt teit at det har snødd så mye i dag, men jeg regner med at det sikkert smelter snart og at det bare er snakk om tid før det vil være veldig vårlig igjen 🙂 Jeg har for øvrig skaffet HBO Nordic igjen, noe som jeg i første omgang bruker til å ha gjensyn med Parks & Rec, men på sikt har jeg en del annet der som jeg har lyst til å sjekke ut. Ellers var det haugevis med loppemarkeder denne helgen, men jeg var smart nok til ikke å dra på noen av dem fordi jeg kjøpte så mye ting og tang i påsken at jeg prøver å ikke fristes av ting nå. Det jeg dog gjorde i helgen var å dra på biblioteket, spillkveld og kino og sistnevnte skal jeg komme tilbake til litt senere. 

Nå tenkte jeg først å bable litt om det spennende nye prosjektet mitt på Facebook. Jeg er jo veldig glad i musikaler og så har jeg liksom hatt lyst til å gjøre noe med denne interessen, noe som nå har kulminert i CRD. Det er en fangruppe for musikalcder der alle kan bable om musikaler i vilden sky om de vil og der jeg personlig kommer til å velge en musikal hver uke som er ukas musikalcd og så kommer jeg til å skrive om hvorfor jeg liker den og bruke uke til å dele Youtube-klipp og linker som har med den musikalen å gjøre før jeg i slutten av hver uke lager et blogginnlegg på en ny blogg jeg har laget her: http://musikalcddepartementet.blogspot.no/ der jeg poster alle linkene og klippene jeg har delt i løpet av uka som har med den musikalen å gjøre sånn at ting vil være lettere å finne igjen siden jeg i begynnelsen av den neste uka igjen velger en ny musikal som er ukas musikalcd og så fortsetter det sånn. Da har jeg et sted til å skrive om musikaler utenom bloggen og så kan det være opp til folk om de er interessert eller ikke, men hvis de er det så kan det være en fin gruppe til å finne nye musikaler kanskje. Og hvis ingen bryr seg om gruppa i det hele tatt så kommer jeg uansett til å ha det kjempegøy med å holde på med den så det er egentlig garantert en situasjon som jeg vinner på. Å, det er så gøy med underholdende prosjekter <3

*

Og ellers så var jeg jo altså på kino denne helgen og så “Get Out” og her er traileren:

Siden jeg egentlig ikke har så mye spennende å bable om nå tenkte jeg at jeg kan bruke resten av dette innlegget på min anmeldelse av denne filmen. God fornøyelse og så kommer neste innlegg om noen dager tenker jeg 🙂

Get Out

I og med at jeg er veldig skvetten og temmelig pysete er skrekkfilmer noe jeg ser ganske sjelden. Jeg er dessuten litt kresen når jeg først ser skrekk fordi jeg vil at de skal ville noe mer enn bare å skremme deg, jeg vil det skal være litt smartere enn bare et effektivt «bø» i filmatisk form. Samtidig liker jeg jo skrekk som element i f.eks. musikaler så det kan absolutt være interessant i ny og ne. Uansett var ikke «Get Out» en film som i utgangspunktet interesserte meg noe særlig, men det var før jeg så traileren og leste noen anmeldelser som straks gjorde meg ganske nysgjerrig. Og denne nysgjerrigheten førte meg altså på kino, noe som føles som et lurt valg.

I «Get Out» handler det om den unge fotografen Chris som drar for å treffe foreldrene til sin hvite kjæreste, Rose, for første gang. Chris er litt usikker på hva de vil tenke om at hun har fått en farget kjæreste, men hun mener at dette skal gå helt fint siden de visstnok ville stemt for en tredje periode med Obama om de hadde kunnet det og sånt. Så drar de ditt og mens ting i begynnelsen virker hyggelig og harmonisk viser det seg raskt at alt kanskje ikke er like bra som det ser ut. Cue: du du du du DU-musikken på slutten av Brødrene Dal-episodene.

Jeg var altså litt nervøs på forhånd fordi jeg altså ikke ser skrekkfilmer så ofte, men det viser seg at det skumleste ikke var filmen «Get Out» i seg selv, men trailerne for andre kommende skrekkfilmer først. «Get Out» for sin del er nok ikke blant de skumleste skrekkfilmene man finner. Derimot er dette definitivt den smarteste skrekkfilmen jeg har sett og det er også en film som gir sterkt inntrykk nettopp fordi den er så god til å spille på ubehag. Det skumleste er gjerne ikke de klassiske skrekk-elementene, men heller den følelsen av at noe ikke er helt som det stemmer og «Get Out» er rett og slett utrolig effektiv sånn sett og blir mer og mer bekymrende før den tar helt av på slutten.

Dessuten er dette også en viktig film fordi den forsøker å være noe mer enn bare en skrekkfilm, den kan også lett tolkes som en kommentar om rasisme og den har også både humoristiske og satiriske elementer. Mye av ubehaget ligger også i at denne filmen, til tross for overnaturlige elementer, på mange måter er skremmende realistisk og aktuell for det finnes en hel del mennesker som ville nektet plent for at de var rasister og samtidig vist at handling og ord er to ganske forskjellige ting.

Og egentlig føler jeg ikke at jeg har så mye smart å si her, men ja, jeg likte denne filmen. Mens det ikke er en ny yndlingsfilm eller en film jeg føler et sterkt behov for å se mange ganger, så er dette en film som vinner på å være en godt fortalt og veldig smart historie som ikke bare er en god grøsser (fordi den altså spiller så effektivt på ubehag og situasjoner som er nesten normale, men så er det små elementer som viser at noe er galt), men en god film i det hele tatt og en film som kanskje ikke bør vinne, men i det minste fortjener å bli nominert til beste film under Oscar neste år fordi dette er flott gjennomført på svært mange måter. Dessuten er skuespillet supert.

Terningkast 5!

2 kommentarer
  1. Hbo er kjekt å ha! Er så mange kule serier der. Har sett gjennom alle episodene park and rec. Elsker det! Haha. Nå har jeg begynt på The Office. Lenge etter alle andre. Men jeg liker det! 🙂
   God onsdag.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg