Natasha, Pierre, de ymse finhetene i livet og bokkjøpslista :)

Heisann 🙂 Fin ting: jeg skal på biblioteket og spillkveld i dag så dette blir en fin dag uansett. Og greit nok så er det litt teit at praksisen jeg har for tiden ikke lever helt opp til forventningene (mest fordi jeg har mye mindre å gjøre enn ønskelig), dessuten har det vært litt for mange blogginnlegg her i det siste som ikke har fått noen kommentarer i det hele tatt (det er i grunnen bare når jeg er med på smakebit på søndag at jeg får en del kommentarer og jeg er for glad i å blogge til kun å blogge på søndager), men sånt kan jo ordne seg til. 

Og ååå, noen ting i livet er skikkelig fint. Som det nye nettbrettet mitt der jeg kan gjøre alt unntatt å spille de nettspillene jeg uansett har alt for dilla på, så det er kanskje like greit. Som den nye mobilen min som er så fantastisk og som har skikkelig kule effekter, noe man kan se et eksempel på her:

Effekten er altså de lysboblegreiene, jeg syns det blir så fint med dem <3 

Og jeg er i ferd med å utvikle en sterk fascinasjon overfor “Natasha, Pierre and the Great Comet of 1812” der man nå kan lytte til Broadway Cast Recording-cden på Spotify og musikken (som har tekst og musikk av Dave Molloy) beskrives av komponisten som Electropop Opera (det er visst en slags miks av russisk folk, klassisk musikk, indie pop og elektronisk dansemusikk og det høres rart ut, men funker faktisk skikkelig godt). Det er en musikal som er basert på deler av Tolstoys “War and Peace”, den er nominert til 12 Tony Awards og jeg var i utgangspunktet skeptisk siden jeg aldri kom ordentlig inn i musikken da jeg lyttet til Off Broadway-musikalcden, men har blitt mer og mer overbevist av alle klippene jeg har sett og slikt siden det her er musikk og scenografi og andre elementer som føles annerledes og mer originalt og spesielt enn mye annet musikalmessig sett. Med det sagt så håper jeg fortsatt at “Dear Evan Hansen” vinner beste musikal under Tony Awards i år for jeg syns “Dear Evan Hansen” på mange måter er den av årets musikaler som er mest i tiden og som mest føles som musikalen vi trenger akkurat nå, men jeg håper “Natasha, Pierre…” vinner for beste orkestrering og altså, bare intensiteten, dramatikken og hvor gjennomflott fantastisk sunget dette er:

Eller hvor atmosfærisk det er i sangen “Dust and Ashes” der Josh Groban dessuten synger og det er innmari fint:

Jo da, jeg kan nok bli ganske fan av denne musikalen og <3

*

Men nå tenkte jeg å svare på en liste-utfordring jeg fant her: https://overtenking.blog/2017/05/11/en-liste-om-a-kjope-boker/ og som virket interessant. God fornøyelse og så setter jeg i gang:

Bokkjøpsliste

Hvor kjøper du bøker?
I hovedsak kjøper jeg bøker på nettet og da har jeg som system at det er to ganger i året der jeg går bananas på Amazon og kjøper massemasse bøker og så blir det en gang i blant ellers hvis det dukker opp noe som frister skikkelig. Hvis jeg er på ferie eller har fått mye penger til jul eller bursdag eller kommer over noe som roper kjøp meg så kjøper jeg av og til bøker i bokhandler også.

Forhåndsbestiller du bøker? Hvis ja, gjør du det i butikk eller på nett?
Jeg forhåndsbestiller ikke bøker så ofte, men hvis jeg gjør det så skjer det på nettet. Og jeg forhåndsbestiller gladelig og sporenstreks når f.eks. Fredrik Backman gir ut noe nytt 😉

Hvor mange bøker kjøper du i gjennomsnitt per måned?
Det varierer veldig. Denne måneden har jeg ikke kjøpt noe, men i april kjøpte jeg fem bøker. 

Benytter du ditt lokale bibliotek? Hvis ja, hvor mange bøker låner du av gangen?
Jeg pleier å ha en bibliotekspause i sommerferien, men ellers så går jeg på biblioteket sånn ca en gang i måneden og låner rundt syv bøker hver gang. I gjennomsnitt leser jeg bare fem av syv bøker fordi jeg leser litt uleste bøker jeg har i hyllene mine også, men da bare leverer jeg tilbake alt jeg har lånt og så tenker jeg at jeg bare kan låne boka igjen senere og gi den et nytt forsøk en annen gang. 

Hva er din mening om biblioteksbøker?
Liker det veldig godt, det har gitt meg mange flotte leseropplevelser jeg ikke ville hatt ellers.

Hva syns du om brukte bøker?
Fint, men jeg kjøper det ikke så ofte (bruker loppemarkeder hovedsaklig til Donald Pocket, kakelotteri og hvetebakst).

Står dine leste og uleste bøker sammen?
Har uleste bøker et sted og resten overalt ellers. 

Planlegger du å lese alle bøkene du eier?
I utgangspunktet er det planen ja, men jeg har noen ganger i året da jeg pakker en pose med bøker jeg innser at jeg ikke kommer til å lese igjen eller lese i det hele tatt som jeg gir opp for å få plass til nye bøker. 

Hva gjør du med bøker du eier, men som du ikke føler for å lese eller ikke liker?
Leverer dem til Fretex.

Har du donert bøker noen gang?
Ja da, som nevnt til Fretex.

Har du noen gang hatt bokkjøpestopp?
Ikke med noe spesifikt fokus på bøker, det er mer det at jeg er flink til å la være å pakke med meg bankkort hvis jeg ikke vil bruke penger fordi jeg vanligvis ikke pakker med meg så store summer i cash. Det er sånn som å bevisst la være å besøke loppemarkeder eller nettsiden til Amazon eller liknende hvis jeg vil unngå å fristes av ting. 

Føler du at du kjøper for mange bøker?
Jeg syns ikke at jeg kjøper for mye bøker, men det kan absolutt godt hende at jeg gjør det. Hvis jeg kjøper for mye av det er det nok heller musikalcder (men man må jo ha dem sånn i tilfelle noe ikke er på Spotify eller forsvinner fra Spotify eller om man er på hytta der nettverket ikke funker like godt eller noe sånt) og hvetebakst og liknende 🙂

*

Da har jeg svart på den lista, håper det var av interesse. Neste innlegg kommer om noen dager så da bables vi 🙂

4 kommentarer
  1. Fin liste! Det kan nok tenkes at jeg låner den til et seinere blogginnlegg 🙂
   Og vilt imponerende av sangerne i den første videoen der å holde på stemmekontrollen samtidig som de åpenbart lever seg skikkelig inn i det de synger!

  2. Att få kommentarer märker jag själv kan gå lite upp och ner. Första åren jag bloggade var det väldigt få kommentarer, och nu när jag själv är aktiv på andras bloggar blir det förstås fler, men ändå, ibland inga alls.
   Din boklista den kanske jag också använder någon gång när idéerna till inlägg tryter.
   Jättefin bild förresten, tycker också om att leka med foton jag tar med telefonen. 🙂

  3. Å få kommentarer går jo i perioder, noen ganger er det veldig lite, andre ganger litt fler. Det skal også innrømmes at jeg selv tidvis er litt dårlig til å huske å kommentere andres blogger så jeg er på ingen måte feilfri sånn sett selv.
   Bare å låne boklisten hvis du skulle føle for det og takk for at bildet falt i smak. Ja, det er moro å leke seg med fotoer man tar med mobilen 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg