Grusomme Meg 3 og ymse annet :)

Heisann! Det er tirsdag og livet er fint fordi det er ferie fra jobbkurset om tre dager og da er det rett og slett stengt der og ergo ferie for meg i tre uker. Tre uker som vil inneholde både Stavanger og Stavern i den rekkefølgen. Det blir fint. Ellers har jeg nå brukt Billettservice-gavekortet jeg fikk i bursdagsgave og har bestilt billett til Kollaps i Kulissene lørdag 16. september, jeg endte opp med å bestille to bøker til på nettet i går som jeg kommer til å få i posten alt på torsdag antakelig og jeg har fått tak i en del klær og filmer og bøker og slikt for bursdagspenger og det er kos. Og for tiden handler livet mest om å spille De Blob på Nintendo Wii (noe som er litt vanskelig å finne tid til, men jeg får det til likevel), det handler om å lese masse og det handler om fargelegging og tegnedilla og andre kreative finheter. Og ja, jeg har det i grunnen ganske fint for tiden så yay =D

For øvrig var lørdag begivenhetsrik for jeg bestemte meg for å gå i Pride-paraden sammen med Human-Etisk Forbund et stykke, men så skulle jeg treffe dem i en gate på Grønland som jeg rett og slett ikke klarte å finne frem til fordi jeg av og til har eksepsjonelt håpløs stedsans. Og så tenkte jeg å bare stå og se på paraden og så bare hoppe inn når Human-Etisk Forbund dukket opp og så sto jeg og så på den i strålende fint vær i ca en halvtime uten at jeg så dem. Deretter endte jeg opp med å gå litt uten mål og mening med det resultat at jeg gikk rundt basically hele Grønland og brukte tjue minutters tid på det før jeg omsider endte opp ved en t-banestasjon og tok t-banen til Nasjonaltheatret. Der endte jeg opp med å gå sammen med noen totalt ukjente folk i paraden i tjue minutters tid fordi jeg liksom hadde bestemt at jeg SKULLE gå litt i paraden i alle fall og så sjekket jeg klokka mi og så at det plutselig var snakk om en halvtime til man skulle entre kinosalen for å se Grusomme Meg 3 på Colosseum og da brukte jeg tjue minutter på å komme meg fra der jeg var i paraden og Nasjonaltheatret t-banestasjon fordi det var himla mye folk. Og så var det å forte seg på første t-bane til Majorstuen og så forte seg til kinoen som nådde fem minutter før man var ment til å entre salen. Så lørdag fikk jeg både gått i parade, sett på parade, surret meg bort på Grønland og rukket å kjøpe snacks i siste sekund før en kinoplan.

Hva angår Grusomme Meg 3 var dette ellers den beste scenen:

<3 <3 <3

Her er ellers en trailer for filmen:

Og da tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget på en anmeldelse av denne filmen og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse:

Grusomme meg 3

Hva angår animasjonsfilmer er Grusomme Meg-filmene gode eksempler på filmer man på ingen måte trenger å se, men som byr på helt ålreit og tidvis brilliant humor om man ser dem. Personlig liker jeg fortsatt den første filmen i serien desidert best (det er den ene av filmene i denne serien som jeg faktisk har på dvd), men de andre funker fett nok hvis man vil ha litt lett underholdning der de som definitivt stjeler showet er the Minions. Med det sagt så har Grusomme Meg 3, som er filmen jeg skal anmelde her, et problem som trekker ned en hel del og det er at jeg fant den litt for forvirrende og føler den prøvde å sjonglere litt for mange historier på en gang. Det er fortsatt fornøyelig og artig, men likevel.

Uansett. Det handler om Gru som nå er gift familiefar som har lagt skurkekarrieren på hylla. Så mister han jobben etter et uheldig møte med en ny skurk som mentalt sett fortsatt lever på 80-tallet og da er det jo enda godt at det finnes distraksjoner i form av at Gru finner ut at han har en tvillingbror som han drar for å besøke. Hovedplottene er «tvillingbror»-historien og «ny superskurk»-historien og det kunne funket fint om det var kun disse to historiene. Men så handler det også om Grus kone som prøver å utvikle et godt forhold til Grus barn, det handler om Minion-karakterene som mye av filmen har sitt helt eget plott og det handler om enhjørningsfrelste Agnes på jakt etter en enhjørning og så hopper det tilsynelatende sporadisk mellom alle disse historiene i en film som dramaturgisk sett virkelig ikke henger på greip. Og alle historiene er jo underholdende nok og det er nok av artige og sjarmerende øyeblikk, men jeg syns det ble litt for masete og forvirrende og det trekker for min del en del ned.

Rent utenom dette så er denne filmen dog skikkelig super. Det er fargerikt og fint animert, det er kule karakterer, det er et flott 80-tallspreget soundtrack som setter stemningen godt og Minions-karakterene er like herlige som før.

Og det var en scene her som jeg elsket der Minions havner på en slags sangkonkurranse og synger en tullespråks-versjon av «I am the very model of a modern major general» fra Pirates of Penzance (en sang jeg elsker fra en musikal/operette jeg er skikkelig fan av). Og jeg fryder meg sånt over slike øyeblikk som kan virke rare og tilfeldige for de fleste, men gir frydefulle nerdepoeng om man kjenner bakgrunnen det kommer fra og sitter og smiler litt ekstra mens man ser på mens man tenker på hvordan dette er en sånn ting som kan snik-geekifisere barna som ser på.

Så jo da, jeg likte jo denne filmen, jeg syns bare at den prøvde å være litt for mye på en gang og at det var litt for forvirrende, dessuten irriterer det meg litt at man måtte se den i 3D om man ville se den på originalspråket siden jeg ikke liker 3D så godt. Dette er søtt, sjarmerende, trivelig og sympatisk og lett å like og igjen ikke noe man trenger å se, men om man ser den så har man det ålreit nok så det er jo kos. Og den scenen jeg nevnte er guddommelig brilliant 😉

Terningkast 4!

3 kommentarer
  1. Jag håller med om att Dumma mig 1 är riktigt bra. Jag gillar tvåan också, men ettan är starkare. Trean är jag förstås nyfiken på, men är lite petig vad gäller film på bio. Vill ha stor salong, gå sent och se animerade filmer med engelskt tal (om det är ursprungsspråket). Inte alltid jag får ihop alla delarna 😉

  2. Foretrekker originalspråket selv, men personlig liker jeg best å se kino på ettermiddagen fremfor kvelden og hva angår sal-størrelse spiller det ingen rolle. Skjønner problemstillingen likevel, det er vanskelig å få alle ønsker oppfylt om man vil se animasjonsfilm på engelsk på kino dessverre. Kult at du liker enern best du og 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg