Oppsummeringsinnlegg for juli :)

Fin ting: nå har jeg brukt litt penger fordi jeg trengte flere teaterplaner og dermed skal jeg se “En tjener for to herrer” på Oslo Nye Teater lørdag 23. september og så skal jeg se “Book of Mormon” (for 150 kr mindre enn billetten egentlig koster) med folk fra Human-Etisk Forbund onsdag 13. oktober. Hvis vi legger til at jeg allerede har billetter til “Kollaps i Kulissene” på Chat Noir 16. september og “Les Miserables” på Folketeateret med mamma 4. november så betyr det dermed at jeg nå har fire teaterplaner denne høsten og det er helt magisk <3 

Ellers var jeg på biblioteket på mandag og lånte syv bøker (to av dem har jeg allerede lest siden den ene var en grafisk roman og det alltid går fort og den andre var en barnebok på 150 sider som var usedvanlig lettlest), jeg har sannsynligvis tenkt meg på kino for å se Spiderman: Homecoming på lørdag og jeg har det generelt sett veldig fint for tiden selv om jeg blir litt for trøtt av jobbkurset siden jeg for tiden ikke er i noen praksis og sitter på datarommet hele dagen, noe som i kombinasjon med min manglende evne til å gjøre noe produktivt og fornuftig foran dataskjermer betyr litt bortkastede dager med litt for mye nettspill. Ja, ja, det er jo bare midlertidig. Av andre finheter har jeg vært veldig god til å vinne Maxi-Yatzy, Gin Rummy og brettspill mot moren min denne sommeren og det er for så vidt også nå jeg lett kan leve med 😉

Og ukas musikal på musikalgruppa mi er Spring Awakening så nå lytter jeg for tiden en hel del til sanger som denne:

Jeg har ikke like dilla som jeg hadde for noen år siden, men det er fortsatt veldig fint 🙂

*

Men da tenkte jeg å oppsummere juli, en bok da jeg så kun en film, men til gjengjeld leste jeg ekstremt mye (har i det hele tatt generelt sett lest enda mer og enda raskere enn før dette året). Ti(!) bøker ble det og flere av dem var ganske tykke i tillegg. Yay! Da tenkte jeg å oppsummere i vei og så kommer neste innlegg om noen dager. God fornøyelse 🙂

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for juli

BØKER

– A sticky note guide to life av Chaz Hutton

Underholdende, sær og en sånn bok man kan bla i og kose seg med når som helst. Terningkast 4!

– The Upside of Unrequited av Becky Albertalli

Velskrevet, søt, romantisk og et godt eksempel på hvordan man forteller en historie der mangfoldet blir en naturlig del av alt sammen. Terningkast 5!

– The remarkable journey of Charlie Price av Jennifer Maschari

Skjønn, litt trist og noenlunde vakkerklokt for barn og unge. Terningkast 5!

– Frogkisser av Garth Nix

Fornøyelig, eventyraktig og fint fortalt. Terningkast 4!

– Everyone’s an aliebn when ur an aliebn too av Jomny Sun

Søt, sår, nydelig, rar og kreativ. Vil definitivt anmeldes etter hvert for jeg elsket den. Terningkast 6!

– The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue av Mackenzi Lee

Awesome, enormt underholdende og den ultimate fornøyelsen for alle som liker enten engelske ungdombøker, historiske romaner, gay love, road trip eller en liten dose pirater og alkemi. Anmeldelse kommer etter hvert, hei bok, jeg elsker deg =D Terningkast 6!

– Ishavspirater av Frida Nilsson

Også en bok som vil anmeldes etter hvert. Klassisk, fornøyelig eventyrhistorie som vekker assosiasjoner til Astrid Lindgren og liknende forfattere. Dessuten særdeles atmosfærisk. Terningkast 5!

– Goodnight Punpun av Inio Asano

Sær grafisk roman i manga-stil som var temmelig fascinerende. Terningkast 5!

– Goodbye Days av Jeff Zentner

Velskrevet, engasjerende og deprimerende ungdomsbok som engasjerte veldig mens jeg leste den, men som har tapt seg litt i ettertid. Fortsatt veldig fin dog. Terningkast 5!

– How to stop time av Matt Haig

Nydelig fortalt og med et fascinerende konsept. Den levde likevel ikke helt opp til forventningene mine siden den føltes skrevet i større grad enn mye jeg har lest av Matt Haig før, men Matt Haig skriver så uendelig godt at det ikke kan bli annet enn vakkerhet likevel. Terningkast 5!

FILMER

– Despicable me 3

Litt rotete fortalt film som prøvde å fortelle litt for mange historier på en gang. Men musikken og animasjonen var flott, det var sjarmerende og herlig og de fineste scenene var perfeksjonbrilliante. Terningkast 4!

 

3 kommentarer
  1. Høres ut som om du får en skikkelig fin teater-høst 😀 Liker at du skriver direkte og konsist om hver bok du har lest, er så greit å vite litt mer om hva man kan forvente om man selv vil lese boken 😀 Fortsatt god august!

  2. Takk for kommentaren og ja, det blir en herlig teaterhøst <3 Fint at måten jeg skriver om bøkene jeg har lest falt i smak, det var koselig å høre. Fortsatt god høst til deg og =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg