Spider-Man: Homecoming og andre finheter :)

Heisann! Det er tirsdag, livet er ålreit og jeg er veldig glad for at live-showene på SYTYCD endelig er i gang fordi det er så herlig. Selv likte jeg særlig denne rutinen fordi det er så funky og sjarmerende og Jasmine og Robert funker veldig godt sammen:

Av andre finheter i livet finnes nettspill og nettbrettspill jeg fortsatt har dilla på, finfine bøker, musikalmusikk, at jeg har begynt å se Dance Academy fra begynnelsen av på Youtube igjen for n-te gang og at jeg nå har lært meg å lage Findus original fiskegrateng og dermed har en matrett til jeg føler jeg får til å lage (jeg tror vi er oppe i kanskje syv retter nå, det bedrer seg). Dessuten kan man skrive og tegne og fargelegge og det er i grunnen supert i seg selv 😉

Og ellers er det ikke så mye spennende å melde, men jeg var altså på kino på lørdag og så denne filmen:

Jeg tenkte nå å bruke resten av dette innlegget på en anmeldelse og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse 🙂

Spider-Man: Homecoming

Favorittsuperhelten min har lenge vært Spider-Man. Nøyaktig hvorfor vet jeg ikke helt, jeg bare syns han er mest interessant og så hjalp det at den første Spider-Man-filmen med Tobey Maguire var en av de første gangene jeg så en superhelt-film og tenkte «oi, dette er veldig kult». Med det sagt, mens jeg liker Spider-Man, så syns jeg egentlig at det er litt unødvendig å lage en ny film-serie om ham etter at det først kom en triologi med Tobey Maguire og deretter en duologi med Andrew Garfield i tittelrollen. Og derfor hadde jeg egentlig ikke noen store planer om å se Spider-Man: Homecoming, noe som endret seg da jeg leste en del veldig positive kritikker på nettet som gjorde meg nysgjerrig nok til å gi den en sjanse. Og ja, dette er en fin film som jeg liker at finnes og hovedgrunnen er Tom Holland.

Der Tobey Maguire overbeviste veldig som Peter Parker (som Spider-Man heter når han ikke er i superheltdrakten) var han alltid litt mindre overbevisende som Spider-Man. Med Andrew Garfield var det omvendt og jeg syns han funket bedre som Spider-Man enn som Peter Parker. Og det er der briljansen med en ny film-serie om Spider-Man finnes for Tom Holland klarer balansegangen perfekt og funker perfekt både når han er Spider-Man og når han er Peter Parker. Og mer enn de andre to får Tom Holland også frem tenåringen i Spider-Man, han får frem hvordan Spider-Man er ung og uerfaren og tross alt bare en tenåring som er del av noe større enn seg selv. Jeg syns Tom Holland er helt fantastisk i denne rollen og håper å se ham i mange flere filmer.

Ellers er Ned og Michelle supre karakterer, skurken overbeviser og jeg elsker hvordan dette er like mye en high school-ungdomsfilm som det er en superhelt-film. Det er noe veldig fresht og sjarmerende med atmosfæren i denne filmen, en film som dessuten viser tenåringer som er skikkelig smarte og sånn sett viser at å være nerd kan være ganske kult det og, jeg liker det. Og det er fin musikk, en fin historie og mye underholdning så yay.

Dette er likevel en litt for lett og forglemmelig film til at den gir skikkelig inntrykk og mens jeg liker at den hoppet rett inn i handlingen og ikke fortalte den, nå ganske kjente, opprinnelseshistorien med edderkoppbittet og onkel Ben og slikt, så liker jeg litt mindre hvordan dette er en film som er del av Avengers-universet, noe som gjorde at man er litt forvirret av og til om man som meg bare har sett noen filmer om Avengers-superhelter og ikke alle. Denne filmen hadde også noen scener med Iron-Man og for meg funket ikke inklusjonen av det så godt, selv om det sikkert kan ha en viss appell for de som har sett Iron-Man-filmene og er mer oppdatert angående superhelt-universet alt dette er del av.

Dette er likevel bare småting og mens jeg ikke føler at jeg kan gi noe mer enn en firer så er denne filmen en sterk firer og mer enn det er det en film som er virkelig smart, sjarmerende og fint fortalt. Mens dette ikke er en perfekt film så er det en film som er lett å like og som jeg fant sympatisk og kul og særlig i scenene der det handler mer om Peter Parker og tilværelsen hans på high school enn action-en. Og igjen, Tom Holland er super og den desidert mest komplette Spider-Man av de som har spilt ham i live-actionfilmer så langt. Yay!

3 kommentarer
  1. Jag skulle gärna se den nya Spiderman, det har bara inte passat riktigt med biobesöken än. Håller med om vad du säger om de föregående Spidermanfilmerna och hur rollerna tolkas. Är inget stort Avengers-fan så det är lite svårt att hänga med i alla referenser ibland, men gillar Iron Man filmerna också och har väl sett alla(?) Captain America filmerna och någon mer, ändå känns det snurrigt. 🙂
   Har du sett Ant Man? Om inte, kan jag rekommendera den. Den var överraskande rolig!

  2. Interessante betraktninger, håper du får sett Spiderman: Homecoming etter hvert og ellers takk for tips om Ant Man, har ikke sett den, men noterer meg den bak øret 🙂 Kult at du er enig angående hvordan Spiderman-rollen tolkes.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg