A robot in the garden :)

Heisann! Siden sist har jeg vært aldeles for spontan og anskaffet premiere-billett til Les Miz på Folketeateret bare fordi jeg har så lyst til å dra på teater for tiden, dessuten fant jeg ut at det var Karin Park som skulle spille Fantine 4. november da jeg skal se Les Miz med mamma og jeg vil se forestillingen med Haddy Nije i den rollen og. Dvs. skal jeg på teater i morgen og jeg gleder meg såååå mye (det spiller ingen rolle at jeg sitter langt bak og at spontaniteten kostet meg 700 kr) <3

Ellers, sånn hva angår musikaler, så har jeg laget albumet Valget – The Musical der jeg tar for meg norske partier og sammenlikner dem med musikaler. Alt av lesere og interesse gjør meg veldig glad. Jeg har også brukt et gavekort på Bryn Senter på fineste skjørtet (svart med røde blomster på, det får meg til å tenke på tango og flamenco) og akvarellmaling til mamma bare for å være snill og oppfordre til kreativitet, jeg har lest søteste boka som jeg straks skal anmelde og jeg har søkt etter inspirasjon på nettet og prøver å la meg inspirere litt av dette bildet for tiden (jeg er ikke like fantastisk dyktig som dette, men jeg prøver å skape min egen vri med regnbuehaler og stjerner, måner og kometer med hvit gelpenn og jeg tror det kan bli litt fint i hvert fall). Ellers vurderer jeg å gjøre et nytt forsøk på Gothnowrimo (skrive gotisk roman i oktober der man kan velge lengde selv) sånn i tillegg til Nanowrimo (har en sånn ide om å skrive om Månedstrollene og at de våkner en morgen og er fanget i et spøkelseshus med onde genier og slikt og så må de komme seg ut derifra), men vi får se. Uansett er livet fint og jeg har nok å drive med (og når jeg tidvis ikke har fullt så mye å drive med finnes nettspill og Youtube og kommer meg til unnsetning).

Uansett har jeg altså lest en søt bok, mer spesifikt denne:

(Cover lånt av Goodreads og det funker som link ditt, mitt cover er dessverre ikke like søtt)

Jeg tenkte nå å dele en anmeldelse av denne finheten av en bok og så kommer neste innlegg antakelig på søndag da jeg altså blant annet kan skrive om TEATER!!!

A Robot in the Garden av Deborah Install

Ben Chambers wakes up to find an unfamiliar object – rusty and lost – sitting underneath the willow tree in his garden. Refusing to throw it on the skip as his wife Amy advises, he takes it home. Ben does not want children, or even a job, and now he has found yet another reason to stay in his study and ignore everyone around him.

It is only when Amy walks out that Ben realises he has now alienated all the human beings in his life. He has only one friend left. This is the story of an unlikely friendship, and how one man opens his heart to a past he did not want, and a future he cannot lose.

*

For det første er det noes om føles veldig riktig med at forfatteren av en bok om roboter har ?Install? som etternavn. For det andre er denne boka adorabel og en av de mest fornøyelige bøkene jeg har lest. Her handler det altså om Ben som ikke vil jobbe eller ha barn og frustrerer vettet av kona si Amy (som jeg i begynnelsen mislikte veldig, men hun ble mer sympatisk på slutten og man forsto henne bedre) av den grunn. Så finner Ben og Amy en robot i hagen sin som får navnet Tang og som Ben beslutter å beholde. Når Amy så forlater Ben drar Ben ut på et eventyr som fører ham rundt omkring i verden for å reparere Tang og der lærer han mye om seg selv og om å ta vare på noen.

Og på sett og vis kan man argumentere med at denne boka egentlig er veldig forutsigbar for man forutser mye av det som skjer og blir sjelden overrasket over utviklingen og dette kunne vært et stort problem om ikke denne boka var så himla sjarmerende fortalt. Jeg leste en anmeldelse på forhånd som kritiserte denne boka for å være «Disney Kids Movie»-søt (noe som i mine øyne er en veldig urettferdig beskrivelse av animerte Disney-filmer siden de kan ha søte elementer, men inneholder så mange døde foreldre og slikt at det er andre ord jeg ville brukt før ordet «søtt», dessuten er de først og fremst spennende og fortryllende og eventyrlige og rørende) og det var egentlig noe av det som gjorde at jeg leste denne boka fordi jeg ville lese noe søtt. Jeg ville lese noe som fikk meg til å smile og kose meg og ga meg lyst på en robot selv og det gjorde denne boka, en bok som er lett sci-fi (pga. roboter og at det foregår i en nær fremtid) og en road trip-historie samtidig.

Hovedgrunnen til å lese denne boka er Tang, en karakter man blir veldig glad i og vil vel og som minner meg litt om Wall-E. Men historien i seg selv er ellers ganske fin og det føles litt filmatisk fordi jeg så lett kan se for meg basically alt som skjer i denne boka i en film, noe som for øvrig har litt med at denne boka altså er ganske forutsigbar og rett frem. Og samtidig er det en herlig naivitet i denne bokas svakheter som gjør at de ikke føles som svakheter for dette er en bok med mye hjerte, tydelig fortalt av noen som virkelig bryr seg om historien hun ønsker å formidle og noen ganger liker jeg bøker som tør å være litt enkle på sett og vis fordi det er nok av historier med store ambisjoner og det er ikke alltid det man har lyst på.

Jeg ville lese om roboter, engasjeres av en fin historie og lese en bok som gjorde meg inderlig tilfreds og i så måte er dette et optimalt valg. Dessuten er det fint skrevet, det er sjarmerende og det appellerer til den delen av meg som elsker Disney/Pixar og Nintendo og alt som blander fornøyelse med nostalgi på ypperlig vis.

Terningkast 5!

2 kommentarer
  1. Nå har ikke jeg lest denne boka, men anmeldelsen din av den fikk meg til å tenke på sesong tre av Fargo. Jeg trur ikke du har sett det (?), og det slår meg at det kanskje uansett er litt for voldelig og mørkt for deg (skjønt, hva veit vel jeg), men det er en historie inni historien i tredje sesong om ei bok om en robot som jeg trur du ville likt veldig godt. Legger ved link i tilfelle det er av interesse: https://www.youtube.com/watch?v=It3MISMvR2I
   Og gøy at du var på Les Mis-premieren, har veldig lyst til å få sett den i løpet av høsten sjøl! Forhåpentligvis med Haddy N’jie som Fantine 🙂

  2. Har ikke sett Fargo, men takk for tipset om historien inni historien med roboten, skal titte på det. Ellers var det gøy å dra på premieren ja, men det var ikke Haddy Nije som spilte på premieren slik jeg trodde (og det skal visst være Karin Park i rollen når jeg skal se forestillingen i november også så jeg vet ikke om jeg får sett forestillingen med henne som Fantine (selv om det hadde vært gøy). Uansett håper jeg du får sett Les Miserables for det var veeeldig bra =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg