Rottpunsel og Sunday in the park with George :)

Heisann! Det er onsdag morgen, livet er ålreit og i går var jeg på en konsert i Jakobs Kulturkirke med sanger fra musikalen “Sunday in the park with George” og det var sååå fint. Dessuten avsluttet det med at over seksti mennesker samlet sang denne sangen:

Det høres jo storslagent ut på klippet, men følelsen av å sitte blant seksti mennesker som synger dette samtidig når vi legger til den flotte akustikken kirker har, da var det noe av det mest overveldende og flotte jeg har hørt. Jeg følte meg nesten svimmel og som om jeg var et sted forbi virkeligheten etterpå for det var så magisk. Ååå <3

Ellers har Sunday in the park andre awesome sanger. “Finishing the hat” for eksempel:

Ja, Jake Gyllenhaal kan synge også. Dette er skikkelig fint, dessuten er “Finishing the hat” en av de musikalsangene som i aller størst grad setter ord på det å skape.

Og det var en fin måte å vri over temaet til Nanowrimo der jeg har over 23 000 ord og over 85 sider (og i dag skal jeg på skrivemøte så å få skrevet en del i dag og er i grunnen garantert). Nanowrimo har gått veldig bra i år, det føles som om det går enda bedre enn ellers og jeg elsker det. Det er helt greit for meg om det fortsetter å funke så godt 😉

Men nå tenkte jeg å dele en kort anmeldelse av en fin bok jeg leste forleden dag. Så da setter jeg i gang med det, god fornøyelse og så kommer neste innlegg om noen dager 🙂

Rottpunsel (Hamsterprinsessen 3) av Ursula Vernon

Jeg har nå lest min fjerde barnebok signert Ursula Vernon og konkludert med at vi deler hjerne. Eller vi gjør jo ikke det, men det er skikkelig min humor og min stil og særlig i Hamsterprinsessen-serien der alt jeg har lest så langt har vært usedvanlig fornøyelig og brilliant.

I bok 3 handler det altså om hamsterprinsessen Harriet som må redde et hydraegg i et eventyr som henter mye inspirasjon fra eventyret «Rapunzel», men med nok kreative svinger at dette føles riktig unikt. Og så fortelles det med sjarmerende og søte illustrasjoner til (som Ursula Vernon også står bak og så fortelles alt sammen på en sær, artig og herlig måte som gjør at man fryder seg mens man leser, i alle fall gjør jeg det. For ååå som jeg koste meg med denne boka. Det er ikke det at den nødvendigvis vil være blant bøkene jeg husker best etter i år, men det er noe magisk med bøker der all humor er din humor og man føler at en forfatter virkelig forstår deg og har skrevet en bok for deg.

Og så liker jeg Harriet som karakter skikkelig godt, hun har en litt mørk humor man ikke så ofte ser i bøker der målgruppen er barn og det er med på å gjøre denne boka unik. I tillegg er dette jo en eventyraktig historie som appellerer til den delen av meg som elsker alle morsomme vrier på eventyr, så her er det altså mye som passet meg midt i blinken.

Så ja, denne boka koste jeg meg med. Den er på ingen måte perfekt, men den er herlig og gjorde meg veldig tilfreds mens jeg leste og det er jo viktig det og. Yay!

Terningkast 5!

Ps: her er to utdrag som er elsk:

Skrivestilen som er brukt her føles som om den er skapt spesielt for meg, det er veldig karolinsk på den beste måten (og så liker jeg når bøker har formuleringer som jeg tenker at jeg kunne ha brukt i en bok selv og dem er det mange av her).

Og så elsker jeg illustrasjonene og sammenlikningen å treffe toner vs. å treffe uhyrer med sverd 😉

Jeg kunne delt masse flere utdrag, men jeg gir meg her. Uansett hurra for fine bøker!

2 kommentarer
  1. Før jeg leste kommentaren din under bildet, tenkte jeg faktisk over at jeg syns “Alle i Solskinnskongeriket var blide, på en sånn ekstremt irriterende måte som fikk det til å verke i tennene” var ei setning som ligna veldig på din skrivestil, noe jeg like godt kunne ha lest i en av dine tekster 😉 Ellers er det alltid herlig når man leser bøker som klaffer så til de grader med en sjøl, det føles nesten litt magisk.
   Og sykt bra jobba på Nanowrimo!! Heia, heia, dette går veien! 🙂

  2. Kult at setningen minnet om skrivestilen min og ja, det er virkelig magisk når bøker klaffer skikkelig med en selv =D
   Og takk, Nanowrimo går veldig bra i år, men jeg setter veldig pris på heiing likevel altså 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg