Det obligatoriske “jeg har bestilt masse bøker på Amazon for å feire at jeg har vunnet Nanowrimo”-innlegget =D

Heisann! Det er fredag, livet er fint og denne helgen er hovedplanen min å dra på biblioteket i morgen for å levere bøker og låne nye bøker. Ellers så skal jeg komme i gang med å skrive julekalenderhistorie, jeg skal lese og spille Nintendo og ja, det ar alltid nok å finne på. 

Nå gleder jeg meg for øvrig til Pixars Coco (som har norsk premiere 2. februar, noe som er alt for lenge til) fordi den har sanger som denne:

Noe annet jeg gleder meg til er desember og adventstiden og en tredje ting jeg gleder meg til er at disse bøkene skal komme i posten:

The One Hundred Nights of Hero av Isabel Greenberg (grafisk roman med helt unik tegnestil om myter og makten i fortellinger og mye mer som høres fascinerende, feministisk og fantasifullt ut)

The Glass Town Game av Catherynne M. Valente (Fantasy med barn og unge som målgruppe om de ekte Brönte-søsknene som finner en annen verden og slikt, høres besnærende ut, dessuten har jeg likt mye av forfatteren før)

The Wonderling av Mira Bartok (bok om Arthur som er en foundling, blanding av dyr og menneske, som vokser opp på et barnehjem drevet av en skikkelig ond og fæl dame, men så rømmer han og drar ut på eventyr ut i verden og slikt, fristende fordi det hørtes sjarmerende og karolinsk ut, dessuten har den et helt nydelig cover)

Made you up av Francesca Zappia (ungdomsbok om jente med schizofreni som mangler evnen til å skille mellom fantasi og virkelighet og så forelsker seg og ymse ungdomsting som hun ikke vet om virkelig skjer eller ei, har et pent cover, men mer enn det frister denne boka å lese fordi Eliza and her Monsters av samme forfatter som jeg leste tidligere i år er blant 2017s mest positive overraskelser litteraturmessig sett)

A Skinful of Shadows av Frances Hardinge (Frances Hardinge har blitt en av de forfatterne der jeg leser det uansett om hun skriver noe nytt fordi jeg vet at det vil være eventyrlig, nydelig skrevet og klokt uansett, derfor)

Turtles all the way down av John Green (mens jeg kanskje muligens er enda mer fan av John Green i seg selv enn bøkene hans, som jeg like fullt ofte finner interessante og velskrevne, så har jeg lest et utdrag fra denne boka som jeg elsket og jeg tror dette kan være en veldig god ungdomsbok om psykisk helse og slike evig-aktuelle temaer)

La Belle Sauvage (The Book of Dust 1) av Philip Pullmann (fordi jeg elsket His Dark Materials-serien hans og svaret på spørsmålet “vil du lese flere bøker fra samme litterære univers” nødvendigvis da blir “ja takk, gjerne det”)

The Deal of a Lifetime av Fredrik Backman (kortroman av Fredrik Backman som jeg trenger å lese fordi jeg i det hele tatt må lese alt Fredrik Backman gir ut EVER, det står et sted i reglene for hvordan være et karolinsk individ eller noe sånt) 

*

Yay, åtte nye bøker har jeg bestilt på britisk Amazon i dag og grunnen til det er selvsagt at disse bøkene er min premie fra meg selv til meg selv fordi:

Som nevnt på ymse sosiale medier vant jeg Nanowrimo i går og det var ny rekord (har vunnet den 17. november før, men aldri 16de slik som jeg altså gjorde i år) og jeg er sååå fornøyd med meg selv over å ha fått til 50 000 ord og ca 175 sider på en halv måned, det er ganske godt gjort. Og for eventuelle lesere som stusser litt over ordet Nanowrimo så er det altså en internasjonal greie der man utfordrer seg selv til å skrive 50 000 ord på en måned. For å vinne må man skrive minst 1667 ord hver dag og dette handler altså om å skape gode skriverutiner og lære å prioritere skrivingen mer. Selv har jeg deltatt hvert år siden 2006 (og vunnet hvert år utenom 2007) og jeg vet at det ikke er viktig for man får ikke noe for det om man får det til (utenom diplom man kan skrive ut og slike småting, sånn i tillegg til at man kan føle seg stolt av seg selv og feire det med å bestille bøker på nettet sånn som meg), det er bare for ens egen del. Like fullt har dette blitt uhyre viktig for meg og det minner meg alltid på hvor mye jeg tross alt elsker å skrive selv om det er lange perioder resten av året da jeg skriver mye mindre og prioriterer andre ting mye mer. Dessuten er det så fint å ha noe slikt å se frem til i november, som jo er en litt kjip og grå måned på mange måter, det er så magisk å ha et slikt prosjekt som gjør november til en måned jeg alltid gleder meg til. 

Så yay, jeg har vunnet Nanowrimo også i år, jeg er ferdig med historien min og jeg har fortsatt så mye skrivelyst i meg at jeg har mange videre prosjekter planlagt fremover så det blir gøy. 

*

Uansett var dette det obligatoriske “hei, nå har jeg bestilt masse bøker fordi jeg har vunnet Nanowrimo”-innlegget mitt og så kommer neste innlegg om noen dager. Yay!

3 kommentarer
  1. Gratulerer så mye!! Virkelig utrolig godt jobba! 😀
   Og åååå, jeg har skikkelig lyst til å lese The Book of Dust sjøl, den er du nødt til å skrive en anmeldelse av når den tid kommer!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg