Smakebit på søndag og en adorabel pingvin :)

Heisann! Sist jeg blogget skrev jeg om Nanowrimo, mer spesifikt det fine faktum at jeg er ferdig med Nanowrimo og feiret det med å bestille alt for mange bøker på nettet, og i dag skal jeg være med på smakebit på søndag. Før den tid tenkte jeg dog å bable om noen andre fine småting. Som at jeg straks skal i gang med å skrive julekalenderhistorie (vet antakelig hvem som skal være hovedkarakterene mine og at jeg vil skape noe lett Stranger Things-inspirert, dvs. ungdommer som finner et monster og så må finne ut av det mens de fleste voksne er håpløse, men vet ikke så mye og funderer på om jeg bør prøve å ha 80-tallet som setting eller om jeg skal la det skje i vår tid, innspill tas gladelig i mot). Eller at jeg i går tenkte “hm… denne uka har jeg jo brukt masse penger på bøker allerede så da kan man jo bruke penger på et nytt skjørt og” (bilde av skjørtet kan komme senere). Eller at jeg har konkludert at pingvinene i Super Mario Odyssey er supersøte:

Pingvin <3

Men ja, smakebit på søndag. Boka jeg leser for øyeblikket (og som jeg tenkte å anmelde til uka når den er lest ut) er:

“Du dør ikke” av Linn Strømsborg er en bok jeg faktisk vant på Instagram-siden til selve forfatteren (noe som er temmelig kult) og en bok jeg begynte på i går og liker å lese i. For det er en usedvanlig god flyt i skrivestilen til Linn Strømsborg, det føles så naturlig og lite tillært og det gjør at både bøkene hennes og bloggen hennes har lett for å falle i smak. Og i “Du dør ikke” handler det om Eva som lever et ganske ordinært og alminnelig liv da hun en dag rammes av panikkangst. Og så handler det om hvordan angsten preger livet hennes og sånn sett er dette en bok med et tema som alltid er aktuelt fordi det er så mange som opplever å slite psykisk i perioder (noe som skremmer meg litt siden jeg så langt har sluppet å slite psykisk og håper det bare kan bli slik i stedet for at jeg må regne med at det bare er snakk om tid før jeg får angst eller liknende ting selv siden det er så mange som går gjennom slikt i livet), samtidig som alt jeg har lest om angst gjør at jeg vet at selv om det er noe mange opplever så føles det likevel som om man er helt alene om det når det er en selv som står i det. Uansett så har jeg altså kommet i gang og jeg liker særlig dette utdraget:  

Selv uten angst eller depresjoner så er slikt tankevirrvarr slikt man kan kjenne seg igjen og det er så treffende beskrevet her, dessuten liker jeg hvordan hun får frem viktigheten løpingen har for henne. Jeg løper ikke selv, men det føles nært likevel og det er det som er magien. Det å skrive så ord føles nære og sanne og som om de mest hverdagslige ting samtidig er store og viktige. Jeg aner ikke om jeg kan skrive slik selv, men jeg vet at jeg må fortsette å prøve.

Flere smakebiter finnes hos Astrid Terese 🙂

*

Men da har jeg en del andre ting jeg trenger å få gjort for riktig å komme i gang med søndagen. Neste innlegg kommer uansett om noen dager så da bables vi og god fornøyelse =D

9 kommentarer
  1. Kan ikke ha for mange bøker vel? Alltid plass til mer bøker.
   Tankefull og fascinerene smakebit; hadde ikke hørt om denne boka før, så tusen takk 🙂

  2. Det hørtes ut som en bra bok og langt bak i hodet aner det meg at jeg har den boken (Da har man virkelig for mange bøker når en ikke klarer huske at man har den. Og så er det ikke noe som heter for mange bøker. Muligens rot i systemet, men ikke for mange :-D)
   Det er viktig å skrive om angst og panikkanfall. Det rammer så utrolig mange og på et vis tror jeg det hjelper at man ikke er alene. Selv om man ikke ønsker at andre skal få det samme!
   Ha en riktig fin søndagskveld!

  3. Vær så god angående smakebiten og nei da, det er ikke noe som heter for mange bøker, bøker kan man aldri få nok av (jeg skrev det om for mange bøker mest som en spøkefull kommentar, det var ikke så veldig seriøst ment). Og ja, å skrive om angst og panikkanfall er viktig for det er noe som rammer mange og det hjelper nok da å vite at man ikke er alene. Takk for kommentarene deres 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg