Du dør ikke :)

Heisann! Det er tirsdag, jeg har endelig kommet i gang med julekalenderprosjektet mitt (og jeg tenkte å dra på Nanowrimo-skrivemøte i morgen for å få skrevet en del på julekalenderen min og satse på at det funker fett at jeg skriver på andre ting enn Nanowrimo, som jeg jo er ferdig med) og ellers har jeg alltid, alltid lyst til å spille Nintendo for tiden, det er nesten litt bekymrende. 

Ellers var denne dansen fra Dance with the Stars med Lindsey Stirling og Mark Ballas awesome:

*

Og ja, ser vi bort i fra at jeg har følt meg litt småslapp og lei i dag, så har jeg det ganske fint for tiden for jo da, jeg tenker for mye og jeg føler for mye og tidvis bekymrer jeg meg for mye i tillegg, men samtidig føles alt så himla inspirerende, alt gir meg lyst til å skrive, tegne eller fargelegge eller på andre måter skape, det er så mye jeg gleder meg til og jeg føler egentlig at jeg er en ganske fin versjon av meg selv for tiden og det er en fin følelse. 

Og så har jeg lest denne boka (som jeg delte smakebit fra på søndag):

Og nå tenkte jeg å dele en anmeldelse og så håper jeg den faller i smak. Neste innlegg kommer ellers om noen dager så da bables vi 🙂

Du dør ikke av Linn Strømsborg

La meg først sitere fra Goodreads sin beskrivelse av denne boka:

Du dør ikke er både en veldig liten og nær sagt uendelig stor roman ? om hvordan en ofte uforklarlig og tilsynelatende årsaksløs angst kan prege oss mennesker. Få oss til å søke bort fra det vi før søkte oss til. Fordi vi skjønner en grunnleggende grufull ting: at det ikke går av seg selv å være oss selv. Vi må slåss for det. Som regel mens ingen ser på. Men det er også en historie om å leve videre mens man slåss. Og om de venna som ikke slutter å ringe, selv om du aldri ringer tilbake. Dette er en roman som gir håp selv om den handler om noe så håpløst som angst. En feelgood feelsad roman for alle de som leste Furuset – og alle de som bare må lese den etter denne.

Jeg føler det er en ganske god beskrivelse, bedre enn noen jeg kan finne på selv i og med at dette er en av de bøkene som handler om tilsynelatende helt hverdagslige ting, men så føles det likevel som om det handler om mye mer. Dette er en bok om vennskap, om løping og om angsten som rammer Eva helt sånn plutselig og hvordan den påvirker livet hennes. Og jeg liker hvordan Linn Strømsborg skriver om angsten for det er godt skildret hvordan det føles når man plutselig er redd for alt man ikke var redd for før, men det er også aldri overdrevet. Det ligger en fare i å skrive om temaer som angst eller depresjoner eller annet psykisk fordi det er så lett å trå feil og i denne boka er nettopp hverdagsligheten i hvordan angsten beskrives noe av det som gjør det mer sterkere og mer nært.

Og det er også det som er Linn Strømsborgs største styrke som forfatter både i bøkene hennes og på bloggen, det føles virkelig så nært. Det er så god flyt i språket, det føles så jordnært og naturlig på en måte som jeg selv syns kan være fryktelig vanskelig å få til når jeg forsøker å skrive selv. Og denne naturligheten er noe som gjør at jeg vil tro Linn Strømsborgs bøker for mange vil treffe skikkelig.

Selv gir jeg meg ikke helt så mye hen, men jeg likte virkelig denne boka uansett. Jeg likte hvordan den ga meg lyst til å skrive og hvordan den satte ord på de små og likevel så uendelig store følelsene. Som følelsen av å elske et band, noe som skildres på en måte som gjør at jeg selv kan kjenne igjen måten jeg selv elsker musikaler. Eller følelsen av å huske at man kan dø når som helst, noe som er ting man kan begynne å tenke på helt unødvendig selv uten angst. Og slike bøker som denne minner meg dessuten på hvordan bøker kan handle om helt hverdagslige ting og likevel på sett og vi føles magiske og det liker jeg.

Og jeg liker Eva som karakter, jeg liker den såre stemningen og jeg liker igjen altså nærheten ved alt. Så mye mer har jeg ikke å si akkurat nå, men jeg håper denne anmeldelsen funker.

Terningkast 5!

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg