The Greatest Showman =D

Heisann! Siden sist har jeg lest videre på fine boka (som jeg har mål om å lese ut innen 1. januar så det må leses her), jeg har kost meg med fri og jeg har gledet meg over nye tusjer og boka mi med kreative skriveøvelser og nettbrettspill og at livet er fint for tiden. Dessuten vet jeg at minst tre personer har lest julehistorien min så det er da mer enn ikke noe (men hvis noen får lyst til å lese den er det bare å kose seg med den, fritt frem) og jeg har laget en spilleliste med sanger fra musikalcder jeg oppdaget i 2017 og det er fint 🙂

Ellers er planen for dagen å lese aviser, lese masse på “La Belle Sauvage” av Philip Pullman (anmeldelse vil komme i løpet av neste uke antar jeg og jeg gleder meg litt til å bli ferdig med den mest fordi jeg egentlig ikke har plass til den i veska mi siden jeg insisterer på å drasse rundt på to notatbøker, en fargeleggingsbok og masse tusjer i tillegg uansett, samtidig som jeg ikke vil bli ferdig med den fordi Philip Pullman skriver så himla bra) og å dra inn til sentrum for å bruke gavekort på Lindex og ideelt sett ta pariserhjulet siden i dag er siste sjanse.

Og så har jeg sett denne filmen:

Nå tenkte jeg å dele min anmeldelse av The Greatest Showman (som jeg så på førpremiere på Gimle Kino i går) og så kommer oppsummeringsinnlegg for desember om noen dager. God fornøyelse og godt nyttår!

The Greatest Showman

Musikal. Pasek & Paul (som jeg allerede er fan av pga. bl.a. Dear Evan Hansen og Dogfight) som har skrevet og komponert sangene. Hugh Jackman i hovedrollen. Nevnte jeg musikal, ny original musikal.

Det er mye her som gjør dette til noe jeg trengte å se og yay, jeg likte The Greatest Showman veldig godt, dette er en sånn film der jeg bare har to ting jeg kan komme på å kritisere den for og det er riktignok to ganske viktige ting, men det kommer jeg tilbake til.

Her er det mye jeg elsker. Storyen som fortelles om P.T. Barnum er én ting og jeg liker hvordan det helt bevisst ikke har blitt gjort de største forsøkene på å være tro mot den virkelige historien, dette er mer historien om Barnum fortalt som om den var et eventyr. Den eventyraktige tolkningen gjør at Barnum blir en langt mer sympatisk karakter enn jeg vil tro han antakelig var i det virkelige liv og det gjør at historien funker flott.

Videre liker jeg musikken selv om valget om å gjøre den mer pop-orientert enn tro mot 1800talls-settingen også gjør at musikken ikke skiller seg ut så mye som den kunne ha gjort. Så musikken her er definitivt fengende og tidvis flott, men det er ikke sanger som man vil høre igjen om noen år og være sånn «ja, det var i akkurat den filmen og i den scenen den sangen.»

Og Hugh Jackman er selvsagt fantastisk, Zac Efron og Zendaia overrasker positivt og Keala Settle særlig stjeler showet i hver scene hun er med i og er en av dem som i størst grad gir inntrykk av å ha et ønske om å løfte denne filmen fra å være kun overfladisk og lett.

For dette ER overfladisk. Jeg elsket denne filmen for den skaper en flott atmosfære, den er fantastisk filmet og fotografert og det er i enda større grad enn La La Land en virkelig musikal-musikal med folk som også er særdeles dyktige sangere og dansere. For en musikalelsker så er dette en godtepose av en film, men det er også en fullstendig overfladisk godtepose og det er her de to tingene jeg vil kritisere denne filmen for kommer inn og det er noen ganske store svakheter.

For det første gjør den eventyrlige tolkningen av historien om Barnum i kombinasjon med overfladiskheten at absolutt ingenting i denne filmen har noen egentlige konsekvenser. Hver gang det er en scene som man tror vil bety at noe vil forandre seg eller som man tror vil behandle ting mer seriøst så følger en letthet etterpå. Og mens dette er en musikal så føler jeg ikke at det er en unnskyldning for å gjøre det lett og ufarlig, det finnes så mange musikaler som har mye mer ved seg enn bare lettheten folk som ikke er så vant med musikaler tenker at musikaler har. Selv er det flere scener her der jeg skulle ønske de hadde turt å gjøre mer ut av og det føles litt skuffende at de ikke gjør det, men heller bare sprudler videre.

For det andre gjør måten historien er fortalt at det blir veldig forutsigbart og det ødelegger på ingen måte for filmen, en film som holdt like godt på interessen min hele veien, men det gjør jo også at det egentlig aldri er spennende, ikke minst fordi ting som nevnt aldri egentlig har noen konsekvenser.

Greia er likevel at jeg koste meg skikkelig. Jeg gleder meg til å se denne filmen igjen når den har hatt ordentlig premiere, jeg gleder meg til å lytte masse til musikken fremover og jeg syns dette var en film som virkelig underholdt, engasjerte og inspirerte.

Terningkast 5!

5 kommentarer
  1. Puh vad svårt att få upp kommentarsrutan idag. Hamnade i en reklamomväg… Men det var ju filmen jag skulle säga något om. Vad roligt att höra om den. Får verkligen lust att gå och se den.
   Och det är klart man ska ha popcorn på bio 😉 (Går själv till en bio ibland som inte säljer popcorn och det känns bara så fel.)

  2. Så rart at det var vanskelig å få opp kommentarsruten, håper ikke det problemet fortsetter. Og kult at det var fint å høre om filmen, supert at jeg ga deg lyst til å se den selv for yay, den er verdt å se. Og ja, popcorn og kino hører sammen, fint at det ikke bare er meg som syns det 😉

  3. Er litt nygjerrig på denne filmen. Jeg tenker at stemninga og kostymene og fotografiet appellerer veldig til den delen av meg som elsker sirkus, og særlig sirkus på attenhundretallet, men kjedelig å lese at den var overfladisk. Nå har jo ikke jeg sett denne filmen, men jeg merker at jeg på forhånd er litt skuffa over at de har valgt å gå den lettvine veien istedenfor å nærme seg det farlige. Tenker også at de kunne nok utnytta nettopp attenhundretallet mer i musikken… men jeg har som sagt ikke sett filmen engang, dette er kun basert på anmeldelsen din 😉 Spørs vel om jeg gidder å bruke penger på å se den på kino, men ikke umulig at jeg ser den om den dukker opp på Netflix etter hvert.

  4. The Greatest Showman ER jo verdt å se, jeg koste meg jo skikkelig med den, men ja, det at den var ganske overfladisk og ufarlig er to ting som er ganske dumt og det gjør at det er en del potensiale denne filmen ikke lever opp til. Men stemningen, kostymene, fotografiet og sirkusdelen her er magisk 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg