Oppsummeringsinnlegg for desember og 2017-lista :)

Heisann og godt nyttår!

Siden sist har jeg lest ut flere bøker, jeg har spilt litt Nintendo og nettspill og jeg har slappet av og i morgen er det tilbake til hverdagen og virkeligheten (noe jeg syns er litt synd siden ferien har gått alt for fort, dessuten er det en del ting jeg bekymrer meg for angående økonomi og jobbkurs som snart er over og slikt som jeg må tenke på igjen og det vil jeg ikke, men alt ordner seg nok). 

Nå tenkte jeg å oppsummere desember i første omgang og så ha en liste som tar for seg enda mer av 2017. 

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for desember

BØKER

– Eg er eg er eg er av Ruth Lillegraven

Enkelt, men sår og nær diktsamling for barn som funker like godt for de som ikke er barn, men en gang har vært det. Terningkast 5!

– Sorg er den greia med fjær av Max Porter

Vakkertrist og sært om kråker, sorg og kjærlighet. For min del var denne boka litt for sær hva angår fortellerstil, men for mange kan nok denne boka gjøre sterkt inntrykk. Terningkast 4!

– Idioten av Elif Batuman

Tidvis ganske fin og nær, men også litt langtekkelig og poengløs. Terningkast 4!

– Hysj av Magnhild Winsnes

Skjønn grafisk roman, sår, lettlest og stemningsfull. Terningkast 5!

– Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar

Viktig, velskrevet, sår og fascinerende og veldig nær rett og slett fordi det handler om steder jeg har vokst opp, jeg kjente igjen mye her. Terningkast 5!

– The deal of a lifetime av Fredrik Backman

Klok og fin, men litt for kort og lett og antakelig den første gangen jeg har lest noe av Fredrik Backman uten virkelig å elske det. Terningkast 4!

– The Wonderling av Mira Bartók

Atmosfærisk og nydelig bok med skjønne illustrasjoner som jeg kanskje vil anmelde etter hvert. Terningkast 5!

– De kongelige kaninene fra London av Santa Montefiore og Simon Sebag Montefiore 

Sjarmerende og ålreit, men jeg ble ikke helt overbevist. Samtidig tror jeg nok dette er en sånn barnebok som nok kan funke finfint om man er rundt åtte år og ikke har lest uendelig mange bøker for samme målgruppe som har falt mer i smak. Terningkast 3!

– La Belle Sauvage (The Book of Dust 1) av Philip Pullman

Fantastisk skrevet selvfølgelig og en eventyrlig, engasjerende og interessant bok som gjorde at jeg satt igjen med mange spørsmål og et stort ønske om å lese mer. Anmeldelse kommer om ikke så lenge. Terningkast 5!

FILMER

– Agnus Dei

Svært fin film om tro og skam og slikt. En slik film som gjør meg glad for at Human-Etisk Forbund av og til har filmkvelder som introduserer meg for filmer jeg ellers kanskje ikke ville sett. Terningkast 5!

– A Christmas Prince

Underholdende og herlig romantisk komedie/julefilm som var uendelig teit og forutsigbar, men skikkelig kos likevel. Terningkast 4!

– Paddington 2

Nydelig fortalt og en av årets aller fineste og mest karolinske filmer, jeg elsket den. Terningkast 6!

– The Greatest Showman

Ikke spesielt nyskapende og på ingen måte uforutsigbar, men flott, atmosfærisk og svært underholdende musikal som jeg gleder meg til å se igjen om to ukers tid. Terningkast 5!

*

Med det er desember oppsummert. Her er et musikalrelatert mellomspill før den andre delen av dette innlegget kommer:

(Her har vi en gruppe ungdommer fra en kor- og dansegruppe i Storbrittania som setter sammen flotte videoer med musikalmusikk og slikt, dette er en video om Broadways historie med sanger fra massevis musikaler.)

*

Nå tenkte jeg å fylle ut en sånn liste som jeg har fylt ut flere ganger tidligere år (har tatt meg friheter til å bytte ut noen ting av og til) og med det antakelig offisielt vinke farvel til 2017. God fornøyelse 🙂

2017-lista

Hva gjorde du i 2017 som du aldri har gjort før?

– Mamma fikk katt så jeg fikk en katt inn i livet mitt <3 Brukte kun 16 dager på å skrive og fullføre Nanowrimo 😉

Beste teater:

– Book of Mormon var best antakelig, men det mest nostalgiske var nok Jungelboken. Og ellers likte jeg Les Miserables og Cabaret veldig godt =D

Hvilke TV-serier var de beste du så?

– The Librarians og Stranger Things 2 antakelig. Og ellers har jeg i hovedsak sett igjen nostalgiske favoritter som Dance Academy og sånt. 

Hvilken bok er den beste du har lest i år?

– Den boka jeg koste meg aller mest med var definitivt The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue. Ellers elsket jeg Vi mot er av Fredrik Backman (så menneskelig og fin fortsettelse av Bjørnstad-serien hans), The girl who drank the moon av Kelly Barnhill (magisk og himla siterbar), Eliza and her monsters av Francesca Zappia (årets positive overraskelse) og Everyone’s an aliebn if ur one too av Jomny Sun (søt, sår og überskjønn) blant annet. Av andre ting jeg leste er Tante Ulrikkes vei og The Hate U Give antakelig de to bøkene jeg har mest lyst til at alle skal lese fordi de er så himla viktige. 

Hva slags musikk har du hørt mest på?

Musikalmusikk. Om jeg skal trekke frem noen musikaler spesielt er det nok Dear Evan Hansen (som jeg i våres hadde så dilla på at jeg oversatte alle sangene i denne musikalen til norsk for moro skyld), Anastasia (fordi nostalgifaktoren og nydelige sanger), Come from Away (Me and the Sky er den sangen fra 2017 som jeg ble aller mest glad i), Natasha, Pierre and the great comet of 1812 (fordi den ikke likner noe som helst annet og er helt magisk og unik) og The Band’s Visit (som jeg for tiden virkelig elsker og finner dypt fascinerende).

Hva ønska du deg? Og fikk?

– Tekst på trykk i litteraturmagasinet Stemmer, jeg vant ny Nintendo 3DS i en av de to tilfellene av flaks i desember og jeg fant ut at det blir London-tur i løpet av våren med mamma, onkel A og Mr. D 🙂

Hva gjorde du på bursdagen din?

– Fornuftige ting i to timer og så var alt bare kos med brus på utendørsservering i strålende solskinn og liten feiring med nær familie hjemme hos mamma og taco til middag <3

Hva har holdt deg i mental balanse?

– Mamma

Hvilken var den beste filmen du så?

– Vaiana og Paddington 2

Ønsker og planer for det nye året:

– Fast jobb. Å vinne mer konkurranser på nettet. Å få mer fritidsaktiviteter som ikke har med nettet å gjøre siden jeg merker at det ikke er sunt for meg å bli for opptatt av respons for ting jeg poster på nettet. Nevnte jeg fast jobb for det har jeg veldig lyst til å få i år. 

***

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg