The One Hundred Nights of Hero :)

Fin ting: dette året har ikke vart i to uker en gang, men jeg har allerede rukket å få ny tittel (tante), jeg har jobbintervju å se frem til (kanskje to, men jeg er litt usikker, det er væffal et intervju som venter) og nå har jeg både nytt Professor Layton-spill å kose meg med på Nintendo 3DS og jeg har kommet mer inn i Legend of Zelda: Breath of the Wild og begynt å like det skikkelig godt. Dessuten er jeg snart ferdig med å lese ut bok nummer fire for i år, så yay for effektivitet 😉

Og ellers er denne sangen fra musikalen “The Band’s Visit” nydelig:

Den heter “Answer me”, den er så stille og atmosfærisk og jeg elsker melodien og hvor skjørt og skjønt dette er <3

*

Ellers var den første boka jeg leste i år denne:

(Bildet er funnet på Goodreads-siden til denne boka som man kommer til om man trykker på bildet.)

Jeg likte denne boka veldig, veldig godt så her kommer en anmeldelse som jeg håper gjør at andre velger å lese denne boka etter hvert og (og hvis man trykker på navnet Isabel Greenberg i overskriften kommer man til nettsiden hennes der eksempler på tegningene hennes finnes). Neste innlegg kommer ellers om noen dager så da bables vi 🙂

The one hundred nights of Hero av Isabel Greenberg

In the tradition of The Arabian Nights, a beautifully illustrated tapestry of folk tales and myths about the secret legacy of female storytellers in an imagined medieval world.

In the Empire of Migdal Bavel, Cherry is married to Jerome, a wicked man who makes a diabolical wager with his friend Manfred: if Manfred can seduce Cherry in one hundred nights, he can have his castle–and Cherry.

But what Jerome doesn’t know is that Cherry is in love with her maid Hero. The two women hatch a plan: Hero, a member of the League of Secret Story Tellers, will distract Manfred by regaling him with a mesmerizing tale each night for 100 nights, keeping him at bay. Those tales are beautifully depicted here, touching on themes of love and betrayal and loyalty and madness.

As intricate and richly imagined as the works of Chris Ware, and leavened with a dry wit that rivals Kate Beaton’s in Hark! A Vagrant, Isabel Greenberg’s One Hundred Nights of Hero will capture readers’ hearts and minds, taking them through a magical medieval world.

*

Det over er Goodreads sin beskrivelse av denne boka, en bok som var en virkelig fascinerende leseropplevelse og en usedvanlig god start på bokåret 2018. Og noe litt rart med denne boka er at mens det er en grafisk roman var det ikke først og fremst illustrasjonene som gjorde dette til en fin leseropplevelse. Ikke for det altså, de er gode og Isabel Greenberg har en tydelig personlig signatur som tegner, men hadde noen bare vist meg noen bilder fra denne boka alene ville ikke det fått meg til å tenke «å, dette må jeg lese». Det som gjør denne boka så inderlig skjønn er hvordan den er fortalt og her hjelper det riktignok at dette handler om eventyr og myter og fortellinger, tematikk som alltid fascinerer meg, men selv hvis dette ikke hadde vært tilfelle så er denne boka bare innmari skjønt fortalt.

Og så er denne så viktig i denne #metoo-tiden vi er inne i for dette er en bok som er svært feministisk og som viser sterke, smarte kvinner som forteller historier for å skape sin egen skjebne. Mens det er historier som henter fra myter og eventyr det riktignok er snakk om her så er det likevel en bok som føles relevant og aktuell akkurat nå. Og så har jeg altså ikke eksempler nå, men tegnestilen skaper en helt egen atmosfære som gjør dette til en bok man bare kan bla litt i når som helst for å finne nye interessante detaljer, det er gode karakterer som skapes og det er jo også på mange måter en kjærlighetshistorie som senter for alt sammen, historien om forholdet mellom Hero og Cherry som elsker hverandre og kampen de har for å få hverandre.

Og så er det øyeblikk som viser en underfundig og smart humor, det er øyeblikk som er såre og rørende og ja, dette er rett og slett et skattkammer av en bok som jeg syns fortjener et større publikum og som bare har et problem og det er formatet, det at denne boka er i et sånt format at den passer inn i svært få vesker og følgelig ikke kan bli tatt med hjemmefra med særlig enkelhet. Men det er et ganske lite aber når alt kommer til alt.

Terningkast 6!

5 kommentarer
  1. Åh, dette virka skikkelig interessant! Og selv om tegnestilen ut fra omslaget ikke så ut til å være sånn helt perfekt min smak, så likte jeg likevel omslaget skikkelig godt. Motivet med stjernene og skipet var bare utrolig fint!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg