Tankespill om de nominerte til beste sang Oscar 2018 :)

Heisann! Det er tirsdag og om vi ser bort i fra at jeg gruer meg litt til torsdag fordi tannlegen fant et hull da jeg var hos ham i forrige uke (og tenk om å bore, som jeg ikke husker som så ille, plutselig er verre enn jeg husker det, det er en del av meg som er flink til å bekymre meg for alt sånt), så er livet ganske fint. For eksempel ser det ut til at helgen kommer til å inneholde teater og kino nå muligens (jeg og mamma skal muligens se Oslo: En Kjærlighetshistorie og I, Tonya til helgen), dessuten har jeg nok av ting å drive med så det er jo fint. 

Men i dag tenkte jeg å poste de fem sangene som er nominert til beste låt Oscar-messig sett og kommentere dem før jeg trekker en slags konklusjon om hvem jeg personlig heier mest på. Da setter jeg i gang, god fornøyelse 🙂

Tankespill om de nominerte i kategorien beste låt Oscar 2018

– Mighty River av Mary J. Blige fra filmen Mudblood

Denne sangen hadde jeg ikke hørt før, litt på samme måte som jeg heller ikke hadde hørt om filmen den er hentet fra. Og konklusjonen er at jo da, denne sangen er jo fin. Den er godt fremført og det med et engasjement som gjør at man hører at sangen betyr mye for Mary J. Blige som synger her, dessuten har den en melodi som høres velkjent ut på den måten at man føler at man har hørt omtrent samme sangen på radio flere ganger før selv om man ikke har hørt denne sangen spesifikt. Samtidig så har denne sangen et problem i at den er litt for kjedelig. Den tar liksom aldri av. I tillegg minner den meg om sanger som “Do they know it’s Christmas”, dvs. sånne sanger der man føler at man burde ha dårlig samvittighet nærmest om man ikke elsker det fordi man merker hvor sympatisk og velment det er, men så klarer man ikke å bli så veldig engasjert av det likevel. Men det er som nevnt godt sunget og mens jeg tviler sterkt på at denne sangen vinner, så skjønner jeg at den er nominert.

– Mystery of Love av Sufijan Stevens fra Call me by your name

Mens videoen til Mighty River også har bilder fra filmen den er hentet fra så gjør dette grepet mer inntrykk her siden jeg faktisk har sett Call me by your name, en film som jeg likte veldig, veldig godt. Og denne sangen er veldig behagelig å lytte til selv om det også er en ganske monoton sang, sånn i form av at melodien egentlig bare er det samme igjen og igjen. Men det er en sånn suggerende stemning i det og det at det synges ganske lavt gjør også at man må lytte nøyere etter og da blir dette litt suggerende og hypnotisk og musikk man kan flyte på som er vel så stemningsfull som filmen det er hentet fra. Selv tror jeg også at denne sangen har store sjanser til å vinne og mens jeg personlig heier mer på Remember Me og This is me, så blir jeg på ingen måte skuffet om årets beste sang fra en film er nettopp det mest drømmende, ettertenksomme og behagelige av alt. 

– Remember me av Kristen Anderson-Lopez og Robert Lopez fra Coco

Denne sangen er utrolig viktig for filmen den er hentet fra (og Coco altså, ååå som jeg elsket den filmen) og dette er en virkelig skjønn sang. Mens de meksikanske rytmene i Coco i utgangspunktet ikke er musikk jeg ville lyttet så mye til så funker det så godt i Coco, en film der musikken er svært essensiell. Og denne sangen er en sang vi i filmen opplever i flere versjoner og mens dette ikke er den mest rørende versjonen, så er det denne versjonen man blir mest glad av å lytte til. Det er en varme ved denne sangen ved alt fra melodien som er koselig, nær og radiovennlig til teksten som er litt “god natta sang”-aktig på den beste måten og det er dessuten fint sunget og rett og slett trivelig å lytte til så det er bra. Med det sagt så er kanskje noen av de andre nominerte litt mer umiddelbare, men jeg blir veldig glad om denne sangen vinner altså.

– Stand up for something av Diane Warren og Common fra Marshall

Dette er også en film jeg vet veldig lite om, på lik linje med hvordan denne sangen er helt ny for meg. Men jo, dette er fengende og jeg liker melodien her veldig godt, det føles sterkt og det er i tillegg flott sunget av Audra Day og finfint rappet av Common her og de virker som om de virkelig tror på det de synger og tar det seriøst og da tar man det alvorlig selv. Det er dessuten et godt budskap her, men samtidig så er kanskje budskapet litt en svakhet fordi det og tittelen er litt klisjé, noe som er litt synd siden melodien her er ganske sterk. Konklusjonen er vel at det er mye å like her, men jeg tror det er ganske liten sannsynlighet for at denne sangen vinner likevel, jeg tror kanskje det lille ekstra mangler sånn sett. Men om jeg finner et klipp fra Oscar-utdelingen der denne sangen fremføres så ser jeg det med glede.

– This is me av Pasek & Paul fra The Greatest Showman

Det er imponerende og smått misunnelsesverdig å tenke på at duoen Benj Pasek & Justin Paul (som i fjor var låtskrivere bak sangen City of Stars som vant Oscar for beste låt 2017, i tillegg til at de vant flere Tony Awards-priser for Dear Evan Hansen) begge er født i 1985 (de er like gamle som meg og har hatt så mye suksess allerede, wow!) for de har en merittliste som det stråler av. Og i år står de altså bak musikken i The Greatest Showman og mens The Greatest Showman var en flott film som dog skuffet litt med å være litt for lett og forutsigbar, så var musikken bare flott. Denne sangen for eksempel er veldig fin. Og den er den kanskje mest umiddelbare av de nominerte sangene i år i form av at melodien fester seg veldig fort. Og så er det utrolig flott sunget med Keala Settles sterke stemme i spissen og det er en sterk tekst som i likhet med flere av de andre av årets nominerte sanger har et ganske håpefullt budskap. På den negative siden så er nok noen av de andre nominerte sangene mer unike og originale, men jeg tror likevel denne sangen har gode muligheter til å vinne beste låt i år.

Selv så heier jeg altså mest på Remember Me og This is me, men jeg blir også glad om Stand up for something vinner siden jeg likte melodien der veldig godt og jeg syns det vil være morsomt om Mystery of Love vinner fordi den er den mest unike og stemningsfulle av årets nominerte og føles annerledes enn mye annet som har vunnet beste låt. Jeg blir jo uansett ikke skuffet for alle disse sangene har jo i alle fall noe fint ved seg, men jeg blir nok med det sagt mest overrasket om Mighty River vinner siden jeg syns de andre sangene har mer særpreg ved seg. Jeg tror likevel This is me og Remember Me og til dels Mystery of Love nok er de sangene blant de nominerte som i tillegg til egne fine kvaliteter også er de som mest bærer filmens budskap med seg og det er jo essensielle grep det og, men vi får se. 

*

Og med det har jeg skrevet litt om nominerte sanger og slikt og neste innlegg kommer antakelig på fredag så da bables vi. 🙂

4 kommentarer
  1. Jag blev nyfiken och lyssnade igenom samtliga (hade bara hört Cocos förut). Håller med om Real me, och så gillar jag Greatest showman och Coco-låten också. Men tror nog allt att Real me har bäst chans. Håller tummarna för den. 🙂

  2. Ha ha! Vad kul! Jag gjorde samma som på jobbet förra veckan när jag och en kollega pratade om filmer vi vill se på bio. Då kallade jag Call me by your name för Real me också. 😀 (vet inte varför jag tycker den ska heta det men det tycks ha fastnat?!)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg