Smakebit på søndag og sånt :)

Heisann! Det er søndag og livet er fint fordi jeg har noen veldig supre planer henholdsvis fredag og lørdag i den kommende uka. Ellers ryddet og ordnet jeg en del i går fordi jeg av ymse grunner var nødt til det, men jeg fikk også vært på spillkveld og vunnet to runder Scrabble og det er enda mer essensielt. 

Og ellers skjer det egentlig ikke så mye spennende, men jeg har Professor Layton-spill på Nintendo 3DS og Zelda på Nintendo Switch og ordspill på nettbrettet mitt og ikke-eksisterende selvdisiplin og det er en farlig kombinasjon. Heldigvis finner jeg mye tid til fargelegging og jeg tror jeg egentlig er mer i en fargelegging enn skriving-periode, sånn er det jo av og til, det viktigste er uansett å fylle dagene med kreativitet og når jeg fargelegger flyter alt, da er alt fredfullt. For øvrig gleder jeg meg til vår for nå begynner jeg å bli litt lei av vinter, men det kommer nok til slutt og jeg er egentlig mest lei av at det er så glatt og at all snøen gjør det vanskelig å komme seg frem, Dessuten kan jeg ikke glede meg over at den er pen å se på fra leiligheten min for det er bygningsarbeid på blokka mi så jeg har i grunnen bare stillasjer som utsikt nå for tiden og å se snø innenfra mens jeg drikker te er jo det beste med vinterperioden etter jul. 

Nok om det. Nå tenkte jeg å være med på smakebit på søndag og boka jeg leser nå er denne:

(Bildet er link til Goodreads der bildet er lånt fra.)

In 1944, in a sleepy English village, Daniel and his emotionally-distant mother, Annabel, remain at home while his father is off fighting a war that seems both omnipresent and very, very far away.

When mother and son befriend Hans, a German PoW working on a nearby farm, their lives are suddenly filled with excitement – though the prisoner comes to mean very different things to each of them. To Annabel, he is an awakening from the darkness that has engulfed her since Daniel’s birth. To her son, a solitary boy caught up in the mythical world of fairy-tales, he is perhaps a prince in disguise or a magical woodchopper. But Daniel often struggles to tell the difference between fantasy and reality, and Hans has plans to spin a special sort of web to entrap mother and son for his own needs.

*

Over har vi et synopsis for denne boka, en bok jeg lånte fra biblioteket fordi jeg elsker historier med eventyrelementer. Og en ting jeg liker ganske godt er at hvert kapittel i denne boka starter med korte utdrag fra ymse eventyr (selv om det er en fare ved dette grepet og i og med at da jeg leste Inkheart som tenåring, en bok jeg hadde veldig lyst til å like på grunn av konseptet, men ikke falt helt for så hadde den et liknende grep med å starte kapitlene med utdrag fra ymse bøker og så likte jeg utdragene fra andre bøker bedre enn selve bokas historie, hvis denne boka ikke engasjerer nok så kan jeg ende opp med å like utdragene fra eventyrene best på litt samme måte og det hadde vært lite hensiktsmessig). Uansett så langt har jeg likt denne boka greit nok, men jeg tror det er en sånn bok som jeg vil like bedre etter hvert og det lover jo ellers godt at denne boka har fått veldig positive kritikker på Goodreads. 

Her er et utdrag:

Håper bildet ikke er for uklart. Jeg prøvde også å lete opp noen sitater på nettet, men fant ikke noe. 

Uansett gleder jeg meg til å lese videre. 

Flere smakebiter finnes hos Astrid Terese 🙂

*

Men da tenkte jeg å få kommet i gang med andre søndagsplaner og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse 🙂

9 kommentarer
  1. Det hørtes ut som en spennende bok. Jeg fikk også lyst til å lese den. Jeg er veldig glad i eventyr, så det fristet med en bok som bruker eventyr 🙂
   Ha en riktig fin søndag!

  2. Litt vanskelig å lese utdraget, men ut fra handlingsreferatet syns jeg dette virka som ei potensielt veldig interessant bok! Syns det høres ut som ei bok med spennende karakterer, og ikke minst spennende relasjoner mellom karakterer. Takk for smakebiten!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg