Oppsummeringsinnlegg for februar og Hair-anmeldelse :)

Heisann! Egentlig har jeg en sånn greie med at jeg misliker to ukommenterte blogginnlegg etter hverandre så om noen leser dette innlegget og kommenterer et av de to forrige innleggene hadde jeg blitt veldig glad for det. Jeg vurderer også å kommentere bloggen min selv under pseudonym fordi jeg er patetisk og alt for opptatt av respons, vi får se. (Noen ganger tenker jeg at jeg skulle ønske smakebit på søndag var oftere i uka bare fordi det er de eneste innleggene der jeg pleier å være garantert mer enn én kommentar.)

Sånn rent utenom alvorlige (ironi) problemer som mangel på kommentarer så er livet ganske fint da fordi det i morgen er mars og offisielt en vårmåned. Og riktignok har jeg lest at det ikke skal bli vårlig på en stund likevel (dessverre for nå er jeg veldig lei av vinter), men det går rette veien da i alle fall. Ellers så handler livet om Nintendo og bøker i hovedsak og utover det så fargelegger jeg en del, sånn i tillegg til å skrive på påskekrim og påskekrim-relatert bonusmateriale. 

Og i dette innlegget skal jeg oppsummere februar, men før den tid skal jeg dele to andre ting og den første er min anmeldelse av Hair fordi ååå, jeg var på teater på lørdag og teater er alltid topp:

Hair Oslo Nye

Da jeg skulle se Hair på Oslo Nye Teater var utgangspunktet mitt at jeg hadde sett filmen for evigheter siden og visste hovedtrekkene i historien, men utover det var mye ukjent. Og jeg vet ikke om jeg ble stort klokere av å se Oslo Nye Teaters oppsetning, noe som dog ikke stoppet det fra å være en fin musikalopplevelse.

Det handler om hippietida på slutten av 60-tallet og unge voksne som blomstret av engasjement og tro på fred og kjærlighet. Og utover det er ikke Hair først og fremst en musikal der fokuset er på handlingen, noe som for meg var både en styrke og en svakhet. En svakhet fordi jeg lette etter en klarere råd tråd og en mer tydelig historie og det jeg fikk presentert i så måte var litt forvirrende og diffust. Men samtidig en styrke fordi denne oppsetningen har andre områder der den virkelig stråler i stedet.

Som atmosfæren, for dette ER en musikal full av stemning og der scenografien, lukten av røkelse i lufta og musikken sammen skaper en helt spesiell følelse. Som karakterene som man blir glad i og vil vite mer om. Og som hvordan det dessuten er flott sang og skuespill selv om diksjonen i noen få av sangene hadde noen svakheter slik at man ikke fikk med seg alt av tekst (men igjen så kan det også handle om at noen musikaler funker bedre på norsk enn andre og Hair kler definitivt engelsk best).

Og det er øyeblikk her der man blir berørt og der alt stemmer. Kanskje ikke så mange som i de beste musikalene, men likevel nok til at det gir inntrykk og vekker nysgjerrigheten og fascinasjonen min. Og det er tross alt de øyeblikkene jeg husker best selv om denne oppsetningen av Hair sånn jeg ser det er svakere enn de siste store musikalene på Oslo Nye Teater (noe som kanskje kan ha med at det var oppsetninger der det var mer tydelig hvilket budskap Oslo Nye hadde hatt med å sette opp akkurat de musikalene). Dessuten er det jo underholdende nok hele veien så det skal ikke stå på det, man har det jo fint selv om jeg fortsatt ikke helt er overbevist av Hair som musikal.

Terningkast 4!

*

Den andre tingen jeg skal dele er fra den nyeste utgaven av et arrangement de pleier å ha i New York av og til kalt Broadway Princess Party der det pleier å være et knippe musikalartister og så synger de Disney-sanger. Og så finner man alt av klipp fra disse arrangementene på Youtube og Ashley Loren har jeg aldri hørt om før, men hun har en helt fantastisk versjon av Let it go fra Frozen:

Men da tenkte jeg å oppsummere februar, en måned som ikke var helt i teten lesemessig sett fordi jeg prioriterte Nintendo og slikt litt for ofte, men som likevel inneholdt åtte bøker, deriblant en jeg virkelig elsket. 

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for februar

BØKER

– Jim’s Lion av Russell Hoban og Alexis Deacon

Symboltung og sær liten bok med skjønne illustrasjoner og en interessant historie. Terningkast 4!

– Irmina av Barbara Yelin

Tankevekkende og ettertenksom grafisk roman om andre verdenskrig og valg og sånt. Terningkast 5!

– Memoirs of a Polar Bear av Yoko Tawada

Fascinerende og unikt om isbjørner fra et originalt perspektiv, men også litt tørr og litt for treg og ikke like engasjerende hele veien. Terningkast 4!

– Geek Girl: Picture Perfect av Holly Smale

Fengende, fin og fornøyelig del av en bokserie der jeg alltid koser meg. Terningkast 5!

– Turtles all the way down av John Green

Svært velskrevet og klok ungdomsbok om psykisk helse og OCD og sånt. Terningkast 5!

– The boy made of snow av Chloë Mayer

Interessant og spesiell bok om å tro for sterkt på eventyr i det virkelige liv og sånt. Levde ikke helt opp til potensiale, men var likevel en svært givende leseropplevelse. Terningkast 5!

– This is how it always is av Laurie Frankel

Nydelig og eventyrlig bok om en familie der den yngste av fem sønner finner ut at han er ment til å være jente og hvordan familien hans takler det og sånt. Og anmeldelse kommer senere, men jeg elsket denne boka og fant den dessuten usedvanlig siterbar. Terningkast 6!

– The Kingdom revealed av Rob Ryan

Flott illustrert liten bok som mye av tiden var ganske søt og koselig, men så var slutten en skikkelig fæl cliffhanger av en slutt og det gjorde meg litt frustrert. Terningkast 4!

FILMER

– Coco

Animert Pixar-magi full av følelser som jeg så to ganger på kino på under to uker fordi det var så fint. Terningkast 6!

– Shape of Water

Anmeldt i mitt forrige innlegg og en bare ååå så karolinsk og eventyrlig film. Skikkelig atmosfærisk var den og. Terningkast 6!

*

Da kommer neste innlegg søndag etter planen og så bables vi 🙂

2 kommentarer
  1. Kjenner ikke så godt til Hair sjøl, reint utover at jeg har hørt The Age of Aquarius en del ganger. Kan likevel se for meg at Oslo Nye har gjort mye ut av scenografien og kostymene, sjøl har jeg bare sett Den glade enke der før, men den var jo veldig forseggjort sånn sett!
   Har sjøl veldig lyst til å se The Shape of Water. Eeeeelsker stemninga og det visuelle uttrykket i filmene til Guillermo del Toro!

  2. Oslo Nye Teater skal ha at de ER veldig gode på kostymer og scenografi altså. Og Hair var jo fint selv om jeg ikke ble hundre prosent overbevist. Og håper du får sett Shape of Water, jeg personlig elsket den <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg