Smakebit på søndag og Oscar-tanker :)

Heisann! Det er søndag, livet er fint og fra og med i morgen skal det være noe bygningsarbeid blant annet i leiligheten min som jeg er veldig skeptisk overfor, men jeg satser på at det blir bedre enn forventet sånn bare fordi alt jeg er skeptisk overfor blir bedre enn forventet, det er normalen hva angår karolinske forventninger. Og ellers så er det ikke så mye spennende å melde, men jeg liker at det er mars og jeg liker at livet inneholder bøker og tv-spill, dessuten har jeg begynt å se Crazy Ex-Girlfriend på Netflix og det er skikkelig kult og karolinsk så det er fint også. 

Nå tenkte jeg å være med på smakebit på søndag og deretter bable om noen få andre ting. 

Boka jeg leser nå er denne:

Det er boka “1000 year old boy” av Ross Welford og her er et synopsis fra Goodreads (som også er der jeg lånte bildet, et bilde som fungerer som link til Goodreads-siden om denne boka):

There are stories about people who want to live forever.

This is not one of those stories.

This is a story about someone who wants to stop?

Alfie Monk is like any other nearly teenage boy ? except he?s 1,000 years old and can remember the last Viking invasion of England.

Obviously no one believes him.

So when everything Alfie knows and loves is destroyed in a fire, and the modern world comes crashing in, Alfie embarks on a mission to find friendship, acceptance, and a different way to live?

? which means finding a way to make sure he will eventually die.

Så dette er altså en bok for barn og ungdom om en gutt som har vært 11 år i hundrevis av år og begynner å bli veldig lei og det er jo et fascinerende konsept. Og det fine er at dette også er en ganske fin bok for den er interessant og velskrevet og smart i tillegg så det er jo fint. 

Her er et utdrag:

Flere smakebiter finnes hos Astrid Terese 🙂

*

Ellers er det jo altså Oscar-utdelingen i kveld og jeg vet jeg ikke får sett den, men jeg skal prøve å finne alt av musikalske opptredener på Youtube i morgen og se dem og så blir jo det fint det og. Uansett tenkte jeg nå å dele litt tanker og min første tanke er vel at jeg heier mest på Shape of Water når det gjelder beste film fordi jeg elsket den og jeg tror også at den har gode sjanser siden den har en slags Hollywood-nostalgi ved seg som Oscar-juryen har vist seg å sette pris på før. Med det sagt så hadde det vært veldig gøy om Get Out vant bare fordi det hadde vært et litt utypisk valg siden det er en skrekkfilm, dessuten så er det en film som er veldig viktig fordi den også har et politisk budskap som er svært aktuelt, sånn i tillegg til at den er svært underholdende. Call me by your name er ellers nydelig og de andre nominerte har jeg ikke sett og vet jeg litt for lite om til å uttale meg. Ellers tenker jeg at en veldig spennende kategori i år er beste regissør fordi jeg egentlig heier litt på fire av de fem nominerte (Jordan Peele fordi han skapte noe helt unikt med Get Out, Greta Gerwig fordi feminisme og girl power og at kvinnelige regissører vinner så sjelden, Guillermo del Toro fordi Shape of Water er helt magisk og Christopher Nolan fordi han strengt talt har fortjent å vinne beste regissør flere ganger så det er sånn sett på tide) og sånn sett er veldig spent. Hva angår skuespillerpriser så vil jeg egentlig veldig, veldig at Timothée Chalamet skal vinne beste mannlige skuespiller, men jeg tror Gary Oldman kommer til å vinne og det vil også være fortjent. Når det gjelder beste kvinnelige skuespiller heier jeg skikkelig på Sally Hawkins og når det gjelder beste biroller har jeg egentlig ingen formeninger fra eller til. Og så elsker jeg at både Get Out og The Big Sick er nominert til beste originale manuskript og jeg vil egentlig at de skal dele den prisen fordi det hadde vært veldig gøy. Hva angår beste animasjonsfilm så blir jeg oppriktig sjokkert om noe annet enn Coco vinner og jeg vil at Shape of Water skal vinne beste score og at enten This is me eller Remember me skal vinne beste sang bare fordi jeg liker dem best, men der blir jeg fornøyd uansett. Og utover dette vet jeg ikke helt, men jeg syns Beauty and the Beast gjerne kan vinne prisen for kostymer fordi ååå, kjoler og interiør og alt mulig sånt kan den filmen skikkelig. 

Uansett var det litt tanker og nå har jeg litt andre ting som jeg må ordne, men neste innlegg kommer om noen dager og da skal jeg endelig skrive litt om boka This is how it always is fordi det var februars desidert beste leseropplevelse og den må anmeldifiseres. Vi bables!

11 kommentarer
  1. Den boken har jeg lyst til å lese! Den minner meg om Bian Shen av Torbjørn Øverland Amundsen (norsk bok). Den handler om “sjeler” eller personer som bare blir 14 år og som på sin fjortende fødselsdag våkner i en baby og må leve de 14 årene om igjen, og igjen. Det er en virkelig god bok og jeg anbefaler den. Jeg har ikke fått lest bok 2, men håper å få lest den og.
   Ha en riktig fin søndag!

  2. Må være interessant å leve så lenge, men må også være litt irriterende å være et barn hele tiden. Jeg ville nok ikke levd evig, men å være litt lenger enn bare ett år på hver “årgang” kunne noen ganger sikkert vært fint 🙂

  3. Vær så god angående smakebiten og nei, å være 11 år i 1000 år frister på ingen måte. Men å være lenger enn et år på hver årgang som Lesejenta foreslo høres fint ut. Og takk for boktips om Bian Shen, Astrid Terese. Personlig har jeg lest Bian Shen og jeg likte ideen bedre enn utførelsen akkurat der, men det er fortsatt en bok med liknende tematikk som absolutt er verdt å lese.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg