The third pig og ymse annet =D

Heisann! Det er lørdag morgen og som nevnt i forrige innlegg holder jeg altså til hos moren min på grunn av bygningsarbeid som gjør at det strengt talt ikke er plass til meg i min egen leilighet for tiden. Heldigvis går det ganske greit og det vil bli fint når de er ferdige rundt 20. mars. Ellers skjer det ikke så mye spennende, men i kveld er det norsk MGP-finale og det skal jeg se på, dessuten skal jeg se Black Panther i ettermiddag og den er jeg ganske spent på siden jeg har hørt veldig mye fint om den filmen, men samtidig ikke egentlig har noe kjennskap til Black Panther i utgangspunktet, dessuten blir jeg litt nervøs av filmer som varer over to timer siden tålmodigheten min har en del begrensninger når det gjelder film. Men det blir sikkert fint og anmeldelse kommer til uka. Av annet interessant er jeg fornøyd med at Shape of Water vant beste film og Coco vant beste animasjonsfilm under Oscar-utdelingen og jeg liker veldig godt at jeg har fått dilla på Crazy Ex-Girlfriend siden det er en kul serie og ha dilla på.

Her er noen fine ting:

Episk liste over skurkesanger i musikaler =D

Og denne videoen er fra en kanal på Youtube som lager musikkvideoer der de gjenforteller forskjellige kjente historier med annen musikk (her historien om Walt Disney med musikk fra Greatest Showman) på veldig brilliant vis.

*

Og så har jeg lest denne boka:

Og nå kommer min anmeldelse av den og så kommer neste innlegg til uka. God fornøyelse 🙂

The Third Pig Detective Agency: The Complete Casebook av Bob Bruke

The collected hard-boiled cases of nursery rhyme-noir with Detective Harry Pigg.

Contains The Third Pig Detective, The Ho Ho Ho Mystery and The Curds and Whey Mystery.

Harry Pigg, the only surviving brother from the Big Bad Wolf attacks, has set up business as a private detective in Grimmtown, only things aren’t going too well. Down on his luck, with bills to pay and no clients in sight the outlook is poor.

But when your next customers are going to include local businessman Aladdin, the wife of Father Christmas and Little Miss Muffet, what follows is a hard-boiled casebook of nursery rhyme-noir ? full of fairy tale villains, plenty of red herrings, a few close shaves, a couple of punch ups and some very clever twists indeed.

Funny, thrilling and always entertaining, Harry Pigg is an old breed of hero for a new generation.

Over finner du et synopsis for denne boka, en bok som består av tre historier som ser for seg den tredje grisen i eventyret om de tre små grisene som en detektiv i beste crime noir-stil. Og mens krim generelt sett ikke er helt min greie så syns jeg crime noir-stilen er litt fascinerende og når jeg også elsker eventyr så hørtes denne boka litt interessant ut.

Og det er jo absolutt underholdende. Bob Burke (perfekt forfatternavn for sjangeren by the way) har god kontroll på stilen han skriver i og skriver lett og ledig i et språk som kanskje ikke er det smarteste og mest siterbare, men som funker greit til sjangeren. Videre er det en hel haug med referanser til eventyr og god natta-historier og slikt og det er alltids fornøyelig.

Burke skaper ellers en god karakter i hovedpersonen Harry Pigg og jeg liker atmosfæren i alle de tre historiene her og hvordan det skapes en eventyrverden man blir nysgjerrig på og vil vite mer om. Dessuten er det altså fornøyelig og mens jeg ikke lo høyt, så tok jeg meg i å småle litt for meg selv og det føltes også fint.

Med det sagt så er ikke disse historiene feilfrie og et eksempel er jo hvordan selv jeg, som ikke pleier å være så flink til å gjette, fort gjettet hvem som sto bak i den første historien mens jeg tenkte at det måtte være noen andre som sto bak siden min teori virket for opplagt. Og i det hele tatt så er ikke twistene blant de mest avanserte og litt av grunnen er kanskje at disse bøkene føles litt som om de er ment for en yngre målgruppe enn meg, men det er likevel noe å kommentere på. Jeg syns også hver av historiene slutter litt for brått og det er særlig irriterende i den tredje boka som slutter med en brå twist som føles særlig frustrerende siden en fjerde bok ikke har kommet ut og tilsynelatende ikke er planlagt (det er i disse dager tre år siden boka som samlet alle tre historiene i serien om Harry Pigg kom ut). Og i det hele tatt er vel det største problemet med denne serien at det føles som en serie med masse uforløst potensiale om man kan si det sånn, det er mange muligheter i konseptet eventyrdetektiv, men resultatet her er ikke det mest tilfredsstillende.

Så konklusjonen er vel at dette absolutt ikke er historier man trenger å lese, men som artig, underholdende og tidvis smart krim så funker det fint og da også hvis man ikke er så familiær med krim i utgangspunktet.

Terningkast 4!

 

5 kommentarer
  1. Hørtes ut som egentlig et ganske kult utgangspunkt for ei bok, så synd det ikke levde opp til potensialet. Det er igrunn alltid smått frustrerende når man merker at dette er en innmari god idé, men at den ideen på sett og vis blir sløst bort.
   Sjøl heia jeg mest på Call Me By Your Name under Oscar-utdelinga, og er litt skuffa over at den verken vant beste film, beste mannlige hovedrolle eller beste originalsang (jeg tviler ikke på at The Shape of Water er en fantastisk film som fortjente å vinne, altså, men jeg syns likevel den virker som et litt for “trygt” valg). Men den vant jo beste adapterte manus, da, så det er jo ikke verst det heller 🙂

  2. Når sant skal sies så er jeg ikke for skuffet over at boka ikke levde opp til potensiale for jeg forventet litt noe midt på treet av ymse grunner, men det er så sant at det er dumt når ting ikke lever helt opp til potensialet ja. Ellers skjønner jeg hva du sier angående Oscar for The Shape of Water er et safe valg i den forstand at den har en Hollywood-nostalgisk estetikk som ofte appellerer til de som bestemmer hvem som skal få Oscar og sånn sett hadde Call me by your name vært et mer interessant valg. Jeg er veldig fornøyd med valget likevel dog.
   Og Black Panther var veldig bra, den er absolutt verdt å se 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg