Black Panther :)

Heisann! Det er mandag og en fin ting er at jeg nå skal se Trollmannen fra Oz på Riksteateret 21. april. Utover det så er livet fint fordi jeg har fine bøker å kose meg med og fordi det er spillkveld på lørdag, dessuten har jeg fortsatt dilla på Crazy Ex-Girlfriend der Lea Salonga hadde en gjesterolle i finalen av første sesong, noe som var fantastisk:

Denne sangen heter One Indescribable Instant og er ment som en slags parodi av Disney-sanger, noe som for meg funker skikkelig fint, dessuten er jeg så fan av Lea Salonga 🙂

Ellers var det MGP på lørdag og jeg har et ambivalent forhold til resultatet fordi jeg på den ene siden syns Alexander Rybak er veldig søt og uhyre talentfull og sjarmerende og han hadde det beste sceneshowet, sånn i tillegg til at sangen hans i år er litt fengende og ikke helt håpløs. Samtidig så skulle jeg ønske at vi, når vi sendte Alexander Rybak igjen, sendte en bedre låt for Alexander Rybak kan så mye bedre enn sangen han hadde i år. Og så føles det litt for forutsigbart og opplagt med resultatet og jeg føler Rebecca sang bedre og hadde trengt det mer. Men jeg vedder sånn ti, tjue kroner gladelig på at vi ser Rebecca som deltaker på Stjernekamp og for henne er jo dette bare begynnelsen, jeg er jo forholdsvis fornøyd uansett og mens jeg ikke tror vi vinner, så kommer vi nok til hovedfinalen så yay for det. 

*

Men nå, Black Panther! Jeg har sett den, likt den og nå tenkte jeg å poste en trailer og deretter min anmeldelse. 

 

Da kommer min anmeldelse av denne filmen og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse!

Black Panther

I Marvel Studios Black Panther møter vi T’Challa, som etter sin far, Kongen av Wakanda’s død, returnerer hjem til en isolert, teknologisk avansert afrikansk nasjon for å overta tronen og ta sin rettmessige plass som konge.

Når en mektig, gammel fiende vender tilbake blir T’Challas evner som konge – og Black Panther – satt på prøve. Han blir dratt inn i en formidabel konflikt som setter Wakanda og hele verdens skjebne i fare. Stilt overfor forræderi og fare, må den unge kongen samle sine allierte og slippe Black Panthers fulle kraft fri for å beseire sine fiender og besørge sitt folks sikkerhet og livsstil.

Når jeg skal skrive om Black Panther er det umulig å komme utenom hvor viktig denne filmen og fjorårets Wonder Woman er. Wonder Woman viste oss at man kunne lage en superhelt-film om en kvinne og gjøre det strålende og nå med Black Panther ser man en superhelt-film der omtrent alle skuespillerne er fargede og så funker det fett det også. Og det burde på en måte være opplagt at det funker, men det er ikke det likevel og jeg har lest om folk som har sett Black Panther i år og grått i kinosalen fordi de endelig ser seg selv representert. I en verden der mye går ad undas stadig vekk så viser filmer som Wonder Woman og Black Panther at verden går videre og at ikke alt er håpløst og det føles veldig fint og magisk.

Og det fine er at i tillegg til å være viktig så er Black Panther en svært vellykket film. For eksempel var den enormt fengende. Jeg har ofte litt begrenset tålmodighet med filmer og mister interessen fort, men med Black Panther fløy tiden av sted og da filmen var slutt var jeg sånn hæ, har det gått over to timer allerede. Dessuten elsket jeg estetikken og jeg tenker ikke alltid over sånt, men her er det liksom en blanding av Sci-Fi og Løvenes Konge, det er afrikanske rytmer og farger i kombinasjon med metaller og teknologi og det er så himla stilig.

Jeg liker også at T?Challa er en mer innadvendt superhelt. Superhelter er ofte mer utadvendte og energiske, men T?Challa er mer stille og ettertenksom og det skaper en annen dynamikk og er ganske likbart. Dessuten er denne filmen klart feministisk i form av at det er flere sterke kvinneskikkelser her og når vi legger til en skurk som faktisk er ganske sympatisk og en story som på mange måter er langt mer aktuell enn filmskaperne kanskje forventet da de først begynte å lage denne filmen, så blir dette toppers.

Og så er det flott musikk og fotografi, det er underholdende og engasjerende actionsekvenser og ja, det er ikke det at alt her nødvendigvis er det mest nyskapende i verden, men det er meget tilfredsstillende.

For meg var det likevel noe udefinerbart som stopper denne filmen fra å være elsk deluxe og man kan kanskje påpeke at den siste halvtimen eller noe der omkring for meg ikke var like sterk som begynnelsen. Men igjen så er dette bare småting og ja, jeg syns virkelig denne filmen er verdt å se.

Terningkast 5!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg