Om den penepene grafiske romanen Nordlys og ymse annet :)

Heisann! Det er tirsdag og livet er fint når jeg tar pauser fra å bekymre meg for mye for ting som jeg ikke helt kan kontrollere. Og heldigvis er jeg flink til å ta disse pausene og da kan de handle om å lese for jeg leser så veldig mye fint for tiden. Eller å skrive for jeg begynte egentlig på en krimnovelle med ESC-tematikk, men så engasjerte det meg ikke i det hele tatt å skrive på den og nå har jeg fått en enda bedre ide der man kan velge sin egen ESC-historie (noe som vil gi mening om litt når historien er skrevet ferdig og kan postes her). 

Og så har jeg lastet ned Old Man’s Journey (som ellers er tilgjengelig på Steam, som nedlasting til pc og til mobil/nettbrett) til Nintendo Switch og det er et av de peneste spillene jeg har sett:

Det handler om minner, hjernetrim og å blande nostalgi, superbehagelig musikk og skjønn atmosfære i et spill jeg etter kun en halvtimes tid i går kveld har blitt litt forelsket i <3

Jeg har dessuten lyttet litt til en musikal ved navn Be More Chill som handler om ungdommer som laster ned et dataprogram som skal gjøre dem kulere, men så driver det egentlig med å ta over hjernene deres i håp om verdensovertakelse og sånt. Det er litt sært og ikke all musikken er like fin, men det er en sang her som heter Michael in the Bathroom som jeg har fått litt dilla på de siste dagene. Den synges av karakteren Michael som altså er på et bad under en fest der han har et nervøst sammenbrudd. Og så starter sangen liksom veldig rolig og trivelig før den blir mer og mer fylt av nervøs energi og selv uten å ha hatt noen panikkangrep selv så beskriver denne sangen det veldig godt og utover det bare liker jeg når musikalsanger kan ha slike titler som dette og handle om ting man ikke nødvendigvis alltid tenker på at musikalsanger kan handle om. 

Men egentlig skal dette innlegget handle om denne boka:

(Bildet funnet hos Goodreads, bildet er link til deres side om denne boka.)

Egmont har en video på Youtube der man kan se litt bilder fra denne boka:

Og denne boka er veldig fin så nå tenkte jeg å dele min anmeldelse av den og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse 🙂

Nordlys 1: Reisen til Jotundalen av Malin Falch

Da jeg så coveret på denne boka visste jeg med en gang at det var en bok jeg trengte å lese for denne boka er veldig pen å se på. Forsiden alene minner om Disney (og da særlig Frozen) og hele atmosfæren er eventyrlig og norrøn. Med andre ord helt topp for en som meg som elsker både Disney, eventyr og gode grafiske romaner og jeg kan med glede si at jo da, denne boka er ganske så fin.

Storyen i seg selv er egentlig ikke så unik. Det handler om Sonja som natten etter konfirmasjonen sin får besøk av en alvegutt fra en annen verden som tar henne med til sin verden der hun treffer ymse troll og en bjørn og sånt. Og så skjer det ikke så mye egentlig, det føles mest som en slags begynnelse; men det ER en begynnelse som gir en lyst til å lese mer for det er skapt et fint univers her som er fint å være i.

Hovedgrunnen til å lese denne grafiske romanen er likevel tegningene for Malin Falch er superduperflink til å tegne (jeg har ganske lyst til å være like flink selv) og illustrasjonene her er fortryllende og fulle av liv. Videre er det en veldig smart ide her om å skape en verden inspirert av eventyr og det norrøne for det er muligens ikke bevisst, men det er en trend i tiden og jeg tror det vil appellere til mange og da både de som er barn og de som en gang har vært barn. Dessuten er det jo perfekt for Disney-fans altså på grunn av tegnestilen og slikt og det er også en medvirkende årsak til at dette er lett å like for mange.

Det er i tillegg imponerende hvordan dette er en forholdsvis kort bok som likevel rekker å skape både en hovedperson man får interesse og sympati for og bikarakterer fulle av sjarm i løpet av ca. 160 sider.

Så ja, det er mye å like her og når det likevel ikke er helt i toppen handler det mest om at det føles litt uferdig og at det slutter litt for brått. For min del har jeg også lyst til å føle litt mer av bøker for at de skal være helt elsk og ikke bare veldig fine og noe av det store engasjementet sånn sett manglet. Dette er like fullt bare småting og når alt kommer til alt er dette en fin begynnelse på en serie som jeg vet at jeg vil lese videre på med glede.

Terningkast 5!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg