Oppsummeringsinnlegg for april :)

Heisann! Det er herved mai <3 Jeg liker mai og så lenge været i dag ikke setter standarden kan det nok bli en riktig finfin måned. Ellers gleder jeg meg over at det i dag vil bli annonsert hvem som er de nominerte til Tony Awards i år og min spådom, en time før ting annonseres, er at The Band’s Visit, Frozen, Spongebob Squarepants og Mean Girls vil være nominert til beste musikal (og av dem så er det bare Spongebob og Band’s Visit som har musikalcd ute som jeg har lyttet til, men selv hvis Frozen og Mean Girls har fantastiske musikalcder heier jeg nok personlig på Band’s Visit mest fordi det er virkelig flott musikk som skiller seg ut). Uansett gleder jeg meg til å se hvem og hva som er nominert til hva 🙂

Av annet interessant så har jeg nå sett to episoder av The Undateables på Netflix, noe som er en veldig søt serie om voksne med ulike utfordringer som Downs Syndrom eller at de sitter i rullestol eller har lærevansker eller liknende som drømmer om kjærligheten, men som har litt ekstra problemer med å finne den og så følger vi deres historier. Og så er det veldig sympatisk og koselig og det er mennesker man virkelig heier på og det eneste dumme er at tv-serien fremstiller det som om romantisk kjærlighet er noe man virkelig trenger i livet når det på ingen måte er sånn. Jeg anser meg selv for eksempel som aseksuell og muligens aromantisk også for jeg er virkelig ikke interessert i å finne noen. Flere venner skulle jeg gjerne hatt, men kjærlighet har aldri vært viktig for meg og det burde være helt akseptert det og. Samtidig liker jeg budskapet om at alle fortjener å finne kjærligheten om de vil det så ja, det er en fin serie mest.

Og så lastet jeg ned Yono and the Celestial Elephant på Switch i stad og jeg elsker det:

Som traileren viser så er det jo veldig søtt og i tillegg så har det etter to timers spilletid tidligere i dag (dårlig vær på første mai = spille Nintendo masse og i kveld skrive masse på en novelledings jeg har mål om å være ferdig med i løpet av morgendagen) vist seg å være basically en enklere versjon av Zelda uten bosser og de elementene ved Zelda som gjør at jeg nesten aldri fullfører Zelda-spill, men med gåtene og utforskingen og den fine musikken. Og så spiller man en elefant på eventyr og så er det veldig trivelig. 

Ellers har dataen jeg bruker for tiden på den negative siden fått det for seg at den skal fryse sånn at man må starte pc-en på nytt litt for ofte og det er teit, men på den positive siden så går det ganske greit så lenge jeg bruker nettbrettet mitt mest til Youtube og småting og så bruker dataen til skriving, blogging, Netflix og nettspill. Og så er vi ferdig med april som jeg nå tenkte å oppsummere og mens jeg så kun én film så var april en fantastisk måned for bøkers del der jeg leste 10(!) bøker, noe som ikke en gang for meg skjer så ofte på en måned. Nå tenkte jeg å oppsummere april og så kommer neste innlegg om noen dager 🙂

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for april

BØKER

– The Park Bench av Christopher Chabouté

Nydelig grafisk roman om en parkbenk rett og slett. Øyeblikkspoetisk og ettertenksom. Terningkast 6!

– På Motorveiene av Runa Fjellanger

Velskrevet, rytmisk og interessant. Terningkast 4!

– The Inquisitor’s tale av Adam Gidwitz

Underholdende, sær og interessant nok om religion og mirakler for barn og unge. Terningkast 5!

– To all the boys I’ve loved before av Jenny Han

Søt og sympatisk, men jeg har lest ganske mye bedre ungdomsbøker. Likevel ålreit nok. Terningkast 4!

– Reisen til Jotundalen (Nordlys 1) av Malin Falch 

Nydelig tegnet grafisk roman med eventyraktig Disneysk stemning. Terningkast 5!

– Raymie Nightingale av Kate DiCamillo

Bittersøtt og skjønt om vennskap og savn. En helt annen bok enn man forventer, men det er litt fint og. Terningkast 5!

– Forever Geek (Geek Girl) av Holly Smale

Fin avslutning på en serie som er engasjerende, sjarmerende og lett skrevet i et språk som fenger. Terningkast 5!

– Space Opera av Catherynne M. Valente

Brilliant, herlig og original Sci Fi om Eurovision som var perfekt for meg når jeg leste den. Terningkast 6!

– The Creakers av Tom Fletcher

Underholdende skrevet for barn og unge om monstre og sånt. Flott illustrert i tillegg. Terningkast 5!

– Once upon an alphabet av Oliver Jeffers

Finurlig og original bok med noveller om bokstavene, dvs. en artig vri på alfabetbok-sjangeren. Terningkast 4!

FILMER

– Loving Vincent

Den første oljemalte filmen og malt og animert på en måte som gir deg følelsen av å være inne i Van Goghs malerier. I så måte en veldig flott og nærmest berusende malerisk film, men selve storyen og hvordan den er fortalt var så kjedelig at jeg var nær å sovne. Likevel verdt å se. Terningkast 4!

***

3 kommentarer
  1. Jeg har også litt lyst til å se Loving Vincent, fordi animasjonen jo er helt unik, i tillegg til at jeg liker bildene til van Gogh kjempegodt, men flere anmeldelser jeg har lest av den sier det samme som deg: at sjølve historien egentlig er ganske overfladisk, noe i væffal jeg syns er utrolig skuffende, for personen van Gogh var en så utrolig dyp og mangefasettert karakter at det nesten ikke burde være vanskelig å lage en interessant film om ham, og så har de likevel ikke helt fått det til. Uten at jeg altså har sett filmen sjøl ennå, skulle jeg ønske de hadde lagd den på nytt, med den samme animasjonsteknikken, bare… helt annerledes likevel. Jeg veit ikke, jeg skal jo ikke dømme filmen før jeg har sett den sjøl, men jeg merker at jeg er litt skuffa over den på forhånd.
   Fint at du fikk lest På motorveiene! 🙂

  2. Loving Vincent er likevel verdt å se bare fordi den er ganske magisk animasjonsmessig sett, men kanskje det hadde funket bedre som en kortfilm, ikke minst fordi animasjonsteknikken med oljemaleri også gjør deg ganske sliten i øynene fordi det er veldig sterke farger (noe som også kan ha vært litt av grunnen til at ble trøtt av den). Og mens jeg syns bildene i denne filmen er nydelige så har uttrykket gått litt på bekostning av å skape karakterer med liv, så det gjør også at det ikke funker helt som langfilm. Men å ha en utstilling med bilder av Van Gogh som forvandles til korte scener fra denne filmen eller noe kunne vært veldig spennende.
   Og ja, fint å ha lest På Motorveiene, mens det ikke er en favoritt fra i år bokmessig sett for min del så viste det en spennende litterær stemme som jeg gjerne leser mer av siden 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg