Litt Eurovision-tanker og ymse annet =D

Heisann! Det er mandag, jeg har vært forkjøla siden torsdag, men nå er jeg nesten helt frisk igjen og livet er ellers fint fordi det var Eurovision denne helgen der Israel som vant var en av mine favoritter:

Og jeg har lest så mange negative kommentarer angående denne sangen rundt på nettet, men jeg syns det er fengende og originalt. Og jo da, jeg kan skjønne at dette kan føles litt sært, særlig i begynnelsen med kyllinglydene, men refrenget blir kulere for hver gang jeg hører det og jeg liker at Netta pakker inn et buskap om #Metoo i en sang som er ganske glad. Og jeg liker at Netta liksom vet at hun ikke er en supertynn fotomodell eller har verdens beste sangstemme ever eller noe sånt, hun bare er seg selv og virker genuint kul og annerledes og det føles forfriskende. 

Ellers likte jeg personlig Tsjekkia best i år, det er noe med å ha med trompet eller saksofon som gjør alt kulere og jeg syns denne sangen var skikkelig fengende og brilliant:

Og den beste av sangene som ikke gikk videre fra semifinalene etter min mening var Belgia. Senneks opptreden og vokal overbeviste dessverre ikke under semifinalen og det er synd for “A matter of time” var faktisk en oppriktig fin sang og den fremføres for eksempel nydelig her:

Dette er ellers en fantastisk liste over Eurovision-sanger fra ulike år signert Catherynne M. Valente (som skrev årets litterære høydepunkt for min del så langt i år i Space Opera): https://boingboing.net/2018/05/09/how-to-win-friends-and-convinc.html og med det skal jeg legge Eurovision-babbel på hylla for i år.

*

Av andre ting så har jeg funnet ut at Frozen musikalcden er helt ålreit, men ikke spesielt interessant eller noen musikalcd jeg har noe behov for å eie in real life (dessuten har de lagt til to sanger som gjør at man liker Hans, som man ikke skal like, enda bedre og selv om det er feil så liker jeg ham fortsatt bedre enn Kristoff og jeg syns Elsa og Anna har finere stemmer i animasjonsfilmen enn i musikalversjonen), men jeg satser på at Mean Girls-musikalcden skal være super (og trenger å se igjen Mean Girls-filmen for det er superlenge siden jeg så den og da fulgte jeg ikke godt nok med og jeg vet at veldig mange digger Mean Girls og jeg vil forstå greia). 

Ellers så har jeg fargelagt igjen:

Og jeg koser meg med praksis, jeg leser mye fint, jeg spiller flere forskjellige hjernetrim-spill på nettbrettet mitt og jeg dagdrømmer om å vinne konkurranser fordi jeg syns jeg har hatt litt for lite flaks sånn sett i år. Neste innlegg kommer på 17. mai (der det siste varselet jeg leste spådde fint vær i basically hele Norge unntatt Østlandet, men jeg bryr meg egentlig ikke siden popcorn, brus og kake på Teglverket Skole vil smake like godt uansett vær og å kose meg litt ekstra med snacks for min del er hele poenget med 17. mai i grunnen, dessuten liker jeg ikke store folkemengder og vil kose meg mye mer med å spise god mat og spille Gin Rummy hjemme hos moren min enn å være i sentrum) så da bables vi og god fornøyelse!

2 kommentarer
  1. Jeg fikk jo som kjent ikke sett Eurovision i år, men uten at jeg egentlig har satt meg så inn i det, er jeg glad for at Netta og Israel vant. Egentlig er jeg ganske fornøyd med Eurovision-vinnerne de siste åra: både Netta, han som vant i fjor og Conchita Wurst fra Østerrike står alle for låter og framføringer som har en viss underdog-følelse, og jeg heier alltid på underdogen 🙂
   Heier på at du skal se Mean Girls om igjen! Den er kanskje er den morsomste high school-filmen jeg veit om med en drøss udødelige replikker og mange øyeblikk som framstår som øyeblikkelige klassikere.
   Sjøl har jeg faktisk hatt en del vinnerlykke i det siste. I går var jeg for eksempel på Retrospillmessen etter å ha vunnet to dagspass, og nå har jeg også vunnet fire billetter på Nationaltheatret! Satser på at hellet ditt snur etter hvert.

  2. Underdogen er best (heier ofte på underdogen selv)! Og jeg er fornøyd med mange av vinnerne de siste årene jeg og Eurovision-messig sett 🙂 Ellers skal jeg sørge for å få sett Mean Girls igjen snart for den er faktisk på Netflix og nå kan jeg se den og følge litt bedre med og da blir kanskje musikalcden, når den kommer, enda mer underholdende og.
   Kult at du har hatt vinnerlykke i det siste og selv skal jeg ikke klage for mye altså for jeg har hatt mye flaks før selv, det har bare ikke vært så mye konkurransehell i år enda. Jeg tar det som det kommer, uansett er livet fint for tiden 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg