Oppsummeringsinnlegg for mai :)

Heisann! Siden sist har det ikke skjedd så mye spennende, men jeg har det fint (og hvis tiltakspengene jeg har søkt om fordi jeg fikk nei til forlengelse av arbeidsavklaringspenger mens jeg er i praksis blir godkjent og kommer snart så blir livet enda finere). Dessuten bestilte jeg musikalcdene The Band’s Visit, Once on this Island og Mean Girls the Musical og bøkene Endling (begynnelse på ny Fantasy-serie av Katherine Applegate som er mest kjent for Animorphs-serien), Girl made of stars (høyst aktuell ungdomsbok om jente som har et svært nært forhold til tvillingbroren sin, men så anklager en venninne av dem begge ham for voldtekt og så må jenta det handler om prøve å forstå hvordan en hun er så glad i kan ha gjort noe så fælt), Nevermoor: The trials of Morrigan Crow (fordi jeg nesten kjøpte den i London, men så gjorde jeg det ikke og så angret jeg og så er det bok med tolvåringer-ish som målgruppe og slike bøker pleier jeg ofte å kose meg veldig med) og A lite too bright (om tenåringsgutt som drar ut på en togreise i sin forfatter-bestefars fotspor og bok jeg ble nysgjerrig på bare fordi jeg likte coveret så godt) for noen dager siden og nå håper jeg bare at dette kommer i posten før søndag 1. juli da jeg drar til Stavern. 

Ellers har jeg planlagt ca ikke noe, men kortfilmen The Gunfighter inspirerte meg og ga meg lyst til å skrive noe selv med en allvitende forteller som hovepersonene hører og så er det juni i morgen og så trenger jeg et nytt skriveprosjekt fordi det føles helt umulig å skrive på alt-eksisterende prosjekter for tiden og jeg trenger noe å skrive på så jeg vurderer å prøve meg på en slags mini-Nanowimo i juni med et ubestemt ordmål der jeg bare ser hvor langt jeg kommer. For nå viser det seg at jeg på praksis er nødt til å være særdeles lite effektiv fordi det er ganske lite produkter å skrive om og da er å skrive på et lite romanprosjekt langt mer produktivt og tilfredsstillende enn å kaste bort for mye tid på internett. Og så har jeg ingen ideer omtrent utenom at jeg tidligere har skrevet om familien Olsen som fortsatt er karakterer som er ganske tydelige oppe i hodet mitt og at jeg vil skrive om dem og hvordan det går når de får en sommerjobb med å vokte en magisk øy med dører til ulike verdener og så er det en allvitende fortellerstemme på øya som gjør at hemmeligheter kommer for en dag og så er det magi og slikt. Vi får se hva som skjer med prosjektet, nå har jeg nevnt det her og da vil jeg føle i ekstra stor grad at jeg må prøve å gjøre det til noe mer enn bare en diffus ide.

*

Ellers skal jeg oppsummere mai, men først tenkte jeg å dele dette siden dette er en brilliant tolkning av sangen “If I were a rich man”:

Det er Katrina Lenk og det er skikkelig sofistikert og smart. 

Uansett. Straks er det juni og kongen av varme mai-måneder vil være et avsluttet kapittel. Hva angår juni håper jeg det fortsetter å være finvær, men om det snart blir litt kjøligere hadde ikke det gjort så mye for nå er det nesten litt for mye av det gode (noe som ikke er ment som klaging, bare å konstatere et faktum). Og mai inneholdt ellers ingen filmer, men masse bøker. Her er en oppsummering:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for mai

BØKER

– Pashmina av Nidhi Chanani 

Søt og fint illustrert grafisk roman som var helt ålreit, men ikke noe særlig mye mer. Terningkast 4!

– Ankh: Mumien våkner av Monika Steinholm og Tonje Clausen 

Interessant konsept med roboter og mumier og mye fantasifulle påfunn og en bok som nok vil appellere til målgruppen, men selv syns jeg egentlig at det var litt rotete og ikke spesielt velskrevet. Terningkast 3! 

– Spinning av Tillie Walden

Interessant grafisk roman om kunstløp, oppvekst og homofili som var sympatisk på den beste måten. Terningkast 5!

– Radio Boy av Christian O’Connell 

Smart og underholdende og mens målgruppen er yngre personer enn meg så var dette en bok der jeg likte skrivestilen skikkelig godt. Terningkast 5!

– Wing Jones av Katherine Webber

Litt trist og sår, men også fin og søt ungdomsbok om å finne sin lidenskap i en vanskelig periode og sånt. Terningkast 5!

– We should hang out sometime av Josh Sundquist

Geeky, søt, underholdende og interessant non-fiksjon for ungdom om å finne ut av kjærligheten. Terningkast 5!

– Wed Wabbit av Lissa Evans

Oppriktig original og sær bok for barn om fargerike skapninger i en annen verden og sånt. Litt forglemmelig og med en lite engasjerende start, men den bedre seg en hel del utover i boka. Terningkast 4!

– Circe av Madeline Miller

Svært velskrevet om Circe fra gresk mytologi. Ypperlig for alle som er fascinert av mytologi og liker feminisme. Terniingkast 5!

– The Bolds in trouble av Julian Clay

Sjarmerende, artig og underholdende fortsettelse av en fornøyelig serie om hyener som lever som mennesker og en utfordring de møter på. Terningkast 5!

*

Vi bables og god fornøyelse!

3 kommentarer
  1. Ser ut som om du kommer til ha en bra del fine leseropplevelser framover 😀 Håper det går bra med både praksis-skriving og egen-skriving fremover! Fortsatt god juni (og ja, den får godt lov til å bli noen få grader kaldere enn mai).

  2. Jo da, jeg har alltids mye fint å lese på 🙂 Og praksis-skriving går litt bedre enn egen-skriving fordi ideen min funket bedre i teorien enn i praksis, men jeg har ikke gitt opp. God juni videre til deg og 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg