Smakebit på søndag og bursdagsønskeliste :)

Heisann! Det er søndag, juni er i gang og livet er fint fordi jeg har en del supre planer i neste uke. Ellers er dette fint:

Det er en ny sang og musikkvideo med Grace Vanderwaal som bare blir flinkere og flinkere. 

Ellers skal jeg poste en ønskelistedings, men først tenkte jeg å være med på smakebit på søndag og boka jeg (endelig) leser nå er denne:

(Bilde lånt fra Goodreads-siden som bildet linker til.)

Her er synopsiset:

Paris, at the dawn of the modern age:

Prince Sebastian is looking for a bride―or rather, his parents are looking for one for him. Sebastian is too busy hiding his secret life from everyone. At night he puts on daring dresses and takes Paris by storm as the fabulous Lady Crystallia―the hottest fashion icon in the world capital of fashion!

Sebastian?s secret weapon (and best friend) is the brilliant dressmaker Frances―one of only two people who know the truth: sometimes this boy wears dresses. But Frances dreams of greatness, and being someone?s secret weapon means being a secret. Forever. How long can Frances defer her dreams to protect a friend? Jen Wang weaves an exuberantly romantic tale of identity, young love, art, and family. A fairy tale for any age, The Prince and the Dressmaker will steal your heart.

Og dette er altså en flott illustrert grafisk roman om en prins som elsker å kle seg i kjoler og ansetter en syerske til å sy kjoler til ham som han kan bruke til å gå undercover som Lady Crystallia. Og så handler det om vennskap og kjærlighet og å finne friheten til å være seg selv. Og jeg elsker konseptet og syns dette virker som en veldig søt og super bok. Dessuten er det kule karakterer, flotte kjoler og et konsept som føles riktig nå i Pride-måneden juni så yay. 

Her er to smakebiter:

Flere smakebiter finnes hos Astrid Terese 🙂

*
Ellers har jeg bursdag om kun 25 dager og moren min vet jeg alltid setter pris på en ønskeliste så nå tenkte jeg å poste det og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse 🙂

Ønskeliste bursdag 2018

 

 • Penger!
 • Svenske sjokoladeboller, Hockeypulver og de salte dropsene de har på Deli de Luca som er under varemerket Tyrkisk Pepper, men ikke er den klassiske varianten
 • Tegne- og skrivesaker (trenger blant annet ny ulinjert notatbok)

 

Gavekort på

 • Bokhandel (Tanum, Outland, Ark og Norli er fine bokhandler for eksempel)
 • Kino
 • Lindex (fordi jeg liker så mange av klærne der)
 • Platekompaniet (fordi musikalcder, fine filmer og tv-spill)
 • Paygoo-gavekort i stedet for gavekort på Billettservice (finnes på Narvesen og er mer praktisk siden man kun bruke det til å kjøpe billetter på omtrent alt av teatre i Oslo med noen få unntak)
 • Gavekort på Det Norske Teatret eller Nationaltheatret (eller begge steder)

 

Billetter til

 

 • Phantom of the Opera på Folketeateret (kjære snille musikalguder, ikke la det være utsolgt allerede for dette må jeg få sett)
 • L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. eller Nila og den store reisa på Det Norske Teatret (det er så mye interessant som settes opp til høsten at jeg ikke vet hva som frister mest)
 • Ulven på Nationaltheatret (fordi jeg likte det forrige stykket basert på Grimm og Gru som de satte opp og tror dette blir kos og)
 • Cyrano på Nationaltheatret (fordi det virker som et teaterstykke som vil appellere veldig til den delen av meg som elsker Pirates of Penzance og liknende artigheter)
 • Snøfall på Oslo Nye Teater (fordi jeg elsket julekalenderen på Nrk og tror dette kan bli magisk som teater)
 • Ringaren i Notre Dame på Gøteborg Operan (fordi etter å ha sett Hamilton har denne musikalen tatt over tronen som «musikal jeg ikke har sett in real life, men har eksepsjonelt lyst til å se)

 

Litt dyre ting

 

 • Acer Chromebook bærbar pc (fordi pc-er dessverre blir slitt fort og den jeg har nå har løse deler som gjør det vanskelig å ta på lokket, dessuten tar Chromebook mindre plass og vil sånn sett være lettere å ta med for å skrive på kafé og slikt)
 • Helgetur til København, Gøteborg eller et annet sted i Norge (som Bergen, Stavanger eller noe annet fascinerende)

 

 Filmer

 • Pixar?s Coco på dvd (nydelige filmen)

 

Tv-spill

 • Captain Toad Treasure Tracker til Nintendo Switch og/eller Nintendo 3DS (kommer imidlertid ikke ut før 13. juli, men jeg ønsker meg det likevel)

 

Klær

 • Lange skjørt som går forbi kneet (mye er fint, men det kan nevnes sånn i forbifarten at jeg gjerne skulle hatt flere skjørt i brunt eller litt mørkere nyanser av grønt)
 • T-skjorter med artige motiver
7 kommentarer
  1. Det var en virkelig fin ønskeliste. Jeg kunne også godt tenke meg mange av tingene der 🙂
   Tegneserien du leser høres kjempefin ut. Jeg har ikke vært borti konseptet med en prins som kler seg som en jente, men det virker jo på høy tid at det også blir del av litteraturen 🙂
   Ha en riktig fin søndag!

  2. Ämnet till boken är viktigt och aktuellt. Vi måste alla få vara den vi är. Serieböcker har jag aldrig läst. Tack för smakbiten in i en ny värld

  3. Takk for smakebiten, virker som ei fin og viktig bok. En liten fotnote: dette er noe jeg har blitt oppmerksom på etter at Jørgen begynte å sy, men jeg skulle virkelig ønske folk (generelt, ikke deg spesielt) ville slutte å si ting som “syerske”, fordi selv om det i dette tilfellet er en kvinnelig syer, så er det ordet egentlig ganske utdatert på lik linje med “lærerinne”.
   Fin ønskeliste! Og et lite tips siden jeg ser du ønsker deg gavekort: registrer deg hos Userneeds, det er ei nettside der man tar markedsundersøkelser og sånt og opparbeider seg poeng. Jeg har i det siste fått to gavekort på henholdsvis Platekompaniet og Bokkilden for å ha svart på undersøkelser, og det føles veldig bra!

  4. Vær så god angående smakebiten og ja, det er en flott bok som er fin og viktig, anbefaler dere som ikke pleier å lese grafiske romaner å gi det et forsøk. Og Kristine, du har et godt poeng angående ordet “syerske”, jeg bare kom ikke på et bedre ord da jeg skrev innlegget. Fint at ønskelisten var fin og takk for tips om Userneeds, Kristine, det skal jeg sjekke ut.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg