The Prince and the Dressmaker og ymse annet :)

Heisann! Det er onsdag, livet er fint og i forbindelse med filmfestivalen Oslo Pix skal jeg nå se Ocean 8 (som i utgangspunktet ikke er helt min type film, men traileren virket ganske fornøyelig, det er mange kule skuespillere med og det virket rett og slett som en super popcorn-film) på fredag og Love Simon (endelig <3) på lørdag. Og mens det er litt synd at jeg dessverre ikke får sett Engler i Amerika, så får jeg lørdag 16. juni sett Into the Woods på teater og det er jo ganske kjekt det og. 

Ellers er årets deltakere i Stjernekamp annonsert og det er veldig mange ukjente navn, noe jeg liker siden jeg heller vil oppdage nye talenter enn å se oppbrukte kjendiser. Selv er jeg ellers veldig fornøyd fordi jeg i fjor skrev en Stjernekamp-ønskeliste der Heine Totland var en av ønskene mine og nå er han med i år og er den jeg heier mest på i utgangspunktet. Jeg syns fortsatt versjonen hans av “He ain’t heavy, he’s my brother” fra Beat for Beat (jeg fant nå ut at dette var i 1999, skitt som tiden går) er helt nydelig og et av Beat for Beats definitive høydepunkter:

Ellers begynner jeg på nye historier hele tiden, jeg leser mye fint, jeg bekymrer meg for økonomi og at jeg aldri kommer til å vinne en eneste nettkonkurranse til resten av livet og jeg har lastet ned Magikarp Jump på nettbrettet mitt og syns det er et av de mest underholdende teite spillene jeg har spilt på lenge. 

Og så leste jeg nylig ut:

Og nå tenkte jeg å dele min anmeldelse og så kommer neste innlegg på lørdag antakelig. Vi bables og god fornøyelse (og om man trykker på overskriften til denne omtalen kommer man til forfatterens nettside der man kan se noen få bilder fra denne boka) =D

The Prince and the Dressmaker av Jen Wang

Paris, at the dawn of the modern age:

Prince Sebastian is looking for a bride―or rather, his parents are looking for one for him. Sebastian is too busy hiding his secret life from everyone. At night he puts on daring dresses and takes Paris by storm as the fabulous Lady Crystallia―the hottest fashion icon in the world capital of fashion!

Sebastian?s secret weapon (and best friend) is the brilliant dressmaker Frances―one of only two people who know the truth: sometimes this boy wears dresses. But Frances dreams of greatness, and being someone?s secret weapon means being a secret. Forever. How long can Frances defer her dreams to protect a friend? Jen Wang weaves an exuberantly romantic tale of identity, young love, art, and family. A fairy tale for any age, The Prince and the Dressmaker will steal your heart.

*

Overfor er synopsiset til denne herlige grafiske romanen, en bok jeg likte skikkelig godt. Og på sett og vis har jeg likt denne boka også før jeg en gang fikk lest den for jeg hørte om denne boka først i januar eller noe sånt og så gikk det mange måneder der jeg gikk rundt og ønsket å lese den før jeg omsider fikk tak i denne boka på Outland i slutten av mai. For jeg liker konseptet prins som elsker å kle seg i kjoler og får en kjolemaker til å sy kjoler til ham, det er en original vri. I tillegg er dette en bok som er viktig fordi budskapet om at man fortjener retten til å være seg selv er evig relevant og fordi det burde være helt lov for gutter å kle seg i kjoler om de vil det, det burde ikke ha noe å si. Dette er dessuten en historie om kjolemakeren Frances og hvordan hun aksepterer prins Sebastians lidenskap med en gang, men samtidig har egne ambisjoner som hun ønsker å nå. Og jeg elsker hvordan vi heier så veldig på både Frances og Sebastian og det i en bok som rett og slett er nydelig.

Dessuten er denne boka forfriskende i form av at det er noen temmelig klassiske elementer ved denne historien, men hver gang man tror man vet hvordan et historieelement vil gå så er det en liten vri som gjør at kursen blir litt annerledes. Sånn sett føles det aldri for forutsigbart selv om man på en måte vet litt at ting kommer til å løse seg til slutt. Her skapes det dessuten supre karakterer og dette er rett og slett en veldig eventyrlig og fornøyelig grafisk roman som det er veldig lett å like.

Og så er det nydelig tegnet og det føles som veldig riktig lesning i Pride-måneden juli og ååå, hvis man vil lese en flott bok om toleranse, kjoler, prinser og å finne sin egen vei så er dette topp. Om jeg skal kommentere på noe så føltes starten litt sterkere enn slutten og slikt og det mangler noe for at jeg skal være helt i himmelen, men det er bare småting. Jeg likte denne boka veldig godt og anbefaler den skikkelig.

Terningkast 5!

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg