Ocean’s 8 og Tony Awards 2018-synsing :)

Heisann! Det er lørdag, livet er ålreit nok (og de få tingene som ikke er så ålreite tror jeg kommer til å ordne seg til slutt) og Donald Duck har bursdag i dag =D

Ellers er det i morgen Tony Awards og selv om jeg ikke tror det interesserer noen tenkte jeg å nevne noen ting jeg håper på og synse litt om ting jeg ikke har sett, men kjenner fra musikalcder, Youtube-klipp og lesing av relaterte artikler på nettet og sånt. For hva angår teater er det noen ting man liksom bare vet (som at Angels in America kommer til å vinne beste nyoppsetning og at Harry Potter and the Cursed Child vil vinne beste teaterstykke og at skuespillere i disse stykkene også antakelig er favorittene når det gjelder beste hovedroller og biroller i vanlige teaterstykker), men hva angår musikaler er ting litt mer åpent. Med det sagt føler jeg at det er veldig sannsynlig at The Band’s Visit vinner for beste musikal. Frozen: The Musical ER nominert, men har fått blandet kritikk og jeg syns personlig alle sangene som også finnes i filmen fremføres bedre i nettopp filmen og Mean Girls: The Musical har sanger som jeg personlig syns er særdeles fengende, men det føles som en litt for lett musikal til å bli årets beste. Imidlertid kan Spongebob Squarepants: The Musical overraske fordi det på papiret høres såå teit og barnlig ut, men det er veldig mange som har likt denne musikalen veldig godt og den er en musikal som visstnok skal være en særdeles fornøyelig opplevelse. For min del er The Band’s Visit” likevel den mest unike og nytenkende av årets musikaler og siden det er den mest modne og kritikkerroste musikalen også tror jeg den vil vinne beste musikal, noe jeg virkelig håper på. Hva angår beste nyoppsetning fikk jeg omsider lyttet litt til den nye musikalcden til Broadways nyoppsetning av My Fair Lady i går og det er gode fremføringer i en klassisk musikal som kan ha gode sjanser til å vinne, særlig i konkurranse med Carousel som jeg riktignok ikke har lyttet til, men som jeg tror er litt for gammeldags. Personlig håper jeg likevel at den tredje nominerte, Once on this Island, vinner beste nyoppsetning siden det etter alt jeg har lest er en virkelig unik teateropplevelse og jeg elsker musikalcden. 

Beste bok av en musikal håper jeg Tina Fey vinner fordi det beste med Mean Girls-musikalen i følge det jeg har lest nok skal være det at den er veldig smart, beste regi tror jeg Tina Landau vinner for Spongebob, men jeg heier på Michael Arden for Once on this Island mest fordi jeg liker ham best av de nominerte, beste koreografi vinner antakelig Justin Peck for Carousel fordi det er en oppsetning med mye Carousel (men fascinerende nok er Harry Potter-teaterstykket nominert i denne kategorien selv om det er et teaterstykket og ikke en musikal og det er litt spesielt og gjør meg litt nysgjerrig), beste orkestrering håper jeg skikkelig at Band’s Visit vinner og jeg håper Band’s Visit også vinner beste originale score (og her er Angels in America nominert selv om beste musikk teatermessig sett oftest vinnes av musikaler). 

Når det gjelder skuespillerpriser i musikaler kan alt skje, men jeg har noen ting jeg håper på likevel, basert på musikalcder, klipp på Youtube og liknende. Ethan Slater burde for eksempel vinne beste hovedrolle fordi han etter alt jeg har hørt er helt fantastisk som Spongebob og det til tross for alt det fine jeg har hørt om de andre nominerte. Som beste mannlige birolle er det vanskelig, men jeg tror Gavin Lee fra Spongebob har ganske gode muligheter og at hans fremste konkurrent antakelig er Norbert Leo Butz som sannsynligvis ikke vinner fordi han har vunnet to tidligere Tony Awards. Som beste kvinnelige birolle er jeg ganske sikker på at Lindsay Mendez vinner for Carousel. Hva angår beste kvinnelige hovedrolle er hele seks kvinner nominert og blant dem har vi en fantastisk debut i form av Hailey Kilgore fra Once on this Island som er svært ung, men med stort potensiale og vi har også Taylor Louderman og Lauren Ambrose som har fått mye positiv omtale av rolletolkningene sine i henholdsvis Mean Girls og My Fair Lady. Imidlertid er den mest kritikerroste i år Katarina Lenk som er nominert for Band’s Visit og jeg håper selv at hun vinner fordi hun er helt hypnotisk på Band’s Visit-musikalcden.

Uansett er jeg spent og det kan hende jeg vil synse litt om vinnerne neste gang jeg blogger.

*

Men nå tenkte jeg å poste en trailer og deretter min anmeldelse av Ocean’s 8 og så kommer tanker om Love Simon som jeg skal se i dag i mitt neste blogginnlegg. Vi bables og god fornøyelse =D

Ocean 8

Fem år, åtte måneder og tolv dager.. det er hvor lenge Debbie Ocean (Sandra Bullock) har brukt på å planlegge det største ranet i hennes liv. 
Hun vet akkurat hva som må til – en gruppe med de beste av de beste innen deres område. Debbie og hennes partner-in-crime Lou Miller (Cate Blanchett), går sammen for å rekruttere en gjeng med spesialister: gullsmeden Amita (Mindy Kaling); gate naskeren Constance (Awkwafina); familiekvinnen Tammy (Sarah Paulson); hackeren Nine Ball (Rihanna); og motedesigneren Rose (Helena Bonham Carter). 

Målet er diamanter til 150 millioner dollar, som kommer til å henge rundt halsen på den verdensberømte skuespillerinnen Daphne Kluger (Anne Hathaway), som vil være midtpunktet på årets arrangement, the Met Gala.

*

Overfor har vi synopsiset til Ocean 8, en film som i utgangspunktet ikke interesserte meg før jeg for noen uker siden så traileren og ble ganske nysgjerrig. Kort oppsummert er dette en ny film i Ocean?s-serien som er kuppfilmer der folk robber banker og liknende. Jeg har ikke sett de foregående filmene i serien, men feministen i meg likte ideen om en ny film i serien der det var kvinner i alle de ledende rollene og nå kan jeg si at å, denne filmen var utrolig underholdende. Her er målet et eksepsjonelt dyrt smykke på MET-gallaen og så har vi et team bestående av åtte kule kvinner spilt av vel så kule kjendiser som samarbeider om tyveriet. Her har vi blant Sandra Bullock som er kul, vi har Sarah Paulson som den karakteren jeg føler var mest sympatisk og lett å like, vi har Awkwafina, som jeg aldri har hørt om, som en lommetyv-karakter som stjal showet i alle scener der hun var med, vi har Anne Hathaway som funker forbausende godt i rollen sin og vi har Helena Bonham Carter i en så typisk Helena Bonham Carter-quirky rolle at det nesten fascinerer meg.

Og noen ganger ser man filmer som man vet er ren underholdning som antakelig ikke vil vinne masse store priser eller noe sånt, men så er de så himla gode på å underholde at man elsker dem for det. Her har vi gode skuespillere, vi har kule kvinneskikkelser som kanskje ikke er de mest utviklede i verden, men det funker, og vi har et tyveri av smykker som er så godt gjennomført at det største aberet er at de her får det til å se så enkelt ut at man får litt lyst til å begå en storslagen forbrytelse selv. Jeg tror aldri jeg hadde hatt samvittigheten eller kreativiteten til å begå en skikkelig forbrytelse, men å tenke at det ser litt gøy ut både å planlegge og å utføre et tyveri av sorten man ser her må jo være lov.

Og for mitt utrente øye siden jeg ikke har sett så mange spenningsfilmer om å stjele ting så føltes denne filmen smart. Det var dessuten svært underholdende og fornøyelig og med flotte kjoler og mye sjarm.

Og selvsagt er det mye å kommentere på som at denne filmen egentlig ikke føles som en film verden virkelig trenger eller at det kanskje ikke er en sånn film jeg virkelig vil huske i ettertid, dessuten er det på sett og vis et problem at alt går etter planen for dette er jo en film der man paradoksalt nok vil at noen skal lykkes med en forbrytelse, men samtidig så føles det litt feil at det her ikke gjøres noen feil heller, noe av spenningen mangler sånn sett.

Dette er likevel småting for det virker som om hovedfokuset til denne filmen nettopp var å underholde og det gjorde denne filmen til gangs. Jeg koste meg i alle fall veldig og fikk lyst til å se de tidligere filmene i serien etter hvert og. Yay!

Terningkast 5!

2 kommentarer
  1. Gøy at du nevner Lauren Ambrose, da jeg utelukkende forbinder henne med Six Feet Under og overhodet ingenting annet. Ante ikke at hun har tatt karrieren sin til Broadway, men på en måte overrasker det meg heller ikke, for hun har faktisk et musikallignende nummer i en av de siste sesongene av Six Feet Under (!!!). Du nevnte i en kommentar på bloggen min at du har tenkt å få deg HBO igjen, og i så fall håper jeg du vurderer å se Six Feet Under òg, fordi det rett og slett er en av de aller beste TV-seriene som fins.
   Jeg har heller ikke sett noen av Ocean’s-filmene, og har heller ikke ofra denne nye filmen så veldig mange tanker, men det du skriver her gjør at jeg fikk lyst til å se den. Helena Bonham Carter som er Helena Bonham Carter-quirky er en av mine yndlingsting i hele verden 😉 Men lurer litt på hvorfor du skriver at Anne Hathaway funker forbausende godt? Jeg var ikke noe særlig fan av henne da hun stort sett spilte i tøysete komedier i begynnelsen av karrieren sin, men hun har jo spilt flere utrolig sterke roller de siste åra.

  2. Når jeg får HBO igjen har jeg store planer om å se Six Feet Under og, men jeg venter altså med HBO til etter sommerferien siden det passer best. Og fint at jeg ga deg litt lyst til å se Ocean 8, det er ganske super underholdning 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg