Everything I never told you og ymse annet :)

Heisann! Det er onsdag og livet er fint fordi det har blitt bestilt litt billetter og slikt så nå skal jeg garantert få sett Phantom of the Opera på Folketeateret til høsten og det både 12. september og 19. september (sistnevnte sammen med mamma som feiring av at hun fyller 60 den dagen). 

Dessuten har jeg fått pakke fra Amazon:

Ååå, nå har jeg fine bøker og flott musikalmusikk å kose meg med fremover <3 Og det eneste dumme med denne pakningen er at pakninger fra Amazon nå leveres av UPS som jeg har litt dårlige erfaringer med siden de ikke leverer ting på posten ved Extra sånn det var før, i stedet prøver de å levere det på døren midt på dagen når man ikke er hjemme. Og siden jeg ikke var hjemme leverte de pakningen min på Joker på Høybråten (der pakninger til meg aldri har blitt levert før), noe som innebar at jeg brukte en time i stad til å gå meg vill på Høybråten fordi jeg av og til har helt håpløs stedsans og deretter når jeg hadde pakningen og ventet på den ene bussen som gikk fra Høybråten til Stovner Senter etter klokka 19:00 så måtte jeg sitte og vente i nesten en halvtime så det var så mye mas. Men ja, ja, da fikk jeg en spasertur i det minste og nå vet jeg til senere hvor Joker på Høybråten er. Og ååå, nye bøker og musikalcder <3 <3 <3

*

Ellers tenkte jeg nå å spille Super Mario Odyssey, men først tenkte jeg å dele en anmeldelse av denne boka:

Da kommer anmeldelsen og så kommer neste innlegg om noen dager 🙂

Everything I never told you av Celeste Ng

Lydia is dead. But they don?t know this yet.

So begins this exquisite novel about a Chinese American family living in 1970s small-town Ohio. Lydia is the favorite child of Marilyn and James Lee, and her parents are determined that she will fulfill the dreams they were unable to pursue. But when Lydia?s body is found in the local lake, the delicate balancing act that has been keeping the Lee family together is destroyed, tumbling them into chaos. 

A profoundly moving story of family, secrets, and longing, Everything I Never Told You is both a gripping page-turner and a sensitive family portrait, uncovering the ways in which mothers and daughters, fathers and sons, and husbands and wives struggle, all their lives, to understand one another.

*

Denne boka var en særdeles positiv overraskelse. For jeg har hatt lyst til å lese denne boka lenge og jeg regnet med at dette ville være en fin bok, men at jeg kom til å like denne boka kjempegodt var jeg ikke forberedt på og ååå, denne boka har veldig få feil.

I skrivende stund har jeg levert tilbake denne boka på biblioteket så jeg har den ikke foran meg, men det handler om familie, det handler om hemmeligheter og det handler om forventninger. Alt dette og mere til i en bok som på en måte ikke handler om så mye, samtidig som den likevel handler om en hel del. For vi følger her både tiden før og tiden etter Lydias død og det i en bok som egentlig ikke kan kategoriseres som noe spesifikt. Og jeg liker at Lydias død røpes med en gang og mens det er rammen rundt historien så er det likevel ikke dette som er i fokus. På samme tid som det er det fordi det er som om denne boka samtidig er alt som den samtidig ikke er om det gir noen form for mening.

Jeg vet ikke. Jeg vet at jeg uansett ble mer rørt og følte flere følelser da jeg leste denne boka enn jeg forventet på forhånd. For man kommer så himla nær disse karakterene, man blir så tett knyttet til dem og man forstår valgene som tas selv når man er uenig i dem. Denne boka er en perfekt studie i å skape karakterer som tidvis er ganske usympatiske som føles sympatiske likevel.

En annen ting er hvor presis denne boka og hvordan den har en sånn stille intensitet som i kombinasjon med hvor usedvanlig god Celeste Ng er til å skrive gjør at dette blir en bok som legger igjen et fotspor i hjertet ditt.

Om jeg skal kommentere på noe så føles denne boka litt treg noen steder og den krevde litt tålmodighet av meg som leser. Jeg har også lest dette bli betegnet som en thriller og etter min mening føltes den beskrivelsen misvisende siden dette sånn jeg ser det mer enn noe annet er et karakterstudie, det bare har tilfeldigvis en karakter som blir funnet død som kjernen i historien, og for min del gjorde det ikke noe at denne boka ikke føltes som en thriller, men om noen leser synopsiset og forventer noe mer handlingsfullt og spennende så blir de nok litt skuffet. For meg så manglet det ellers det lille ekstra som gjør at jeg virkelig elsker en bok, men at jeg likte og satte pris på denne boka er sikkert og visst.

Dette er en sår, nær, fascinerende og smart roman som man får mye igjen av å lese så yay for det og terningkast 5!

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg