Oppsummeringsinnlegg for juni og ymse annet av interesse =D

Heisann! Fin ting, jeg har ferie!!! Og hvis flere har tid eller mulighet til å ta testen min hadde det vært kult, men hvis ikke så går det jo bra det og. 

For det er det som er for tiden, det meste går bra og riktignok finner jeg lett ymse småting å irritere meg over, men det meste er ganske fint i grunnen. Og jeg fikk massemasse penger og gavekort og slikt til bursdagen min så nå har jeg shoppet dette i dag:

Det er bøkene Elefant av Martin Suter (skjønnlitterær bok som er oversatt fra tysk til engelsk tror jeg om en mann som kommer over en liten rosa elefant som han må redde fra fæle vitenskapsmenn og sånt, kjøpt pga. tittelen og fordi jeg elsker elefanter), Save the Date av Morgan Matson (fordi jeg har lest og likt flere bøker av forfatteren og denne boka virker underholdende selv om jeg har lest at den er noe overfladisk og urealistisk), Spinning Silver av Naomi Novik (fordi jeg elsket Uprooted av samme forfatter og dette skal være en eventyrinspirert bok for voksne og sånt liker jeg veldig godt), Phoebe and her Unicorn av Dana Simpson (fordi enhjørninger er kule og jeg liker å starte måneden med grafiske romaner), The big empty life of Alphonse Tabouret av Sibylline Desmazieres (fordi det virket som en fascinerende, søt og sær grafisk roman) og The Children of Blood and Bone av Tomi Adeyemi (fordi det er en ny fantasy-roman for ungdom i en afrikansk-inspirert setting og en bok som har skikkelig flott omtale av såpass mange at jeg er temmelig nysgjerrig). Og så er det filmene Coco og Black Panther 🙂 

Og jeg har fortsatt masse penger og gavekort igjen og jeg har to andre bøker jeg også har planer om å pakke (sånn i tillegg til et knippe filmer og musikalcder) så det blir nok å kose seg med fremover =D

*

Ellers har Jason Robert Brown gitt ut en ny cd som jeg raskt har blitt veldig glad i (den heter “How we react and how we recover”, som er en av de kuleste cd-titlene jeg har hørt på lenge, og man finner den på Spotify, men også som spilleliste på Youtube med å trykke på ordet “cd”) og særlig denne sangen liker jeg skikkelig godt:

Denne sangen heter “Everybody knows” og er så smart og jeg elsker teksten og melodien og hvordan denne sangen har en slags letthet som gjør at det flyter så godt.

Ellers er det herved juli, livet er fint og etterpå drar jeg til Stavern så det neste blogginnlegget mitt kommer når jeg kommer tilbake (dvs. om to ukers tid) siden vi har internett der, men det vil prioriteres i litt mindre grad enn hjemme i Oslo naturlig nok. Og i en ideell verden får jeg skrevet masse (jeg har for eksempel egentlig lyst til å være med på Camp Nanowrimo, men jeg aner fortsatt ikke hva jeg skal skrive om, jeg vet bare hvilket tropes fra TvTropes jeg vil ha med i historien) fremover, det er i alle fall sikkert at jeg skal lese mye, fargelegge mye og tegne i vei i tillegg.

Og så er jo Stavern og hytta selve paradiset så ååå <3

*

Og da tenkte jeg bare raskt å oppsummere hva jeg leste og så i juni og så bables vi om to uker ca 🙂

Oppsummering av bøker og filmer i juni

BØKER

– Rabbit and Bear: Attack of the snack av Julian Gough og Jim Field 

Sjarmerende og fornøyelig liten bok for barn som også voksne kan finne underholdende nok. Terningkast 4!

– Barsel av Kristin Storrusten

Tidvis fin og artig diktsamling, men for min del ikke særlig relaterbar og dessuten litt for negativ. Terningkast 4!

– Prince and the Dressmaker av Jen Wang

Nydelig tegnet grafisk roman om toleranse og kjoler, prinser og å finne sin egen vei. Jeg likte denne boka skikkelig godt og tror den er både viktig og fornøyelig lesning for de fleste. Terningkast 5!

– Radio Boy: Revenge of the Granddad av Christian O’Connell

Underholdende, smart og morsomt om radio, drømmer og familie. Åpenbart ment mer for barn enn voksne, men det spiller jo ingen rolle. Terningkast 5!

– They both die at the end av Adam Silvera

Fantastisk tittel og fascinerende konsept i en velskrevet bok som jeg likevel fant litt treg og frustrerende, dessuten så har alt jeg har lest av Adam Silvera hatt så deprimerende premisser at det føles så meningen at man skal bli deppa at jeg nærmest ubevisst blir anti-deppa på trass om det gir mening. Terningkast 4!

– Everything I never told you av Celeste Ng 

Sår, usedvanlig velskrevet og svært presis roman om familie og hemmeligheter som oppriktig er deprimerende fordi den ikke forsøker å være det, men så er det så nært og fint formidlet at man blir rørt uansett. Terningkast 5!

– Thornill av Pam Smy

Creepy, fint illustrert og ganske atmosfærisk blanding av vanlig roman og grafisk roman som for meg ikke overbeviste helt, men jeg anerkjenner at det var et godt forsøk. Terningkast 4!

– Girl made of stars av Ashley Herring Blake 

Såå relevant og viktig i skyggen av #metoo og en utrolig nydelig skrevet ungdomsbok om voldtekt, kjærlighet, vennskap, familie og med en dose mytologi og stjernestøv som binder alt sammen. Veldig verdt å lese selv om man føler alle følelsene. Terningkast 6!

– A lite too bright av Samuel Miller 

Ettertenksom, sær og poetisk om familie, en togreise, litteratur og ymse annet i en bok som likevel ikke egentlig engasjerte meg så jeg prioriterte den nesten ikke før i går da jeg leste de siste 200 sidene fordi jeg hadde lest såpass at jeg ville lese resten før juli. Terningkast 4!

FILMER

– Ocean’s 8 

Meget underholdende og etter min mening smart og feministisk “stjele ting”-film som jeg likte ganske godt. Terningkast 5!

– Love, Simon

Søt, velspilt, sympatisk og veldig fin high school-film som føles viktig fordi den også handler om homofili på en litt mer hverdagslig måte enn det ofte er ellers. Terningkast 5!

***

Da bables vi post-Stavern =D

3 kommentarer
  1. Jeg likte også tittelen på Robert Brown-albumet skikkelig godt 🙂 Og du er heldig som har en familie som har hytte, det virker veldig fint å ha et sånt sommersted. Har faktisk vært på hyttetur i Stavern sjøl, men det er over ti år siden og var midt på vinteren. Fin oppsummering òg!

  2. Har fortsatt ikke lest Elefant, men den virker interessant, ja 🙂 Og takk for kommentaren, Kristine, kult at du og likte tittelen på Jason Robert Brown-albumet godt, fint at oppsummeringen falt i smak og jaaa, det er innmari herlig med sommerhytte på Stavern <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg