Noen bilder fra Stavern (og en liten digresjon) :)

Heisann! Det er mandag, jeg har et nytt spill til Nintendo 3DS og i går kom vi hjem fra Stavern etter to uker der og det var litt rart. Heldigvis er det fortsatt en uke med ferie før jeg skal tilbake i praksis igjen og om to dager drar jeg og mamma til København for en kort ferie i Danmark, noe som innebærer at jeg bare trenger å finne på noe for å få tida til å gå i morgen før jeg kommer til å ha nok å drive med noen dager. Ellers var det veldig fint på Stavern og en litt praktisk ting er at onkel C med familie tok over hytta og gladelig passer på katten Luna sånn at hun kan fortsette å kose seg med å være på eventyr rundt omkring ved hytta i en stund til. 

Og nå tenkte jeg å dele et knippe bilder fra Stavern og så kommer neste innlegg søndag da jeg kan bable om København-tur og slikt 🙂

Bilder fra Stavern

Vi starter lett med utsikten som alltid er herlig. Og mens vi var på hytta var vi superheldige med været (som grunnet litt vind og beliggenhet gjorde at det ikke var like varmt som det har vært i Oslo behagelig nok).

Hva angår været er jeg ellers litt usikker på hvor mye det er lov å sette pris på det for selv har jeg unngått den verste varmen og heller hatt det deilig og fint og mens jeg fortsatt syns det er for varmt (i hvert fall nå når jeg er tilbake i Oslo), så liker jeg en for varm sommer bedre enn en mer grå sommer da været er mer preget av regn og overskyede forhold. Og så er det en del av meg som syns sol føles fortjent siden jeg syntes vinteren føltes veldig lang og kald. I tillegg så har vi hatt noen somre på rad som har vært litt småskuffende og mens denne sommeren har vært rekordtørr så kan vi ikke si om det er tilfeldig eller om det virkelig er slik at vi må begynne å belage oss på alt for tørre somre før neste år for det er da vi virkelig kan bli ordentlig bekymret om den er like varm og tørr. 

Samtidig så har jeg også lest om hvordan finværet har en del konsekvenser i form av skogbranner og bønder som sliter og jeg innser selv at vi virkelig trenger litt regn nå. Jeg skjønner selv at det er feil at det skal være omtrent knusktørt i to måneder. Og det ideelle for min del hadde jo vært om det alltid var lettskyet på dagen og at det regnet hver natt sånn at man kunne sovne til lyden av regnet og våkne til duften av regn i lufta når man kom ut, men slapp å kle seg for det eller plages av det på dagen, men jeg innser at det er en naiv tanke. Og samtidig som jeg selv skjønner at naturen trenger regn så er det likevel en stor del av meg som har lyst til å nyte at det er spådd sol de dagene jeg er i København siden det er mer koselig å gå på strøget og Tivoli da enn i øs pøs regnvær. 

Og en del av meg sliter en del med spørsmålet om hvor etisk man skal være og hvor selvopptatt man har lov til å være for ikke bare med været, men med så mye annet så er det så mye som er mer viktig enn ens personlige følelser, samtidig som jeg ikke orker å være hundre prosent etisk alltid. Eksempelvis så handler jeg jo oftest på Lindex hvis jeg først handler klær, men jeg handler også i ny og ne på H&M fordi jeg liker mye av klærne der selv om jeg vet at de etisk sett ikke er det beste alternativet. Jeg er litt for glad i å bruke sugerør, jeg spiser kjøtt, jeg var i London i april og dit fløy vi, jeg har lest mye om Joss Whedon som ikke er så bra, men elsker Buffy likevel, jeg aner ikke hva jeg skal syns om de filmene med Johnny Depp som jeg har likt ganske godt etter det jeg har lest om Amber Heard og slikt, kan man like Pocahontas for animasjonen og musikken samtidig som man ser at den på mange måter er problematisk, kan man like filmene til Pixar kjempegodt selv om alt tyder på at John Lasseter, som var sterkt involvert i Pixar i mange år, har vært en gammel gris på veldig mange måter? Hva er den perfekte balansegangen og hva er det man har lov til å like uten å få alt for dårlig samvittighet for det og hva er det jeg virkelig ikke burde like i det hele tatt. Og skal man gå rundt å ha dårlig samvittighet hver gang man vet at man ikke er etisk perfekt eller er det viktigste at man i alle fall er bevisst. For bevisst er jeg jo og jeg tenker jo alltid masse, nesten for mye. Jeg bare orker ikke å ha dårlig samvittighet eller å bekymre meg hele tiden, mye av tiden gir jeg meg heller hen til øyeblikket og da kan det hende jeg ikke er perfekt etisk sett bestandig. 

Og angående været. Hvis jeg på Danskebåten sitter ute på dekk med en Cola i sol, med en lett vind og livet er herlig på onsdag, er det da tilgivelig eller burde jeg skamme meg dypt og inderlig fordi det at jeg koser meg med været har en del konsekvenser for andre igjen? Det er mye etisk som er så vanskelig når man har en sterk samvittighet, men også kanskje er litt selvopptatt uten å mene noe ondt ved det.

Nok om det, det var en skikkelig digresjon, sorry…

Her har vi et bilde fra en kafé i Stavern sentrum der det fantes matglade søte småfugler. Og ja, jeg er alt for glad i mobileffekter, men det må være lov 😉

Her har vi et bilde fra havna i Stavern sentrum og det er så idyllisk og fint 🙂

Jeg ble ellers med broren min, Hanna og vesle Olav på spasertur i Bøkeskogen i Larvik en dag der jeg var flink og gikk mye. Dessuten tok jeg bilde av tretaket og gjorde åpningen ekstra hjerteaktig med tegneskills på mobilen 😉

Og her har vi fineste, skjønneste, mest adorable Luna (som altså fortsetter ferien sin i Stavern, den heldiggrisen) <3

*

Som bildene viser så hadde jeg det altså skikkelig fint i Stavern. Dessuten fikk jeg lest masse og jeg fikk fargelagt og spilt Nintendo og drukket mye te og spist en hel del bringebær fordi jeg har helt dilla på sistnevnte for tiden. 

Og da kommer altså neste innlegg på søndag. God fornøyelse og fortsatt fin ferie til de som har det 🙂 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg